به گزارش خبرگزاري "مهر"، دكتر علي لاريجاني دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان صبح امروز بعد از ديدار با " ايگور ايوانف " همتاي روسي خود در محل دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي به پرسشهاي خبرنگاران پاسخ داد.
لاريجاني در پاسخ به اين سؤال كه محور مذاكرات ايران و روسيه چه بوده است؟ گفت : روابط و همكاري ما با روسيه مربوط به امروز نيست، پس از انقلاب و مخصوصا پس از فروپاشي شوروي سابق همكاري ايران در زمينههاي مختلف اقتصادي، سياسي، نظامي و دفاعي و انرژي اتمي شكل گرفت.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تصريح كرد: روابط ما با روسيه پايه قويتري داشت كه توانست اين مقدار گسترش يابد لذا تحليل ما اين است كه روسيه همسايه دوست ما بوده و مي توانيم در زمينههاي مختلف همكاري خود را گسترش داده و همچنين رايزنيهاي مختلف در زمينه هاي پيچيده تر سياسي در منطقه با همكاري روسيه داشته باشيم.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي ضمن اشاره به سفر ايوانف به ايران گفت:: حضور آقاي ايوانف در ايران مي تواند به گسترش همكاريهاي دوجانبه در زمينه هاي مختلف كمك كند و همچنين تحليل مشتركي در حل مناقشات منطقه داشته باشيم .
لاريجاني : حضور آقاي ايوانف در ايران ميتواند به گسترش همكاري هاي دوجانبه در زمينه هاي مختلف كمك كند و همچنين تحليل مشتركي در حل مناقشات منطقه داشته باشيم . |
لاريجاني خاطرنشان كرد: امروز بحث هاي مختلفي در زمينه هاي گوناگون از جمله همكاري هاي دوجانبه، منطقه اي و مسائل هسته اي انجام و ايوانف در اين زمينه ها توضيحاتي را ارائه داد.
وي با اشاره به همكاري هسته اي ايران و روسيه گفت: ما در گذشته همواره با روسيه رايزنيهايي داشتيم و امروز نيز در مورد مسائل هسته اي و همكاريهاي آتي گفت وگوهايي انجام داديم.
لاريجاني در خصوص سرنوشت و نتايج مذاكره با روسيه گفت: مسائل ديپلماتيك بر اين مبنا نيست كه فورا نتايج دسته بندي شده داشته باشد و همين كه توافقاتي در مسائل هستهاي ايران با همديگر داشته باشيم موضوع مهمي است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ايران پيشنهادهاي مربوط به غني سازي اورانيوم در خارج از خاك خود را مي پذيرد يا نه ؟ پاسخ داد : امروز بيش از آن كه براي حل مسئله هسته اي ايران احتياج به طرحهاي نوين داشته باشيم نيازمند اصلاح مسير و اصلاح رفتارها هستيم.
لاريجاني گفت: فناوري هسته اي براي ايران كه حق ايران است حقي نيست كه كسي از آن فرار كند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به عزم ملي در به كارگيري فناوري هسته اي در ايران گفت: هيچ گاه مردم ايران به جز توان ملي خود به چيز ديگري اتكا كامل نمي كنند اما آن چه مهم بوده اين است كه ايرانيان با تكيه بر توان ملي خود دستاورد ملي خودشان را صيانت مي كنند ولي اين بدان معنا نيست كه به مسائل پيرامون بي تفاوت باشند.
وي با قابل بررسي خواندن برخي از پيشنهادات گفت : طبعا اگر در اطراف ما پيشنهادات يا نظراتي مطرح شود كه تسهيل كننده موضوع باشد بايد به آن اعتنا كرد و اصلا ظرفيت ديپلماسي براي اين ساخته شده است.
لاريجاني خطاب به خبرنگاران توصيه كرد كه خيلي به اين پيشنهادات كه در رسانه ها مطرح ميشود توجه جدي نداشته باشند و يادآور شد: اما اين به معناي عدم مطالعه اين پيشنهادات نيست زيرا اين خود يك ظرفيت سازي است.
وي در پاسخ به اين سئوال كه چه راههاي ديگري در پيش روي مساله هسته اي ايران، وجود دارد، گفت : راهها را بايد باز گذاشت و به همين دليل هم از گفت وگو با اروپا استقبال كرديم زيرا به همان اندازه كه با چين، روسيه و كشورهاي غير متعهد ارتباط داريم علاقمند برقراري ارتباط با كشورهاي اروپايي هستيم
لاريجاني : طبعا اگر در اطراف ما پيشنهادات يا نظراتي مطرح شود، در مورد غني سازي ، كه تسهيل كننده موضوع باشد بايد به آن اعتنا كرد و اصلا ظرفيت ديپلماسي براي اين ساخته شده است. ايوانف : از جمله مسائلي كه ما در مورد آن همكاري داريم و علاقهمنديم اين همكاري گسترش پيدا كند تروريسم، مواد مخدر، عدم گسترش سلاحهاي كشتار جمعي و جنايات سازمان يافته است. |
وي گفت: چون ميزان تاثيرگذاري اين كشورها كم نيست ولي در عين حال بايد راه خود را دقيقا تبيين كرده و به جلو رويم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در مورد همكاري ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت: دوستاني كه در آژانس بودند تاييد مي كنند كه همكاري ايران با آژانس خوب بوده است و اميدواريم در آينده مسير راحت تري را با آژانس طي كنيم.
به گزارش خبرنگار "مهر" ، "ايگور ايوانف" دبير شوراي عالي امنيت ملي روسيه نيز پس از ديدار با دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان به سؤالات متنوع خبرنگاران پاسخ گفت.
ايوانف در پاسخ به اين سئوال كه آيا حامل پيشنهاد جديدي براي حل مساله هسته اي ايران است ، گفت : :ايران و روسيه گفت وگوي سياسي فعالي دارند و ما علاقه منديم كه اين گفت وگوها تداوم داشته باشد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي روسيه با اشاره به تعامل قديمي ايران و روسيه در مسائل مختلف ، تصريح كرد: : تماس هايي كه بين دو شوراي امنيت وجود دارد اين امكان را به ما ميدهد تا در اين راستا تبادل نظر كرده و بحث خود را در مورد مسائل دوجانبه ادامه دهيم.
وي خاطرنشان كرد:اين اولين ديدار من با آقاي لاريجاني است و ما حرف هاي زيادي داريم كه با هم بزنيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي روسيه افزود: ما علاقهمند هستيم كه همكاري دراز مدت و متقابلا مفيدي را با كشور همسايه ايران در همه زمينههاي مورد علاقه دو طرف ادامه دهيم.
ايوانف از جمله همكاري هاي" تجاري و اقتصادي، فني، فناوري هاي مدرن" در جهت تحكيم ثبات و امنيت منطقه اي و همكاري براي رفع مناقشات منطقه اي را از جمله محورهاي مسائل مورد علاقه ايران و روسيه معرفي كرد.
وي تصريح كرد: از جمله مسائلي كه ما در مورد آن همكاري داريم و علاقه منديم اين همكاري گسترش پيدا كند تروريسم، مواد مخدر، عدم گسترش سلاح هاي كشتار جمعي و جنايات سازمان يافته است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي روسيه گفت : در اين نشست و در چارچوب هاي همكاري هاي دوجانبه، برنامه هسته اي ايران نيز مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
ايوانف افزود: روسيه علاقهمند است كه اين گونه مسائل در چارچوب گفت وگوي ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي حل و فصل شود و ما از سرگيري و احياي مذاكرات ايران با سه كشور اروپايي نيز استقبال مي كند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي روسيه در خصوص احتمال تغيير شكل مذاكرات ايران و غرب ، اين احتمال را رد كرد و گفت : مسئله آغاز پروسه مذاكرات جديد مطرح نيست و از اين رو هيچ پيشنهاد مشخصي در اين باره مطرح نشده است. |
وي اظهار داشت: ما آمادهايم كه در اين راستا كمك و مساعدت لازم را ارائه دهيم و در همين زاويه هم مسائل برنامه هسته اي ايران را مورد بحث و بررسي قرار داديم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي روسيه در خصوص احتمال تغيير شكل مذاكرات ايران و غرب ، اين احتمال را رد كرد و گفت : مسئله آغاز پروسه مذاكرات جديد مطرح نيست و از اين رو هيچ پيشنهاد مشخصي در اين باره مطرح نشده است.
ايوانف تصريح كرد : بحث مساعدت به مذاكرات سازنده ايران و سه كشور اروپايي مطرح است و ما به نوبه خود آماده هستيم در اين راستا كمك كنيم.
وي افزود: ما از فضاي باز و پر از اعتماد مذاكرات استقبال مي كنيم و در اين راستا، رايزنيها و ممكن است مشورت ها امروز، فردا يا روزهاي آينده ادامه يابد.
ايوانف در پاسخ به سؤالي مبني بر اين كه موضع روسيه در اجلاس آتي شوراي حكام آژانس چگونه خواهد بود؟ گفت: ما در مورد ابعاد مختلف برنامه هسته اي ايران تبادل نظر داشتيم و طرح يا پيشنهاد مشخصي در اين راستا مطرح نيست.
وي اضافه كرد: اهداف مشخص ما برطرف كردن تنش و تشنج در برنامه هسته اي ايران بوده تا شرايطي براي ادامه مذاكره ايران با سه كشور اروپايي به صورت مطلوب فراهم شود.
ايوانف در پايان تصريح كرد: روسيه همواره حق ايران را به عنوان كشور عضو معاهده NPT قائل بوده است.
نظر شما