۱۳ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۵۴

همتی خبر داد:

توزیع ۲۵۰ هزار اصله نهال در همدان/اطفا حریق ۶۵۰۰ هکتار از اراضی

توزیع ۲۵۰ هزار اصله نهال در همدان/اطفا حریق ۶۵۰۰ هکتار از اراضی

همدان- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: ۲۵۰ هزار اصله نهال درختان جنگلی در هفته منابع طبیعی توسط این سازمان در سراسر استان همدان توزیع می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا همتی ظهر چهارشنبه در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه با موضوع «منابع طبیعی، رسانه و ارتقا فرهنگی» به مناسبت هفته منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار داشت: منابع طبیعی پیش از آنکه یک مقوله فنی و دولتی باشد یک مفهوم وسیع فرهنگی و دانش شناخت بشری است.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی شامل همه نعمت ها و عناصر طبیعی است که خدای سبحان در کره زمین و اطراف آن برای ادامه حیات انسان و سایر موجودات خلق کرده، افزود: منابع طبیعی فقط شامل جنگل ها و مراتع نیست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اعلام اینکه طبیعت در تعادل و توازن خلق شده است، بیان داشت: بشر امروزی با سه چالش اساسی که ساخته و پرداخته خود اوست این توازن را به هم زده و هم اکنون درگیر آن است.

همتی تغییرات اقلیمی، کمبود آب شیرین و بیابان زایی را از جمله مهمترین چالش های این حوزه دانست و ادامه داد: تغییرات اقلیمی به دلیل توسعه مصرف سوخت های فسیلی و افزایش صنایع و زندگی شهری منجر به افزایش غلظت گاز کربنیک است.

وی با بیان اینکه غلظت گاز کربنیک در هوا از سال ۱۷۵۰میلادی تا سال ۲۰۱۱ حدود ۳۲ درصد افزایش یافته است، گفت: ۶۰درصد این افزایش ناشی از سوخت های فسیلی و ۳۰ درصد ناشی از تخریب جنگل ها و کاهش پوشش گیاهی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با افزودن این مطلب که به دنبال افزایش دما در اثر گازهای گلخانه ای، تغییرات و جابجایی فصل، کاهش و تغییر الگوی بارش و ذوب شدن یخ های قطبی رخ می دهد، گفت: پدید آمدن سیل، طوفان و سونامی و تخریب زمین ها در حاشیه دریاچه ها و دریاها از پیامدهای منفی دیگر افزایش دما است.

همتی با بیان اینکه علی رغم آنکه ۷۵ درصد از کره زمین را آب پوشانده سه درصد از این میزان آب شیرین است، افزود: تنها یک و دو دهم درصد آب قابل دسترسی بشر است و روزانه هفت هزار نفر در اثر مصرف آب آلوده در جهان می میرند.

وی بیابان زایی را عاملی دانست که خود در اثر دو چالش دیگر یعنی تغییرات اقلیمی و کم آبی رخ می دهد و باعث افزایش طوفان های گرد و غباری می شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به وجود ۱۶۸ میلیون هکتار زمین در کشور، گفت: تنها ۳۸ میلیون هکتار قابلیت کشاورزی دارد که در حال حاضر ۱۸ میلیون هکتار استفاده می شود.

ایجاد صندوق منابع طبیعی در استان همدان از رویکردهای مشارکتی استهمتی رویکرد سازمان منابع طبیعی در بخش جنگل ها و مراتع آبخیز داری را رویکردی مشارکتی با حضور مردم عنوان کرد و افزود: از سال گذشته چهار حوزه شهرستانی به منظور مشارکت مردمی ایجاد شد و ایجاد صندوق منابع طبیعی در استان نیز از رویکردهای مشارکتی است.

وی با بیان اینکه ۵۱ درصد از سهام این صندوق متعلق به تشکل های مردمی و ۴۹ درصد مربوط به دولت است، گفت: هدف این صندوق پرداخت وام و تسهیلات به بهره برداران حوزه منابع طبیعی و اجرای پروژه ها و طرح ها به ویژه در مشاغل جایگزین است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان سرمایه اولیه برای این صندوق را یک میلیارد تومان پیش بینی و عنوان کرد: پیش بینی شده که ظرف مدت یک تا دو سال این سرمایه به پنج میلیارد تومان برسد.

همتی با اشاره به جذب ۷۰۰ نفر همیار افتخاری طبیعت در استان همدان، ادامه داد: در طول هفته منابع طبیعی و آبخیزداری که از ۱۵ تا ۲۱ اسفندماه خواهد بود ۲۵۰ هزار اصله نهال درختان جنگلی توسط ادارات منابع طبیعی در سراسر استان توزیع می شود.

وی با ارائه آماری از سال ۹۳ در این حوزه، بیان داشت: در بخش نگهداری از جنگل ها در چهار هزار و ۳۰۷ هکتار و در بخش توسعه جنگل ها در ۶۱۵ هکتار از جنگلهای شهرستان های اسدآباد، نهاوند، ملایر و همدان با استفاده از گونه های جنگلی ارژن، بلوط، افدرا، بادامک، بنه و بلوط که سازگار با شرایط آب و هوایی استان و به صورت دیمی است کارهایی صورت گرفته است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان به عملیات اطفا حریق شش هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی استان اشاره کرد و گفت: در بخش دولتی نیز در سطح جنگل این عملیات در هفت هزار هکتار انجام شده است.

یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد دامی از سطح مراتع استان استفاده می کنند و فشار چرای دام در استان بیش از سه برابر است

همتی با اشاره به مدیریت چرا و کنترل کوچ ۸۲۲ هزار هکتار از مراتع استان در قالب ۱۰ اکیپ ثابت و سیار، ادامه داد: متاسفانه ظرفیت مراتع در حدود ۶۰۰ هزار واحد دامی است اما افزون بر یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد دامی از سطح مراتع استان استفاده می کنند و فشار چرای دام در استان بیش از سه برابر است.

وی  در بخش آبخیزداری به مطالعه تفضیلی آماده اجرا بر روی پنج هزار و ۲۰ هکتار از اراضی اشاره و عنوان کرد: اجرایی عملیات آبخیزداری ۹ هزار و ۲۶۳ هکتار نیز در حال اجراست و تاکنون برای ۲۷۳ هزار هکتار با احتساب سال های گذشته صورت گرفته است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ادامه داد: ۷۰ هزار هکتار از اراضی درگیر توافق با اوقاف است که در مدت دو سال گذشته حدود ۱۸ هزار هکتار توافق ایجاد شده که سهم منابع طبیعی ۱۵ هزار هکتار است.

همتی با افزودن اینکه ۸۹ درصد از اراضی استان معادل با ۷۰۷ هزار هکتار دارای سند شده اند، گفت: در بخش ممیزی یک هزار و ۹۵۶ هکتار سند به نام دولت در سال ۹۳ اخذ شده است.

وی به اجرای طرح کاداستر در بخش تهیه نقشه رقوم منابع طبیعی اشاره و عنوان کرد: ۳۰ هزار هکتار از اراضی با این طرح تطبیق داده شد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با افزودن این نکته که امسال یگان حفاظت استان ۸۲ فقره اطفا حریق به مساحت ۲۷۵ هکتار انجام داده اند، گفت: این آمار از نظر تعداد فقره نسبت به سال قبل ۶۰ درصد کاهش و از نظر مساحت ۱۶۶ درصد کاهش داشته است.

همتی به  ۲۹۸ پرونده خلع ید و رفع تصرف در اراضی به مساحت ۳۹۸ هکتار در سال جاری اشاره کرد و افزود: بیش از شش هزار و ۳۰۱ هکتار از اراضی در مدت هشت سال فعالیت یگان حفاظت از دست متصرفین خارج شده است.

وی همچنین گفت: از زمان فعالیت سازمان تاکنون ۱۶ هزار و ۳۶۹ پرونده در محاکم قضایی مطرح شده که ۱۴ هزار و ۲۸۷ رای صادر و حدود دو هزار پرونده دیگر در جریان است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به هفته منابع طبیعی به برخی برنامه های این سازمان در طول این هفته اشاره و عنوان کرد: کاشت نهال توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاندار و دیگر مسئولین در محل یادمان سید جمال الدین در اسدآباد از جمله این برنامه هاست.

 

 

کد خبر 2511622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha