به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل نجار صبح دوشنبه در مراسم نشست دستاوردهای جهانی کاهش خطرپذیری و افتتاح مرکز تاب آوری تهران گفت: موضوع تاب آوری شهر ها در نوع خود بسیار حائز اهمیت است و مفهوم گسترده ای دارد. البته آمارها نشان می دهد ۲۵ درصد جمعیت ما روستایی است در حالی که به اعتقاد من این آمار ۱۵ درصد است چرا که زمان آمار روستائیان از شهر ها به روستا می روند و آمارها با مشکل روبرو می شود.
وی افزود: علی رغم تاب آوری، شهر های ما بسیار بسیار آسیب پذیر است. همین تهران که در قبل انقلاب جمعیتی ۳.۵ میلیون نفری داشت امروز ۱۰ میلیون ساکن دارد در حالی که ساخت و سازها اصولی و منطقی نیست. شاید بگوئید مصالح ساختمانی استاندارد می تواند این مشکل را برطرف کند اما آیا کارگرهای ما حرفه ای هستند؟ آیا جوشکار و سایر اقدامات ساختمانی استاندارد است؟
رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران اظهار داشت: باید تلاش کنیم که حادثه را باور داشته باشیم. بعنوان مثال بعد از مرگ عزیزانمان خودمان باور نمی کنیم که شاید نوبت مرگ خودمان هم برسد و بیخیال عبور می کنیم در بحران هم اینچنین است. وقتی گردو غبار اهواز را در نروردید همه رسانه ها به تب و تاب افتادند و مسئولان در جنب و جوش اما بعد از فروکش کردن گرد و غبار دیگر خبری نشد و حتی در خود سازمانهای مسئول هم حساسیت نیست. هرچند طبق ماموریتی که سازمان مدیریت بحران دارد این مهم را دنبال می کنیم.
نجار با بیان اینکه باید مدیریت بحران و پیشگیری را وارد زندگی روزمره خود کنیم گفت: در ژاپن وقتی حادثه ای رخ می دهد آموزش دیده اند چطور با چادر خودرو برای خود سرپناه ایجاد کنند اما در ایران همه به دنبال چادر هلال احمر یا چادر دولتی می گردند. بعد هم آنقدر موضوع را بزرگ می کنیم که اصل موضوع فراموش می شود.
معاون وزیر کشور به سونامی ژاپن اشاره کرد و گفت: وقتی شخصا از همان محل بازدید کردم دیدم که موج شکن ها و دیوارهای ویژه ای برای پیشگیری از سونامی بعدی ایجاد شده و تمام ساختمانها قوی تر شده است. حالا ما بیمارستان تازه تاسیس در ورزقان را داشتیم که در زلزله تخریب شد.
نظر شما