به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام دکتر حسن آقا نظری شاهرودی عصر چهارشنبه و همزمان با روز جمهوری اسلامی، در سی و یکمین یادواره ۹۶ شهید روستای میغان در حسینیه اعظم این روستا، گفت: همه کوشش و تلاش دشمن در کنار سرمایه گذاری های فراوان، برای افزایش شکاف بین نسل امروز و دیروز است لیکن در این راه باید هوشیار بود.
وی افزود: این فاصله بین نسل پدران و فرزندان، از طریق برگزاری آئینی چون یادواره شهدا، راهیان نور، عاشورای حسینی و ماه مبارک رمضان کمتر می شود.
شور حسینی نسل ها را در کنار یکدیگر قرار می دهد
عضو جامعه مدرسان حوزه علمیه قم، همچنین تاکید کرد: تمامی نقشه ها و سرمایه های دشمن با فرا رسیدن عاشورا و تاسوعای حسینی به یکباره از میان بر داشته می شود و شور حسینی نسل ها را در کنار یکدیگر قرار می دهد.
آقا نظری همچنین با طرح این سوال که امروزه چه الگویی در بین زنان جامعه می تواند به بزرگی فاطمه زهرا(س) باشد، تصریح کرد: امروزه نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل می دهند اما در این بین چه کسی است که می تواند برای نسل های متمادی و برای تمامی مردم جهان و نه تنها ایران اسلامی چون فاطمه زهرا(س) الگو باشد.
وی افزود: امام صادق(ع) درباره عظمت و بزرگی این بزرگ بانوی جهان اسلامی می فرمایند، خلق در شناخت فاطمه(س) عاجز است و این تاکید از آن سو اهمیت دارد که ایشان نه تنها جهان اسلامی، مومنان و یا شیعیان، بلکه همه خلق را مورد خطاب قرار می دهند.
رضای فاطمه(س) رضای خداوند است
این مدرس حوزه و دانشگاه همچنین با بیان حدیثی دیگر از امام صادق(ع) در کرامت حضرت زهرا(س)، ابراز داشت: در روز قیامت انسان ها در یک مکان جمع می شوند و از سوی خداوند فرمان می رسد تا همگی برای عبور فاطمه(س) از پل سراط، سرتعظیم فرود آورند لیکن ایشان از با همراهی ۷۰هزار فرشته از مرکب خود پایین آمده و خطاب به خداوند پیراهن امام حسین(ع) را نشان می دهند و از خالق یکتا ندا می رسد که ای دخت پیامبر برای تو از من رضایتی است که این امر نشان دهنده مقام والای آن حضرت است.
آقا نظری همچنین تاکید کرد: این مکالمه بین زهرای مرضیه(س) و خالق یکتا، نمادی از وفای به عهد خداوند و بنده اش است لیکن همانطور که در احادیث آمده است، رضای فاطمه(س) رضای خداوند است و غضب آن حضرت غضب خداوند یکتاست.
وی افزود: در باره شهدا نیز زمانی که این عزیزان با لباس های خونی نشان و در لحظه شهادت برای حب خالق یکتا انتخاب شدند، وفای به عهد خداوند آنان را محشور می سازد لیکن مقام شهدا بسیار بالا است.
ولایتمداری نخستین ویژگی بارز شهدا است
فرمانده سپاه استان البرز نیز در این مراسم با برشمردن اهداف شهدا در رسیدن به آرمان های شهادت، گفت: نخستین خصوصیت شهدای انقلاب اسلامی، ولایت مداری و ولایت پذیری است.
سردار سرتیپ رمضانعلی استاد حسینی، با اشاره به عظمت و برزگی شهدای انقلاب اسلامی، تاکید کرد: امروزه عظت و افتخاری که ایران به عنوان قدرتمند ترین کشور مقابله کننده با ظلم در جهان دارد، مدیون خون شهدا است.
وی افزود: زنده نگاه داشتن یاد این شهدای بزرگوار و والا مقام کمتر از شهادت نیست، لیکن برگزاری یادواره شهدای گلگون کفن ایران اسلامی، افتخاری بزرگ برای همه مردم است.
روحیه شهادت طلبی ویژگی مهم جوانان ایران اسلامی است
این مقام مسئول روحیه شهادت طلبی را دومین ویژگی جوانان ایران اسلامی دانست و تصریح کرد: شهدا از دشمنان نمی ترسیدند و این روحیه بود که توانست کشور را در آن زمان حفظ کند.
استاد حسینی، با یادآوری اینکه جنگ ما تنها با عراق نبود بلکه ۳۹کشور به صورت مستقیم و بسیاری دیگر از کشورها به صورت غیر مستقیم با ایران در جنگ بودند خاطرنشان کرد: اما رشادت های بزرگ مردان ایران اسلامی نگذاشت حتی یک وجب از خاک کشورمان به دست دشمنان بیافتد.
وی ادامه داد: ظلم ستیزی دیگر خصوصیت بارز شهدای انقلاب اسلامی است و همانطور که امام شهدا فرمودند، ایرانیان ملتی هستند که نه ظلم می کنند و نه زیر بار ظلم می روند.
اجلاسیه بزرگ شهدای شهرستان شاهرود بزرگترین رویداد فرهنگی سال
فرمانده سپاه استان البرز، در تشریح آخرین ویژگی بارز شهدای انقلاب اسلامی، اظهار داشت: مدیریت جهادی که امروز مورد تاکید همه مسئولان کشور است در کنار شعار سال که همدلی بین مردم و مسئولان عنوان می شود یکی دیگر از خصوصیات بارز شهدای ماست که به جهانیان نشان می دهد، ایرانیان در کنار هم و دوش به دوش یکدیگر با عزمی جهادی در دفاع از کشور آماده اند و دشمنان هیچ کاری نمی توانند انجام دهند.
استاد حسینی با اشاره به ادامه راه شهدای انقلاب، تصریح کرد: اجلاسیه بزرگ شهدای شهرستان شاهرود در روزهای نخستین اردیبهشت ماه یکی از مواردی است که می توان با تکیه برآن راه و مقام والای شهدای گرانقدر را یکبار دیگر گرامی داشت.
وی افزود: اگر همه ما به وظایف خود در قبال شهدا عمل کنیم قطعا می توانیم کنگره بزرگ شهدا را به خوبی و با شکوه خاصی میزبانی کنیم لیکن از همه امت شهید پرور این خطه از ایران اسلامی می خواهیم در برگزاری این بزرگترین رویداد فرهنگی سال، مشارکت داشته باشند.
یادواره شهدا از راه های انتقال فرهنگ شهادت به جوان ها است
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در خلال این مراسم، با اشاره به لزوم انتقال فرهنگ شهادت و پیام شهدا به نسل های جوان، گفت: یکی از اهداف برگزاری همایش های بزرگداشت شهدا، انتقال پیام شهدا به جوانانی است که روزهای رشادت را ندیده اند.
حجت الاسلام علی شکری خاطرنشان کرد: رشادت ها، مجاهدت ها برای پیروزی انقلاب اسلامی، فداکاری ها و جان نثاری های شهدا و بزرگمردان ایران اسلامی برگی زرین در دفتر تاریخ معاصر ایران اسلامی است لیکن این مفاهیم می بایست به نسل های جوان نیز منتقل شود.
وی افزود: البته برگزاری یادواره شهدا تنها یکی از راه های انتقال این فرهنگ است و رویدادهای فرهنگی دیگری، چون راهیان نور، عاشواری حسینی، موزه های دفاع مقدس، روایت خاطرات روزهای دفاع، ادبیات دفاع مقدس و آثار چاپ شده در این حوزه از دیگر راه های انتقال فرهنگی ایثار و شهادت از نسل های اول انقلاب به جوان تر ها قلمداد می شوند.
فداکاری شهدا انقلاب را استوار نگه داشته است
این مقام مسئول همچنین فداکاری را یکی از خصوصیات بارز شهدای انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: شهدا در وهله نخست در راه انقلاب و دین خدا مجاهدت های فراوانی انجام دادند و در وهله بعد فداکاری این بزرگواران بود که امروز انقلاب را استوار نگه داشته است.
شکری خاطرنشان کرد: برگزاری مراسم و آئین گرامیداشت مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی می تواند به ما و حتی نسل های جوانتر این موضوع را یادآوری کند که همه ما مدیون خون شهدای گرانقدر هستیم.
جمع آوری آثار شهدای میغان به اتمام خواهد رسید
مسئول جمع آوری خاطرات و آثار اجلاسیه شهدای شهرستان شاهرود نیز در خلال بزرگداشت۹۶شهید روستای میغان به خبرنگار مهر، گفت: جمع آوری آثار شهدای روستای میغان به زودی خاتمه می یابد.
نورالله سعیدی با بیان اینکه تنها پرونده ۱۰ شهید دفاع مقدس در روستای میغان باقی مانده اند، اظهار داشت: پرونده آثار، خاطرات، عکس ها و وسایل شخصی ۸۶ شهید روستا تکمیل شده است که به زودی جمع آوری آثار دیگر شهدا نیز به اتمام می رسد.
وی افزود: یادواره شهدای روستای میغان بهترین مکان برای تکمیل پرونده شهدای باقی مانده، برای ارسال به کنگره شهدای استان است لیکن امیدواریم تا پایان همین روز به این مهم دست یابیم.
این محقق و پژوهشگر دفاع مقدس، تاکید کرد: کار جمع آوری آثار شهدا در جای جای شهرستان شاهرود با وجود مشکلاتی از قبیل بعد مسیر و مسافت طولانی بین روستاها، به خوبی و با یک اقدام جهادی شبانه روزی پیش می رود.
سعیدی در خاتمه تاکید کرد: بیش از ۸۰ درصد آثار شهدای شهرستان جمع آوری شده لیکن امیدواریم در آینده ای نه چندان دور شاهد تکمیل پرونده تمامی شهدای خطه شاهرود و میامی باشیم.
ادای احترام به مقام شامخ ۹۶ شهید روستای میغان در کنار مداحی، تواشیح، ختم قرآن کریم و بازدید از گلزار شهدای این روستا از جمله برنامه های سی و یکمین یادواره شهدای روستای میغان بود.
نظر شما