۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۱۰:۱۵

رییس اتحاد علمای سلیمانیه:

شجره طیبه جمهوری اسلامی باید برای تمامی مسلمانان باشد

شجره طیبه جمهوری اسلامی باید برای تمامی مسلمانان باشد

رییس اتحاد علمای سلیمانیه خطاب به رایزن فرهنگی كشورمان در عراق، گفت: نگذارید كه جمهوری اسلامی ایران تنها در کشورتان باقی بماند؛ بلکه تلاش کنید تا این شجره طیبه، برای کل مسلمین باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رایزن فرهنگی ایران در عراق ضمن سفر به اقلیم کردستان با ماموستا نجم‌الدین قادر رحیم، رییس اتحاد علمای سلیمانیه و ماموستا احمد شافعی، رییس لجنه فتوای سلیمانیه، دیدار و گفت‌وگو كرد. در این دیدار که در محل دفتر مرکزی اتحادیه علمای سلیمانیه انجام شد، ماموستا نجم‌الدین، ضمن اشاره به اینکه مردم کردستان به واسطه علاقه و ارادتشان به اهل البیت (ع) و محبت به سادات، روابط بسیار نزدیکی با شیعیان داشته‌اند، گفت: همین علاقه و نزدیکی باعث شد تا صدام به ایران حمله کند و سیاست سرکوب را در قبال اکراد و شیعیان در عراق، در پیش گیرد.

وی ادامه داد: مردم کردستان عراق هیچگاه همراهی ایران را در روزهای سیاه و تاریک دیکتاتوری صدام از یاد نخواهند برد؛ ایران بود که مجروحان ما را درمان و در شرایط دشوار اقتصادی، تکه نانی را که به زحمت در اختیار داشت با ما قسمت كرد.

شیخ نجم‌الدین در ادامه ضمن اشاره به حمله داعش به عراق گفت: در این روزها که داعش به جان مردم عراق افتاده نیز می‌بینیم که این ایران است که به داد ما می‌رسد و ما را تنها نمی‌گذارد.

وی گفت: ما از شما می‌خواهیم با تلاشتان نگذارید که جمهوری اسلامی ایران تنها در کشور خودتان باقی بماند و برای شیعیان باشد؛ بلکه تلاش کنید تا این شجره طیبه، برای کل مسلمین باشد. این نام اگر برای کل مسلمانان باشد هر روز بزرگ‌تر از دیروز می‌شود.

رییس اتحاد علمای کردستان در سلیمانیه ادامه داد: من به عنوان یک عالم دینی و نه یک سیاستمدار، از آینده عراق بسیار هراسان هستم و از اختلافات شدید بین گروه‌های سیاسی نگرانم و از جمهوری اسلامی ایران درخواست می‌كنم تا در جهت تعمیق بیش‌تر روابط ما با شیعیان، بکوشد.

در ادامه این دیدار که با حضور جمع زیادی از روحانیون و اساتید حوزه‌های علمیه سلیمانیه برگزار شد، ماموستا احمد شافعی، رییس لجنه فتوای سلیمانیه نیز ضمن اشاره به روابط قوی ایران و اقلیم کردستان عراق، این دوستی را بسیار عمیق توصیف کرد تا حدی که بیش‌تر کتاب‌های درسی که در مدارس علمیه کردستان تدریس می‌شود، در ایران تألیف شده است.

وی به ظلمی که شیعیان عراق، اکراد و ایران از صدام دیده‌اند به عنوان یکی دیگر از مشترکات نام برد و به بروز تروریسم داعش اشاره كرد که باز هم گریبان هر سه را گرفته و ایران، همانند یک برادر بزرگ‌تر به کمک دوستانش شتافته است.

وی گفت: با حکمت علمای اهل سنت کردستان عراق، تاکنون تندروی نتوانسته جایی در بین مردم کرد باز كند و با وجود تمام فشارها و تمام تلاش‌های جریان‌های تکفیری برای جذب نیرو، آنها تاکنون موفق نبوده‌اند.

در این ادامه دیدار، حجت‌الاسلام مهدوی‌مهر، معاون جامعه‌المصطفی که رایزن فرهنگی کشورمان در عراق را در اقلیم كردستان همراهی می‌كرد، به ارایه گزارشی از جامعه‌المصطفی پرداخت و ابراز امیدواری كرد تا با فراهم شدن شرایط رسمی، جامعه‌المصطفی با افتتاح شعبه‌ای در شعبه‌ای در منطقه کردستان، بتواند به آموزش جوانان کردستان اقدام كند.

حجت‌الاسلام غلامرضا اباذری، رایزن فرهنگی کشورمان در عراق نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از حضور در اقلیم کردستان و دیدار با علمای اهل سنت در این منطقه، روابط جمهوری اسلامی ایران با علمای اهل سنت و مردم کردستان را نشانه‌ای از دوری کشورمان از سیاست‌های طایفه‌ای و کمک به برادران کرد را از افتخارات ایران دانست.

وی ابراز امیدواری کرد تا این روابط هر چه بیش‌تر از قبل گسترش یافته و به خصوص در شرایط فعلی عراق بتواند کمک بیش‌تری به مردم این کشور در راستای اتحاد بیش‌تر و ایستادگی در مقابل داعش، كند.

رایزن فرهنگی کشورمان همچنین از ماموستا نجم‌الدین، ماموستا احمد شافعی و اعضای اتحادیه علمای کردستان و همچنین اساتید حوزه‌های علمیه که در این دیدار حاضر بودند، دعوت كرد تا با حضور در ایران از مراکز علمی و دانشگاهی و از مناطق سکونت اهل سنت در ایران دیدار كنند و با علمای این مناطق آشنا شوند.

 

کد خبر 2518316

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha