به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر در اراك ، در نشستي كه به همين مناسبت در محل دفتر امور اتباع و مهاجرين خارجي استان مركزي تشكيل شد ، " استن بروني" ، راه اندازي اين كميته ها را به منظور تسهيل بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان از ايران به كشورشان عنوان كرد و گفت : بخشي از مهاجرين افغان كه به ايران پناهنده شدند در استان مركزي كه يك استان صنعتي و كشاورزي است اقامت گزيده اند و علاوه بر مهارت آموزي در استان فعاليت داشتند.
وي ، سابقه ايران در ميهمان نوازي از پناهندگان را ديرينه خواند و گفت: دولت و ملت ايران به نحوه شايسته اي از مهاجرين ميهمان نوازي كردند و هزينه هاي حضور آنان را تحمل نمودند.
نماينده كميساياي عالي پناهندگان سازمان ملل روحيه ميهمان نوازي ايرانيان را مورد تقدير مجامع بين المللي دانست و گفت: اين كميسايا از دولت و ملت ايران در پذيرايي از مهاجرين افغاني و عراقي طي دو دهه گذشته قدرداني مي كند.
وي تركيب كميته هاي حل اختلاف را قاضي از سوي قوه قضاييه كارشناس حقوقي از طرف امور اتباع و مهاجرين خارجي استان ، وكيل دادگستري از سوي كميساياي عالي امور پناهندگان سازمان ملل ، و نماينده معتمد جامعه افاعنه معرفي كرد و گفت: هزينه هاي اين كميته ها از سوي كميسايا و با همكاري ايران تامين مي شود.
به گزارش مهر ، در اين نشست معاون سياسي امنيتي استانداري استان مركزي ، مشكل كنوني استان را حضور فراوان مهاجران و پناهندگان افغان بدون مجوز دانست و گفت : در حال حاضر 18 هزار نفر اتباع خارجي با مجوز در استان حضور دارند و تاكنون بيش از 4 هزار مهاجر به كشور خود بازگشته اند .
همچنين ، معاون مديركل امور اتباع خارجي كشور گفت : تاكنون 7 كميته حل اختلاف مهاجرين افغان در استانهاي تهران - خراسان - سيستان و بلوچستان - كرمان - اصفهان - قم و فارس راه اندازي شده و در مرحله دوم در استان هاي مركزي و يزد اين كميته افتتاح شده و طي روزهاي آينده كميته حل اختلاف در استانهاي گلستان و هرمزگان نيز راه اندازي مي شود.
محمدرضا رستمي افزود: طي سرشماري اتباع خارجي در سالهاي 79 و 80 ، دو ميليون و 560 هزار نفر شناسايي شدند كه از اين مجموع 2 ميليون و 350 هزار نفر افغان و 202 هزار مهاجر عراقي بودند كه از اين مجموع تاكنون يك ميليون و 350 هزار افغان به كشور خود بازگشته و آمار مهاجرين عراق به بيش از 70 هزار نفر مي رسد .
نظر شما