به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره كل روابط عمومی استانداری اصفهان، رسول زرگرپور در جلسه شورای برنامهریزی استان اصفهان كه با حضور معاونین استانداری اصفهان و اعضای شورای برنامه ریزی برگزار شد، گفت: جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان یكی از اصلیترین جلساتی كه توسعه استان را شكل می دهد كه طبق آییننامهها جلسات این شورا به صورت ماهانه برگزار می گردد ولی به دلیل اهمیت آن تاكنون ۱۵ جلسه در سال جاری برگزار و تصمیمات خوبی گرفته شده است.
وی دستور اجرای ۶۲ طرح و پروژه خدماتی، زیربنایی و عمرانی استان توسط بخش خصوصی و غیر دولتی را از تصمیمات مهم و مؤثر آخرین جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان در سال ۹۳، عنوان كرد و افزود: یك سری از این دستورات نیاز به تغییر كاربری و تصویب داشت كه تعیین تكلیف این دستورات در زمینه اشتغال و سرمایهگذاری جدید بسیار مؤثر خواهد بود.
استاندار اصفهان معضلات محدودههای آثار باستانی را یكی دیگر از مشكلات و معضلات استان اصفهان برشمرد و یادآور شد: بر اساس قوانین و مقررات این آثار باستانی در این حریمها، اگر افراد مستغلاتی داشته باشند، هر گونه فعالیت متوقف و نمیتوانند هیچ اقدامی حتی فروش را انجام دهند.
وی حریم تپه باستانی سیلك كاشان را یكی از این حریمهای بسیار مهم و بزرگ استان اصفهان دانست و اظهار داشت: برای حفاظت از تپه های سیلك كه از قدیمی ترین جلوه های تمدنی است و تمدن آن به حدود ۵ هزار سال قبل بر میگردد، مقدار زیادی حریم قائل شده اند كه بسیاری از این زمین ها در املاك مردم واقع شده است.
زرگرپور اضافه كرد: بیشتر از ۱۵ سال است كه مستغلات اطراف این تپه اعم از خانه، مغازههای تجاری، باغات و زمینها مسكوت مانده بود و معاوضهای برای آن در نظر گرفته نشده و مردم را با مشكل مواجه كرده بود.
وی افزود: در جلسه شورای اداری كاشان راه حلی برای این مساله مطرح شد كه در جلسه امروز شورای برنامه ریزی استان مطرح و به تصویب رسید و قرار است در شورای عالی شهرسازی و معماری كشور نیز مطرح شود كه با رفع این مشكل معضل بزرگ معوضات طرح حریم سیلك كاشان پس از ۱۵ سال حل شد.
استاندار اصفهان در ادامه به راهاندازی میدان میوه و ترهبار شمال منطقه اصفهان اشاره كرد و افزود: بخشی از این میدان در شاهینشهر واقع شده كه سرمایهگذار آن بیش از سه سال به دلیل مشكلات اجرایی معطل و كار متوقف مانده بود و در این جلسه مقرر شد تا ۲۰ روز آینده مجوزهای آن داده شود و این میدان میوه و ترهبار با سرمایهگذاری بخش خصوصی آغاز به كار میكند.
وی اصلیترین بحث جلسه شورای برنامه ریزی استان را نهایی شدن سند آمایش سرزمین در برش استانی پس از سه سال فعالیت مستمر عنوان كرد و گفت: این سند آمایش از امروز آماده ابلاغ است.
زرگرپور با بیان اینكه بخش بزرگی از مشكلات استان اصفهان به دلیل نبود سند آمایش سرزمینی در استان است، تصریح كرد: سند آمایش سرزمینی فضا، فعالیت و سرمایهگذاری را بین افراد یك سرزمین هماهنگ میكند.
مدیر ارشد استان اضافه كرد: اكنون بالای ۹۰ درصد صنایع استان در ۶ درصد از خاك استان آن هم در غرب اصفهان كه محل تنفس این استان است قرار گرفته و بخش زیادی از آلودگی به دلیل جهت باد در این ناحیه قرار گرفته است كه اگر پیش از این آمایش شده بود این صنایع در نقطهای دیگر متمركز میشدند.
وی با بیان اینكه قرار بود این سند شهریور ماه نهایی شود، تصریح كرد: انجام مراحل تلفیق این سند سبب شد به جای شهریور ماه اسفند ماه به اتمام برسد.
استاندار اصفهان اضافه كرد: بر اساس این سند آمایش، دیگر محور توسعه استان صنعت و كشاورزی نخواهد بود و محور توسعه استان اصفهان گردشگری، فعالیت علمی و تحقیقاتی و امور فرهنگی و هنری است و بیشترین سرمایهگذاری در این محورها صورت میگیرد كه در صحبتهای اخیر ریاست جمهوری نیز مطرح و تاكید شده است.
زرگرپور خاطر نشان كرد: این موضوع به آن معنا نیست كه به مقوله صنعت و كشاورزی پرداخته نمیشود بلكه این دو مورد، دیگر محور توسعه استان نیستند و توسعه ی صنعتی و كشاورزی را با رعایت تكنولوژی های نوین و كم آب بر و پاك می توانیم داشته باشیم.
استاندار اصفهان افزود: اكنون میتوانیم اعلام كنیم استان اصفهان نخستین استانی است كه دارای سند آمایش از نوع برش استانی است كه تمامی فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان را در برگرفته و در ضمانت اجرایی نیز همانند سند بالا دستی است.
وی با بیان اینكه تدوین این سند اتفاق بزرگی برای استان است، افزود: این سند بسیاری از مشكلات استان را برطرف خواهد كرد و مدل تدوین، تلفیق و اجرای این سند به عنوان الگوی سایر استان ها قرار خواهد گرفت.
زرگرپور یادآور شد: در برنامه ششم توسعه نیز تدوین برنامه استانی در قالب سند آمایش سرزمین مطرح است و این سند اكنون در فصل برنامه ششم توسعه استان اصفهان آماده شده است.
وی به وضعیت آب در سند آمایش سرزمین اشاره كرد و اظهار داشت: در این سند وضعیت موجود آب و وضعیت مطلوب احیای حوضه آبریز زاینده طرح شده است كه از ۲۲ استراتژی موجود بیش از ۴ راهبرد برای رسیدن از وضعیت موجود به مورد مطلوب به موضوع آب اختصاص یافته است.
استاندار اصفهان تاكید كرد: رای مثبت اعضا به برش استانی بدین معناست كه از این پس تمامی دستگاه های اجرایی استان شرعاً و قانوناً موظفند، فعالیت های اجرایی خود را در راستای اهداف، راهبردها و استراتژی های مشخص شده در سند آمایش سرزمین به انجام رسانند.
نظر شما