به گزارش خبرنگار اعزامي "مهر" به استان خراسان جنوبي، سهم اين استان از شبكه هاي زيربنايي و خدمات به هيچ وجه در خور و شايسته اين خطه نيست. بر اساس پيش بيني منتج از آمار موجود خراسان بزرگ، از مجموع ارزش افزوده كارگاههاي بزرگ صنعتي، سهم خراسان جنوبي بسيار پايين و كمتر از 5 صدم درصد است.
همچنين تعداد شاغلان در كارگاههاي بزرگ صنعتي اين استان در سال 1382كمتر از يك درصد كل شاغلان كارگاههاي بزرگ صنعتي كشور بوده است لذا خراسان جنوبي در بخش صنعت كه درآمدهاي آن مي تواند موجب رونق اقتصادي و شكوفايي منطقه گردد فاقد بهره مندي لازم است.
در خصوص كشاورزي و توليدات زراعي نيز صرف نظر از توليد و كشت زعفران، زرشك و عناب كه محصولات استراتژيك منطقه محسوب مي شود، در توليد ديگر محصولات باغي و زراعي لزوم برنامه ريزي و سرمايه گذاري براي بهينه كردن مراحل كاشت، داشت و برداشت وهمچنين استفاده از تكنولوژي روز در بسته بندي و صادرات اين محصول احساس مي شود.
در زمينه دام و توليدات دامي نيز بايد به اين نكته توجه كرد كه با توجه به جايگاه مطلوب استان در پرورش شتر (رتبه دوم كشور) و (بز و بزغاله رتبه پنجم كشور) بخصوص بز كركي كه وضعيت منحصر به فردي دارد ، برنامه ريزي براي گسترش واحدهاي صنعتي و مدرن پرورش اين نوع دامها ضروري است.
اين گزارش حاكيست از مجموع 25 دشت استان، 12دشت ممنوعه ، بحراني و داراي بيلان منفي است. برنامه ريزي و سرمايه گذاري لازم براي مهار آب هاي سطحي، اجراي طرحهاي آب خيز داري و تغذيه مصنوعي نيز از جمله مواردي است كه در استان خراسان جنوبي بايد به آن توجه ويژه داشت.
درصد روستاهاي برق دار بالاي 20 خانوار در كشور، 96 درصد است كه در استان خراسان جنوبي از مجموع 2061 روستاي داراي سكنه 883 روستا (43 درصد) برق دار مي باشد.
همچنين ميانگين برخورداري از شبكه آبرساني فعال روستايي اين استان از نظر تعداد روستا 9/58 درصد و از نظر جمعيت روستايي 69/71 درصد است كه نياز به برنامه ريزي و سرمايه گذاري بيشتر براي افزايش پوشش تعداد جمعيت روستايي را از بيش از پيش مهم مي سازد.
در بخش بهداشت و درمان هم خراسان جنوبي اگر چه در زمينه ضريب اشغال تخت در منطقه دوم كشور قرار دارد اما در شاخص نسبت تخت به هر هزار نفر، رتبه آخر كشور را دارا است كه نشان دهنده كمبود مراكز بهداشتي و درماني در اين استان مي باشد.
نظر شما