خیرالله آذرکردار در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آب، خاک، پوشش گیاهی، دریاها، دریاچه ها، تالاب ها، رودخانه ها، کوه ها، جنگل ها، نیزارها، بیشه های طبیعی، مراتع، معادن و ...همه از منابع طبیعی هستند و متعلق به همه مردم است.
وی افزود: استان ایلام یکی از مهمترین مناطق کشور برای توسعه و کشت گیاهان دارویی است چراکه بیش از ۸۰ درصد مساحت استان را منابع طبیعی تشکل می دهد و ۶۴۲ هزار هکتار را جنگل تشکیل می دهد.
وی بیان داشت: یكی از سیاست های منابع طبیعی استان ایلام برای حفظ، صیانت و احیاء جنگل ها استفاده از ظرفیت های مردمی و مشاركت دادن سازمان های مردم نهاد در امر فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ منابع طبیعی است تا آنان نسبت به حفظ طبیعت احساس مسئولیت کنند.
آذرکردار افزود: این استان ظرفیت تولید سالانه شش میلیون نهال را دارد که بزرگترین نهالستان استان ایلام سالانه بیش از یک میلیون اصله نهال در منطقه سردسیری ایوان تولید می کند و سایر نهالستان ها در مناطق گرمسیری مهران و دهلران، شهر میمه، شهرستان چرداول و ایلام قرار دارند.
آذرکردار عنوان کرد: هم اکنون یکی از مهمترین مشکلات سطح استان ایلام بحث خروج آبهای روان و سطحی استان به کشور عراق است که این طرح نهال کاری، کشت و توسعه جنگلها باعث تثبت آب در استان می شود.
وی افزود: ۵۰ درصد از مجموع بارندگی های این استان در مناطق مختلف به سیلاب تبدیل و باعث نابودی زیرساخت های شهری و مزارع کشاورزی می شود و سالانه در مناطق مختلف استان به طور میانگین ۴۰۰ میلی متر باران می بارد که این مقدار یک و نیم برابر میانگین کشوری است و جاری شدن ۵۰ درصد آن به صورت سیلاب باعث فرسایش بیش از ۴۰ میلیون تن از خاک می شود.
آذرکردار در ادامه گفت: واقعیت این است که جلوگیری از تخریب جنگل، مرتع و پوشش های گیاهی و کاشت نهال و بذر، راههای مؤثر برای ذخیره سازی سفره های زیر زمینی و عاملی برای جلوگیری از بروز سیلاب و هرز آبها می شود.
نظر شما