پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۳ اسفند ۱۳۹۳، ۱۱:۳۵

مهر گزارش می دهد؛

دست اندازهایی که پس انداز می‎شوند/ لزوم بازنصب دریچه‎های فاضلاب

دست اندازهایی که پس انداز می‎شوند/ لزوم بازنصب دریچه‎های فاضلاب

اصفهان _ شهرداری اصفهان هر سال وعد‎هایی را مبنی بر لکه گیری خیابان‎ها می‎دهد، اما این دست اندازها در پس بد قولی‎های مسئولان به اثر تاریخی مبدل و برای سال‎های آتی پس‎انداز می‎شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، دست‌انداز، چاله و ترانشه همگی معضلات شهری است که هم عابران پیاده و هم خودرو سواران را کلافه کرده است. پیاده‌روهای پر از چاله و دست‌اندازهای مهیب جلوه شهر و خیابان‌های آن را زشت کرده است، و به معضلی جدی برای خودرو سواران تبدیل شده است.

شهرداری اصفهان هر سال وعد‎هایی را مبنی بر لکه گیری خیابان‎ها می‎دهد، اما این دست اندازها در پس بد قولی‎های مسئولان به اثر تاریخی مبدل گشته و برای سال‎های آتی پس‎انداز می‎شوند.

آسفالت

نه تنها اصفهان بلکه تمامی شهرهای ایران با این معضل تاریخی دست و پنجه نرم می‎کنند، مشکلاتی که مدیران هر سال برای برطرف کردن آن وعده می‎دهند، اما اقدامی اساسی برای حل آن انجام نمی‎شود، ابتدا جمع آوری آسفالت‎های زیرچرخ خودروها زمانی که در اثر تابش گرما و استهلاک گرم شده و تخریب می‎شود و به مرور زمان دست‎اندازها را به وجود می‎آورند.

و مشکل دوم دریچه‎های فاضلاب است که همسطح با خیابان نیستند و پائین‎تر و برخی بالاتر از سطح جاده هستند.

اما معضل دیگری که شهرداری خود مسبب به وجود آمدن آن است سنگفرش خیابان‎هایی است که عبور و مرور خودرو در آن جریان دارد.

در برخی از کشورهای جهان مرسوم است خیابان‎های منتهی به یک اثر باستانی مهم را که عبور و مرور خودرو نیز از آن انجام نمی‎گیرد، سنگ فرش کنند.

شهرداری اصفهان با وجودی که دم از کمبود بودجه برای بهبود وضعیت خیابان‎ها می‎زند، و مدعی است که هزینه بهبود و بالا بردن مقاومت مصالح کار شده همراه آسفالت را ندارد اما در اقدامی تامل برانگیز برخی از خیابان‎های شهر را که هنوز عبور و مرور خودروها در آن انجام می‎شوند سنگ فرش می‎کند.

آسفالت

به عنوان مثال خیابان جامی اصفهان که در خیابان چهارباغ پائین واقع شده است یک خیابان پرتردد است و به اثر تاریخی مهمی نیز ختم نمی‎شود اما این خیابان چندسالی است که سنگ فرش شده و عبور و مرور خودرو در آن به سختی انجام می‎گیرد، قسمتی از این خیابان نیز دارای دست‎اندازهایی است که در مواقع بارندگی مشکلات زیادی را برای اهالی و عابران به وجود می‎آورد.

برخی خیابان‎های فرعی چهارباغ پائین و حکیم نظامی همچون برخی مناطق خیابان خاقانی نیز از این امر مستثنی نیستند، خیابان‎هایی که با وجود تردد زیاد خودروها سنگ فرش شده است و خودرو سواران باید حداقل سرعت را لحاظ کنند تا خودروشان از میان دست اندازهای این خیابان‎ها جان سالم به در ببرد که این کار هم منجر به ترافیک‎های طولانی می‎شود.

فرورفتگی و سراشیبی‎های خیابان با دریچه‎های فاضلاب

اصلی که شهرداری برای این دریچه‎ها به کار می‎برد این است که دریچه‎های فاضلاب را معمولا بالاتر از سطح آسفالت کار می‎گذارند با این تفکر که در مراحل آسفالت‎های بعدی این دریچه‎ها هم سطح خیابان شود، اما این اصل از نظر استانداردهای جهانی منسوخ شده و به روشی کاملا مبتدی و عقب‎مانده معروف است.

معاون عمراني شهردار اصفهان معتقد است دریچه‎های فاضلاب باید با خیابان‎ها هم سطح شوند و این وظیفه اداره آب و فاضلاب است، اما در اصل این امر وظیفه شهرداری است به طوری که اگر همشهریان از وضعیت نامطلوب خیابان‎ها شاکی باشند تنها شهرداری باید پاسخگو باشد.

آسفالت

وی در گفتگو با خبرنگار مهر، در این خصوص اظهار داشت: در خصوص خیابان‎های تازه تأسیس هماهنگی همسان سازی با اداره آب و فاضلاب انجام شده است اما در خیابان‎های قدیمی این امر تنها از عهده شهرداری بر نمی‎آید.

علیرضا قاری قرآن افزود: همسان‎سازی ارتفاع دریچه‎های فاضلاب کار دشواری است که اداره آب و فاضلاب باید آن را انجام دهد.

عدم استانداردهای آسفالت در شهر اصفهان

مسئولان شهرداری مدعی هستند که آسفالت خیابان‎های اصفهان استاندارد است اما اگر این ادعای درستی باشد پس چرا آسفالت خیابان‎هایی که مطابق با استانداردهای جهانی باید تا ۱۵ سال عمر کند تنها یکسال عمر می‎کند.

معاون عمران شهری شهرداری اصفهان در خصوص استانداردهای آسفالت در اصفهان نیز گفت: استانداردهای مصالحی چون آسفالت و بتن در اصفهان منطبق با استانداردهای آمریکا است اما بریدگی و نفوذ آب به سطح زیرین آسفالت و نهایتا خراب شدن آن و همچنین قیرزدگی به ویژه در فصول گرم مشکل آسفالت در اصفهان است.

آسفالت

وی افزود: آسفالت در اصفهان از نوع آهکی است و به همین جهت وقتی در روی زمین کار می‎شوند منجر به سائیدگی و خورندگی لاستیک ماشین نمی‎شوند، اما به دلیل وجود مصالحی با چسبندگی کم سطح زمین را صاف کرده اما بعد از مدتی قیر تحت فشار بالا می‎آید و روی آسفالت را می‎گیرد.

قاری قرآن با بیان اینکه، حل این مشکل با مخلوط آسفالت و مصالح دیگر قابل حل است، گفت: هزینه‎های این کار زیاد است.

عدم هماهنگی ارگا‎ن‎ها در حفاری خیابان‎ها

عدم هماهنگی ارگا‎ن‎ها در حفاری خیابان‎ها یکی دیگر از مشکلاتی است که همشهریان را کلافه کرده است به عنوان مثال شهرداری خیابانی را آسفالت می‎کند اما هنوز مدتی نگذشته است که از اداره آب و فاضلاب یا اداره گاز و یا مخابرات آن را کنده و تسطیح خیابان را بر هم می‎زنند.

آسفالت زمانیکه مورد استفاده قرار می‎گیرد و  روی سطح خیابان کار می‎شود گرم و یکدست است، اما زمانی که مورد کند و کاو قرار می‎گیرد شکل اصلی خود را به دست نیاورده و عمر آن پائین می‎آید.

معاون عمرانی شهرداری اصفهان در این خصوص تصریح کرد: از نظر دوام آسفالت مشکلی نداریم، به عنوان مثال آسفالت بزرگراه‎ها چون مورد کند و کاو قرار نمی‎گیرند، سال‎ها دوام می‎آورند.

وی ادامه داد: توافقاتی مابین شهرداری و سایر ارگان‎ها انجام شده است که بازسازی این پروژه‎ها توسط شهرداری انجام شود.

گزارش:مریم سرلک

کد خبر 2502722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha