۱۳ اسفند ۱۳۹۳، ۹:۲۸

به مناسبت شهادت حضرت فاطمه(س)/

حضرت زهرا باید الگوی زنان ایرانی باشد/آشنایی با برترین بانوی جهان

حضرت زهرا باید الگوی زنان ایرانی باشد/آشنایی با برترین بانوی جهان

قم - حضرت فاطمه زهرا(س) به روایتی در ۱۳جمادی الاول به شهادت رسیدند، مهم این است که شهامت آن حضرت و شهادتش را دریابیم و بزرگ بداریم و با الگوگیری از الگویی بی‌نظیر، بتوانیم به سیره آن حضرت(س) عمل کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حضرت فاطمه (س) نزد مسلمانان بر‌ترین و والامقام‌ترین بانوی جهان و برگزیده زنان عصر خویش بوده است. ولی علو مقام حضرت زهرا(ع) تنها محدود به عصر حیات آن بزرگوار نبوده و در تمامی اعصار جریان دارد.

ایشان نزد مسلمانان دارای مقامی بلند و عفت و پاکدامنی مثال‌ زدنی هستند و از زنان بر‌تر جهان معرفی شده‌اند.

با توجه به اینکه حضرت فاطمه(س) بر‌ترین بانوی جهانیان است و در بین زنان از هر جهت، کسی دارای مقامی والا‌تر از او نیست، پس شناخت سراسر زندگانی و تمامی لحظات حیات او، از ارزش فوق العاده ای برخوردار است، زیرا انسان با دقت و تأمل در آن می‌تواند به عالیترین رتبه‌های روحانی نائل شود.

باید شهامت آن حضرت و شهادتش را به خوبی دریابیم و بزرگ بداریم و با الگوگیری از الگوی بی‌نظیر بشریت، بتوانیم به سیره آن حضرت‌(س) عمل کنیم.

مخفی بودن قبر حضرت زهرا(س) گواه مظلومیت ایشان

حجت الاسلام سید محمد واعظ موسوی، عضو مجلس خبرگان رهبری در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با توجه به آنچه که در تاریخ وارد شده اقوال مختلفی در رابطه با روز شهادت حضرت زهرا(س) وجود دارد.

وی ادامه داد: یکی از اقوال این است که ایشان ۷۵ روز بعد از رحلت شهادت گونه پدر بزرگوارشان پیامبر اکرم(ص) دار فانی را وداع و به شهادت رسیدند.

محمد واعظ موسوی

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه نقل دیگر شهادت حضرت زهرا(س) را ۹۵ روز بعد از شهادت پدر گرامیشان می‌داند، گفت: در این صورت شهادت حضرت زهرا(س) سوم جمادی الثانی است.

حجت الاسلام واعظ موسوی بیان کرد: برای هر دو قول قرائن وجود دارد، علما و شیعیان هر دو روز را به عنوان شهادت حضرت زهرا(س) به سوگ می‌نشینند و آنچه مهم است مظلومیت ایشان است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ابراز کرد: اختلاف در شهادت ایشان از نظر تاریخی و مخفی بودن قبر حضرت زهرا(س) گواه بر مظلومیت و عصمت ایشان است.

وی ادامه داد: شایسته این بانوی بزرگوار است که چندین بار برای ایشان عزاداری انجام شود و به یاد کرامت و بزرگواری‌های وی اشک ریخت.

حضرت زهرا (س) الگوی زنان امروز

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا(س) مورد توجه خداوند و رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) است، اضافه کرد: حضرت زهرا(س) در همه شئون زندگی فردی و اجتماعی باید الگوی زنان باشد.

وی با اشاره به اینکه حضرت زهرا(س) در مدت کوتاه زندگی مشترک خویش ۴ فرزند والا تربیت کردند، گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) از نظر بندگی، مهربانی به پدر و خانواده، اطاعت از فرامین پدر، هماهنگی و هم سویی با همسر، اداره امور خانه و تربیت فرزندان نمونه و موارد دیگر، می‌توانند الگوی بسیار عالی برای زنان جامعه ما باشند.

شهادت حضرت زهرا

حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به اینکه ارتباط با ملکوت یکی از زوایای زندگی حضرت زهرا است، بیان کرد: حضرت زهرا (س) فرشته‌ای در میان انسان‌ها بوده که دیگر نظیر ایشان پیدا نمی‌شود.حضرت فاطمه زهرا (س) از نظر بندگی، مهربانی به پدر و خانواده، اطاعت از فرامین پدر، هماهنگی و هم سویی با همسر، اداره امور خانه و تربیت فرزندان نمونه و موارد دیگر، می‌تواند الگوی بسیار عالی برای زنان جامعه ما باشد.

وی عنوان کرد: رسانه‌ها، گوینده‌ها و خطبایی که در ترویج فرهنگ، دین و معنویت نقش دارند باید گوشه‌ها و زوایای مختلف زندگی حضرت زهرا (س) را به تصویر بکشند و بیان کنند تا نسل‌های بعد به داشتن چنین اسوه‌ای افتخار کنند.

خطبه حضرت زهرا (س) بهترین الگوی رفتاری و گفتاری ایشان

آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی درهمین زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به خطبه حضرت زهرا(س)، اظهار کرد: خطبه حضرت فاطمه(س) از خطبه‌های معروف معصومین است که باید ترجمه و تفسیر دقیق آن توسط علما و اندیشمندان انجام شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه خطبه حضرت زهرا(س) بهترین الگوی رفتاری و گفتاری ایشان است، ادامه داد: حضرت زهرا(س) الگوی یک انسان کامل است و باید همه خطبه ایشان را یاد بگیرند و به آن عمل کنند.

وی گفت: حضرت زهرا(س) با وجود اینکه خودشان معصوم بودند اما به تمام معنا تحت ولایت معصوم زمان خویش بودند.

تولیت سابق آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) عنوان کرد: حضرت زهرا(س) همسرشان یعنی حضرت علی(ع) را به تمام معنا حاکم بر تمام زوایای زندگی‌ خود می‌دانستند، زنان امروز جامعه نیز باید دنباله رو سیره حضرت زهرا(س) باشند.

مسعودی خمینی

آیت الله مسعودی خمینی افزود: زمانی که حضرت زهرا(س) می‌خواستند با مردی نامحرم صحبت کنند حتی اگر فرد کور بود روی صورت خویش چادر می‌انداختند و این نشان از حیای ایشان دارد.

صدا و سیما و تبیین ابعاد مختلف زندگی حضرت فاطمه زهرا (س)

وی با با بیان اینکه حوزه‌های علمیه رسالت بزرگی در زمینه سیره حضرت زهرا(س) دارند، اضافه کرد: حفظ زنانگی یکی از شئونات عالی زنان است و برای آنان عزت محسوب می شود، اما امروزه‌ عده‌ای حجاب را ذلت به حساب می‌آورند که این تفکر کاملا اشتباه است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر تشویق مردم به مطالعه خطبه حضرت زهرا(س) گفت: صدا و سیما باید ابعاد مختلف بندگی حضرت زهرا(س) را برای مردم تبیین کند.

آیت الله مسعودی خمینی تأکید کرد: صدا و سیما با استفاده از ابزار مختلف باید زندگی و سیره حضرت زهرا(س) را برای مردم تبیین کند تا مردم با سیره واقعی ایشان آشنا شوند.

مژگان فرهنگیان

کد خبر 2511186

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha