به گزارش خبرگزاری مهر، این برنامه توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان، اداره کل موزهها و اموال منقول اجرا شد. پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی به دنبال همکاری پیشین با اداره کل موزهها و میراث فرهنگی استان زنجان در عملیات حفاظت و مرمت بخشی دوره تخصصی آموزشی را برای این اداره کل بر گزار کرد.
با این اقدام از این پس امکان انجام اقدامات اضطراری و اولیه بر روی قطعات این مجموعه در استان با مشاوره و نظارت پژوهشکده انجام می شود.
این دوره آموزشی به صورت عملی و با کار بر روی قطعات مختلفی از مجموعه مردان نمکی برگزار شد. بنابراین گزارش، بافته های به دست آمده از کاوش های معادن نمک چهرآباد زنجان که به بافته های مردان نمکی مشهورند به علت تنوع بافت و تعدد قطعات یکی از بهترین و ارزشمند ترین مجموعه بافته های باستان شناسی ایران به شمار می روند.
مردان نمکی نامی است که به شش مومیایی کشفشده در زمستان سال ۱۳۷۲ در معدن نمک چهرآباد استان زنجان داده شدهاست که در میان آنها جسد یک زن و یک پسر نوجوان نیز وجود دارد. تعدادی از مردان نمکی بر اثر ادامهٔ کار معدن با بولدوزر، بهشدت آسیب دیدهاند. در سال ۲۰۰۸ بهرهبرداری از معدن متوقف شد و جسد ششمین مرد نمکی به دلیل کمبود امکانات لازم برای نگهداری از آن، دست نخورده در معدن باقی ماند.از میان مردان نمکی یافت شده، سه مرد نمکی مربوط به زمان هخامنشیان (حدود ۴۰۰ پیش از میلاد) و دو مرد نمکی دیگر نیز مربوط به اواخر دوران ساسانی (حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلادی) هستند.
نظر شما