به گزارش خبرنگار مهر، هفت سال پس از انتشار چاپ نخست کتاب «دختر شرق» شامل خاطرات خودنوشت بینظیر بوتو نخست وزیر فقید کشور پاکستان انتشارات موسسه اطلاعات این کتاب را برای ششمین نوبت تجدید چاپ و روانه بازار کتاب کرده است.
بوتو این کتاب را واپسین سالهای حیاتش دو در زمان اقامت اجباری اش در لندن تالیف کرده که در سال ۲۰۰۷ میلادی منتشر شده است.
نکته قابل توجه در این متن وجود مقدمه مفصلی از بوتو بر آن است که شرحی مجمل اما خواندنی از زندگی او و خانوادهاش و نیز تاریخچه سیاسی کشورش پاکستان در آن روایت شده که به معنای آن است که مخاطب قرار نیست در متن اصلی کتاب با یک بیوگرافی صرف و ساده از بوتو مواجه شود.
نویسنده در این کتاب در ۱۹ فصل، تاریخ سیاسی تحلیلی کشور پاکستان را از زمان ترور ذوالفقار علی بوتو که نخست وزیر پاکستان به شمار میرفت آغاز و در ادامه به شرح نخستن حضورش در زندان و نیز اولین تجربه درک دموکراسی توسط خودش می پردازد.
این بیوگرافی در ادامه تلاش های بوتو برای محاکمه عاملان ترور پدرش و به دنبال آن ادامه زندانی شدن وی و نیز تبعدی او در کنار ماجرای مرگ برادرش را شرح می دهد. اما شاید یکی از جالب توجه ترین بخش های این کتاب ماجرای قتل عام آگوست ۱۹۸۶ در لاهور و نیز ازدواج وی با آصف علی زرداری و در ادامه ماجرای سقوط هواپیمای ژنرال ضیاء الحق و نخست وزیری خودش باشد که بخش های پرالتهابی از کشور پاکستان را روایت می کند.
نثر بوتو در این کتاب بی شباهت به نثر جواهر لعل نهرو از رهبران استقلال هندوستان در کتاب «نگاهی به تاریخ جهان» نیست و بوتو نیز به تاسی از ادبیات سیاسی شبه قاره در شرح رویدادهای سیاسی پرامون خود تحلیل ها و نقطه نظرهای سیاسی خود را نیز چاشنی متن کتاب کرده است.
وی در بخشی از مقدمه خود بر این کتاب می نویسد: من این زندگی را انتخاب نکرده ام بلکه این زندگی است که مرا انتخاب کرده است اما به جرات اعلام می کنم که هرگز جای خودم را با زن دیگری در این دنیا عوض نخواهم کرد.
چاپ ششم این کتاب را موسسه انتشارات اطلاعات با قیمت ۱۶ زهار تومان و با ترجمه «علیرضا عیاری» منتشر شده است.
از این متن پیش از این کتابی با همین عنوان با ترجمه حسن تقی زاده توسط نشر نوید نیز منتشر شده بود.
نظر شما