۱۸ آبان ۱۳۸۴، ۱۰:۱۰

طي سالهاي اخير؛

تشيع در الجزاير رو به گسترش است

تشيع در الجزاير رو به گسترش است

مذهب تشيع در سالهاي اخير در الجزاير به صورتهاي مختلف و به طور وسيعي در اين كشور ريشه دوانده و اديان ديگر را در خود ذوب كرده است، به طوري كه اساتيد و واعظان ديني از كشورهاي ديگر به الجزاير مي آيند و در راستاي انتشار دين محمدي فعاليت مي كنند.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه"مهر"، بعد از كوچ و عزيمت دانشجويان و انديشمندان به عراق، سوريه و لبنان مذهب تشيع به صورت مخفيانه  در همه نقاط الجزاير گسترش يافت، به همين سبب  حكومت الجزاير در سالهاي اخير تصميم گرفت اين انتشار مذاهب اهل بيت اعم از سني و شيعه را در اين كشور علني كند و آنرا گسترش دهد  .

حكومت الجزاير به شكل متفاوت با كشورهاي شمال آفريقا به تبليغ و انتشار اين مذاهب پرداخت تا علاوه بر برپايي خطابه هاي ديني، مراكز و مدارس ديني به منظور انتشار دين در اين كشور گسترش يابد.

به گزارش خبرگزاري اسلامي(اباء)، انتشار شيعه از سوي سه سازمان غدير، بصائر و تواصل صورت گرفت كه  در اكثر شهرهاي اين كشور به فعاليت مي پرداختند.

محمد عامري دبير كل شبكه اينترنتي شيعه "العربيه. نت" اعلام كرد: مذهب شيعه در الجزاير منتشر نشد بلكه انفجاري ايجاد و همه اديان ديگر را در خود ذوب كرده است، به طوري كه درهمه شهرهاي اين كشور در ميان همه طبقات اجتماعي آن ميان جوانان و پيران گسترش يافت. بر اساس آخرين آمار مردي 69 ساله مسن ترين كسي است كه به شيعه روي آورده است .

دبير كل شبكه "شيعه الجزاير" گفت:  وجود زمينه هاي مختلف شيعه در عراق، سوريه و لبنان در الجزاير به انتشار مذاهب مي پرداختند و اساتيد و خطيبان ديني از كشورهاي مذكور به اين كشور مي آمدند و به انتشار دين محمدي اقدام مي كردند.

محمد عامري دبير كل شبكه "شيعه الجزاير" اظهار داشت: بر اساس ماده 61 قانون الجزاير ملت الجزاير داراي آزادي فردي  هستند و به طور آزادانه مي توانند دين خود را انتخاب كنند، البته تا زمانيكه مشكلي براي نظام حكومتي اين كشور ايجاد نكنند ، كه اين تصويب اين  قانون نشانه اي از رضايت كشور الجزاي نسبت به امر انتشار مذاهب تشيع است.

عامري با اشاره به محيط موجود در الجزاير گفت: تربيت مذهب تشيع در پايتخت كه محيط بسيار قوي و فعالي است باعث تشويق شهرهاي ديگر اين كشور شده است تا آنها نيز به امر انتشار مذهب اهتمام ورزند.

عامري با اشاره به مشكل اين امر تاكيد كرد: اساتيد وزارت تربيت و آموزش عالي الجزاير با توجه به تعصب خود از تصيح اوراق دانشجويان خود داري كردند و براي مدتي كوتاه اعتصاب نمودند.

از ميان اين اعتصاب كنندگان تنها دكتر خالدي استاد تاريخ اسلامي  دانشگاه بزريعه به اين اعتصاب كنندگان نپيوست  و به منظور انتشار مذاهب اهل بيت با حكومت و مراكز ديني همكاري نمود و با فكر و انديشه تمسك به دين اسلام كه راه رهايي بشر است به توجيه و قانع كردن اساتيد پرداخت.

يكي از شهروندان پايتخت الجزاير در ماه رمضان سال 2003 مذهب مالكي را ترك كرد و به همراه بيشتر ساكنان الجزايري كه مذهب وهابيت و غيره داشتند، به اسلام روي آورد.

يكي از جوانان شيعه اهل بيت (ع) در اين مورد گفت: امامان ما به منزله كشتي نجات هستند، اسلام آوردن در قلب و روح و جان انسان بايد شكل گيرد تا چهره واقعي  اسلام آنگونه كه هست شناخته شود.

عامري با تأكيد بر اوضاع گذشته الجزاير گفت: ما ملتي هستيم كه تجربه هاي زيادي كرده ايم ورنجهاي فراواني كشيده ايم و اينك با شناخت اسلام و فرهنگ اسلامي و علوم ديني بايد به اين امر خطير كه راه نجات همه ملل است، اهتمام ورزيم.

کد خبر 250985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha