علی اصغر نیکخواه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب که طرح ساماندهی املاک در شهرستان دامغان به صورت صد در صدی انجام شد افزود: بر اساس مصوبه هیئت وزیران از سال ۱۳۸۴ به بعد تمامی مشاوران املاک مکلف شدند که قرارداد های تنظیمی دارای کد رهگیری شود شهرستان دامغان از سال ۱۳۹۲ ملزم شد قراردادهای مباین و اجاره نامه ها باید به صورت پرینتی و هالوگرام انجام شود.
وی با اشاره به این که مراجعه کنندگان به واحد های مشاورین املاک باید درخواست کد رهگیری یا همان هلوگرام نمایند تا در آینده دچار مشکل نشوند خاطر نشان کرد: ۱۲۰ واحد مشاورین املاک در شهرستان دامغان فعالیت دارند و همگی دارای پروانه فعالیت هستند.
۲۰۰ فروشنده که تنها ۴۰ نفر آنها بومی است در دوشنبه بازار شرکت دارند
رئیس اتاق اصناف شهرستان دامغان به بحث دوشنبه بازار اشاره داشت و تصریح کرد: ایجاد و راه اندازی دوشنبه بازار به اقتصاد شهرستان ضربه وارد کرد و بارها اعتراض خود رابه مسئولان اعلام ولی اقدامی مبنی بر تعطیلی دوشنبه بازار و تبدیل آن به جمعه بازار صورت نگرفت.
نیکخواه خاطر نشان ساخت: یکی از مشکلات وجود دوشنبه بازار این است که ۲۰۰ نفر فروشنده فعالیت دارند که ۴۰ نفراز فروشندگان را افراد بومی و مابقی را افراد غیر بومی تشکیل می دهند که فروش اجناس و کالاها را دچار مشکل می کنند چون هیچگونه نظارتی در بحث بهداشتی کالاو اجناس صورت نمی گیرد.
وی عنوان کرد: اگر نظارت بهداشتی صورت نگیرد سلامت جامعه به خطر می افتد واز طرفی فروشندگان غیر بومی کالا و اجناس در دوشنبه بازار با خروج از دامغان به اقتصاد این شهر ضربه وارد می کنند.
رئیس اتاق اصناف شهرستان دامغان اذعان داشت: با ایجاد و راه اندازی بازار سنتی مخالف نیستیم و سوال ما این است که چرانباید دوشنبه بازار به جمعه بازار تبدیل شود.
فعالیت بیش از ۴۲۰۰ واحد صنفی پروانه دار در شهرستان دامغان
نیکخواه با بیان اینکه چهار هزار و ۲۰۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب در این شهرستان فعالیت دارد ابراز داشت: سال گذشته با ۲۰۰ واحد صنفی بدون پروانه کسب در شهرستان دامغان برخورد که منجر به تعطیلی این تعداد واحد صنفی شد.
وی یادآور شد: یکی از اقدامات انجام شده در پایان سال گذشته در این شهرستان اجرای طرح نظارتی پایش بازار نوروز برای نخستین باربوده که این طرح از ۱۵ اسفند سال قبل آغاز وتا ۱۵ فروردین امسال ادامه خواهد داشت.
رئیس اتاق اصناف شهرستان دامغان به اهداف اصلی اجرای طرح نظارتی پایش بازار نوروز پرداخت و اظهار داشت: با اجرای این طرح نظارتی پایش بازار کالا و خدمات ویژه نوروز شهروندان هیچگونه نگرانی در خصوص کمبود کالا یا افزایش بی رویه قیمت ها نخواهند داشت.
وی ابراز داشت: این طرح بنابر افزایش تقاضای عمومی برای بسیاری از کالاها و خدمات در ایام پایانی سال و تعطیلات نوروز و لزوم پایش وضعیت بازار کالا و خدمات به ویژه کالاهای اولویت دار اجرا شد.
واگذاری بازرسی و نظارت بر واحدهای صنفی به اتاق اصناف
این مقام مسئول در اتاق اصناف شهرستان دامغان با بیان اینکه کار بازرسی و نظارت بر واحدهای صنفی به اتاق اصناف واگذار شد گفت: در شهرستان دامغان با حضور ۱۰ بازرس فعال با ۵ اکیپ کار نظارت و بازرسی بر بازار را بر عهده دارند.
نیکخواه افزود: از ۲۰ اسفندماه سال گذشته بازرسی و نظارت بر بازار تشدید و در این راستا اکیپ سیار از واحدهای صنفی بازرسی و با تخلفات نیز برابر مقررات برخورد و برای واحدهای صنفی متخلف پرونده تشکیل و به تعزیرات حکومتی معرفی خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه در بحث بازرسی و نظارت بر بازار دامغان از رتبه نخست استانی برخوردار است خاطر نشان کرد: در سال گذشته ۷ هزار ۳۸۳ مورد بازرسی به صورت محسوس و غیر محسوس از واحدهای صنفی شهرستان دامغان انجام که ۵۴۴ مورد تخلف صنفی از سوی بازرسان اتاق اصناف مشاهده که پیش از تشکیل پرونده متخلفین این تعداد واحدها به اداره تعزیرات حکومتی این شهرستان معرفی شدند.
رئیس اتاق اصناف شهرستان دامغان تصریح کرد: امیدواریم که در سال جدید تعداد بازرسی از واحدهای صنفی شهرستان دامغان افزایش پیدا کند و با انجام این بازرسی ها یا فرهنگ سازی شاهد کاهش تخلفات باشیم.
تحقق ۸۰ درصدی بودجه اتاف اصناف تا پایان سال ۹۳
رئیس اتاق اصناف شهرستان دامغان با اشاره به این که یکی از معضلات و مشکلات در حوزه شهرستان وجود زیاد بودن دست فروشان و وانت های فروش میوه در سطح شهر بوده که این مشکل در ایام قبل از سال جدید بیشتر از دیگر فصول سال ایجاد شده عنوان کرد: این افراد در مکان های حساس استقرار دارند که متاسفانه هیچگونه برخوردی با این افراد صورت نمی گیرد و اصناف نیز بر وجود این معضل بارها اعتراض داشته و از اتاق اصناف خواستار پیگیری موضوع بوده و ما نیز مرتب این اعتراضات را به گوش مسئولان و به ویژه شهرداری اعلام کردیم ولی متاسفانه برخوردی صورت نگرفته است.
نیکخواه به بودجه اتاق اصناف شهرستان دامغان در سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: بودجه اتاق اصناف در سال ۱۳۹۳ رقمی معادل ۲ میلیارد ریال بوده که تا پایان سال گذشته ۸۰ درصد این بودجه تحقق پیدا کرد.
وی در خاتمه ابراز داشت: بودجه سال۹۴ اتاق اصناف شهرستان دامغان ۲ میلیارد و ۹۴۲ میلیون ریال بوده که امیدواریم این بودجه نیز تا پایان سال محقق شود.
شهرستان دامغان دارای یک اتاق اصناف و ۱۵ اتحادیه صنفی مشترک است که چهار هزار و ۲۰۰ واحد صنفی دارد.
نظر شما