به گزارش خبرگزاری مهر نقل از روابط عمومی آبفا شهری هرمزگان، در اين جلسه كه به منظور بررسی و تصویب بودجه پیشنهادی سال ۱۳۹۴ تشکیل شد، حسین خادمی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل آبفای هرمزگان گزارشی از عملكرد سال ۹۳ شرکت و بودجه پيشنهادی سال ۹۴ ارائه كرد.
خادمی در اين گزارش يكی از بزرگترين چالش های اين استان را خشكسالی و تنش آبی عنوان كرد و گفت: با توجه به آسيب پذيری منابع آب زيرزمينی و جبران ناپذيری آن، صدور مجوز از سوی وزارت نيرو برای احداث آبشيرين كن در شهرهای استان جهت مقابله با خشكسالی بسيار ضروری است.
لزوم اعمال تعرفه كاربر تجار نسبت به مراكز آموزشی غيرانتفاعی
وی همچنين با انتقاد از پايين بودن تعرفه های آب و ضرورت اصلاح اين تعرفه ها در سال جاری، خواستار عدم اعمال تخفيف تعرفه های مراكز آموزشی و اعمال تعرفه كاربری تجاری نسبت به مراكز آموزشی غيرانتفاعی اعم از دانشگاه آزاد، باشگاه های ورزشی خصوصی و مهدها و خوابگاه های دانشجويی شد. خادمی بر لزوم بازنگری در تعرفه های ابلاغی حق انشعاب آ ب و فاضلاب نيز تاكيد كرد.
مديرعامل آبفای هرمزگان با اشاره به كمبود منابع مالی جهت ايجاد زيرساخت های آب و فاضلاب در شهرهای استان، گفت: انتظار می رود پيگيری های ويژه ای از سوی وزارت نيرو نسبت به تخصيص و جذب اعتبارات مورد نياز برای ايجاد زيرساخت ها صورت گيرد. همچنين عدم پرداخت مطالبات اين شركت از سوی نيروهای نظامی و انتظامی از ديگر چالش های اين شركت است كه نيازمند راه حل اساسی از سوی اين وزاتخانه است.
در ادامه پاك روح رييس مجمع عمومی و معاون هماهنگی و پشتیبانی آبفای کشور با اشاره به نهادينه شدن پديده خشكسالی ۱۵ ساله در كشور، گفت: اين چالش نه تنها مشكلات كمی آب را سبب شده بلكه مشكلات كيفی در پروسه استحصال و تصفيه آب ايجاد كرده است.
پاك روح تصريح كرد: آنچه در دهه سوم خدمات شركت های آب و فاضلاب، مورد توجه وزارت نيرو است، مسائل توسعه پايدار است كه بايستی در خدمات آب و فاضلاب مد نظر قرار گيرد.
وی اظهار داشت: قیمت تمام شده آب با نرخ کنونی آب بهاء هیچ سنخیتی ندارد كه پيش بينی می شود در اواخر امسال ۲۰ درصد افزايش تعرفه داشته باشيم.
مديريت بحران آب؛ اولويت اول بودجه سال ۹۴ آبفاي هرمزگان
معاون هماهنگی و پشتیبانی آبفای کشور با تاكيد بر عدم متكی بودن شركت های آب و فاضلاب به اعتبارات دولتی ، پيگيری جدی نسبت به وصول مطالبات اين شركت را خواستار شد.
وی ضمن قدردانی از تلاش آبفای هرمزگان در مديريت تنش آبی استان در سال ۹۳، اولويت اول بودجه سال ۹۴ را مديريت بحران آب اعلام كرد .
وی اظهار اميدواری كرد: با ايجاد منابع آبی جديد نظير حفر چاه های جديد و بهره برداری از پروژه های آبشيرين كن در شهر هايی نظير بندرعباس و سيريك شاهد گذر از اين بحران باشيم.
پاك روح ايجاد زمينه فروش آب به صنايع استان را دومين اولويت بودجه سال ۹۴ عنوان كرد كه بايستی مورد بازنگری قرارگيرد. همچنين توسعه شبكه جمع آوری فاضلاب، حذف آب شرب از فضای سبز شهری، نتيجه گرا بودن قراردادهای حجمی، موثر بودن دارايي های شركت و توجه ويژه به مديريت مصرف آب اقدامات فرهنگی در اين زمينه از جمله مسائل مورد تاكيد اين مقام مسئول بود.
فانی نماينده سهام شهرداری ها با اشاره به چالش كم آبی در استان گفت: شهرداری بندرعباس در حال مطالعه طرح استفاده از پساب در فضاي سبز شهری است كه انتظار می رود با توجه به اينكه شهرداری توان خريد پساب با قيمت پيشنهادی آب و فاضلاب هرمزگان را ندارد، در اين رابطه همكاری لازم از سوی اين شركت صورت گيرد.
وی همچنين تخصيص اعتبار لازم براي ايجاد شبكه توزيع آب شهرهای تازه تاسيس، فرسودگی شبكه های توزيع و هدررفت ناشی از آن و اجرای طرح فاضلاب شهرهای استان را از ديگر چالش های بخش آب و فاضلاب اين استان عنوان كرد و گفت: اميدداريم مجموعه وزارت نيرو و آب و فاضلاب كشور نسبت چالش های موجود در اين استان توجه خاصی داشته باشند.
نظر شما