پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۲ فروردین ۱۳۹۴، ۱۲:۴۸

گزارش مهر+ فیلم

شکستن حریم زاینده‌رود با دودقلیان/ کاهش احساس امنیت

شکستن حریم زاینده‌رود با دودقلیان/ کاهش احساس امنیت

اصفهان-درحالیکه ارائه قلیان درمکانهای عمومی غیرقانونی است، این روزها دود قلیان درحریم زیبای زاینده‌رود جولان می‌دهد و احساس امنیت نیز تاحدودی در این مکان به دلیل حضور برخی افراد ناباب کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، قلیان به عنوان یکی از تفریحات ناسالم که به گفته کارشناسان سلامت، هر پک آن ۱۰۰ برابر از از سیگار مضرتر است در  سالهای اخیر روزهای پر فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است که از آن جمله تعطیلی برخی چایخانه‌ها و ممنوعیت ارائه قلیان در این اماکن در سالهای گذشته بود.

در این میان قانونی که هیچگاه تغییر پذیر نبوده ممنوعیت ورود بانوان به چایخانه‌ها و غیرقانونی بودن اجاره قلیان در مکانهای تفریحی عمومی همچون پارک‌ها و فضای سبز است و این در حالی است که از زمان بازگشایی رودخانه زاینده رود، شاهد صف طولانی اجاره دهندگان قلیان در حاشیه رودخانه و آلاینده کردن فضای پاک این رودخانه هستیم و بانوان نیز گویی به بیشترین متقاضیان قلیانهای اجاره ای در کنار ۳۳ پل و پل خواجو مبدل شده اند.

قلیان

از سویی به گفته بانوانی که برای استفاده از فضای فرح انگیز حاشیه زاینده رود در این مکان حضور پیدا می کنند، احساس امنیت نیز تاحدودی در این مکان به دلیل حضور برخی افراد ناباب کاهش یافته است و به طور معمول بانوان سعی می کنند دور از محیط عرضه قلیان مکانی را برای نشستن انتخاب کنند.

نریمانی بانوی جوانی که به همراه همسر و فرزند خود در حال استفاده از فضای مفرح پارک حاشیه زاینده رود است در این ارتباط  در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امیدوارم پلیس هرچه سریع تر چاره ای برای جمع کردن ارائه دهندگان قلیان از سطح پارکها به ویژه نقاط حساس و مهمی همچون حاشیه زاینده رود و کنار پل های تاریخی اصفهان پیدا کند.

قلیان

وی افزود: به دلیل پراکنده شدن این افراد در پارک حاشیه زاینده رود به سختی می توان نقطه ای را یافت که هوا آلوده با دود قلیان نباشد به ویژه اینکه همسر من به هوای آلوده حساس است و امروز برای استفاده از هوای خوب کناره رودخانه به این مکان آمدیم که با چنین وضعی روبرو شدیم.

لیلا شهشان نیز در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: علاوه بر آلوده کردن ساحل رودخانه زاینده رود با دود قلیان به دلیل حضور برخی افراد ناباب حس ناامنی نیز در برخی ساعات روز در این مکان وجود دارد.

قلیان

وی افزود: ما شاهد تبلیغات مختلفی همچون زیباسازی صورت با قلیان، قلیان سرشار از ویتامین و ضد سرطان و غیره از سوی عرضه کنندگان قلیان در این مکان هستیم که شاید به زعم خودشان به شوخی بیان شود اما سوال من این است که این تبلیغات آیا برای کودک یا نوجوانی که همراه پدر و مادر خود برای تفریحی سالم به این مکان آمده و با این تبلیغات روبرو می شود نیز جنبه شوخی خواهد داشت؛ اگر کمی بیندیشیم متوجه این نکته می شویم که این امر به یقین در آینده کودکان ما تاثیر منفی دارد.

آماده سازی قلیان توسط کودکان در حاشیه زاینده رود

این بانوی اصفهانی تاکید کرد: نکته عجیبی که در این مکان با آن روبرو شدم اینکه کودک سه ساله ای به طور مداوم در کنار بساط اجاره دهندگان قلیان حضور داشت و کودک دیگری نیز زغال های قلیانهای اجاره ای را آماده می کرد؛ این امر به وضوح استفاده ابزاری از کودکان است و به واقع جای تاسف دارد و  نیازمند ضرب العجل مسئولان مربوط در این زمینه هستیم.

وی ادامه داد: در این مکان شاهد قلیان کشیدن نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ سال نیز هستیم که خود جای تامل بسیار دارد و نیازمند اقدام جدی است.

به نظر می رسد به دلیل گشت ویژه پلیس در ایام نوروز اجاره دهندگان، مکان عرضه قلیان را از حاشیه رودخانه به پارک کنار رودخانه و در پناه درختان انتقال داده اند که خود در ایجاد حس نا امنی موثر است ضمن اینکه فضایی آکنده از دود و بسیار آلوده در پارک حاشیه زاینده رود رقم زده است که سبب شده افرادی که برای استفاده از فضای تمیز پارک قدم به این نقطه می گذراندند یا مجبور به تحمل این فضا بوده و یا بسیاری پس از اندک زمانی از هوای آلوده این مکان به نوعی فرار کنند.

ارائه و استعمال قلیان در فضای آزاد ممنوع است

سرهنگ جهانگیر کریمی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ارائه قلیان در فضای آزاد به ویژه به بانوان و همچنین استعمال آن ممنوع و غیرقانونی است و به محض مشاهده با این متخلفان برخورد جدی می شود.

قلیان

وی افزود: چندی پیش با تخلفِ اجاره قلیان در کنار پل خواجو روبرو شدیم که نیروی انتظامی سریعا اقدام به برخورد با متخلفان و جمع آوری قلیانها نمود.

سیار بودن اجاره دهندگان قلیان برخورد جدی با آنها را مشکل می کند

معاونت اجتماعی نیروی انتظامی استان اصفهان درباره ارائه قلیان در کنار ۳۳ پل و در مجاورت محوطه قایقرانی و استفاده بانوان به عنوان مشتریان اصلی از قلیان های اجاره ای بیان داشت: مشکل اصلی برخورد با ارائه دهندگان قلیان در مکانهای تفریحی به دلیل سیار بودن آنها و زمان کم استقرار این افراد در مکانهای موردنظر است که به محض احساس حضور پلیس متواری می شوند.

وی با بیان اینکه به طور معمول مکان های مهم مانند پلهای تاریخی و مکان های تفریحی شاخص، پاتوق اجاره دهندگان قلیان است، ادامه داد: این امکان وجود دارد که در زمان نوروز به دلیل کثرت جمعیتِ گردشگران حاضر در اصفهان، برخی مکانها از دید پلیس دور مانده باشد.

چایخانه ها و رستورانهای سنتی مجاز به ارائه قلیان نیستند

سرهنگ کریمی تاکید کرد: با توجه به اینکه استعمال دخانیات در مکانهای عمومی ممنوع و اجاره قلیان در محیط های تفریحی غیرقانونی است، مردم اصفهان می توانند به محض مشاهده این تخلف را به ۱۱۰ اطلاع دهند که سریع به موضوع رسیدگی و با متخلفان برخورد جدی می شود.

قلیان

همچنین مهدی رفیعی مدیر بهداشت محیط  معاونت بهداشت استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: هیچکدام از چایخانه‌ها و رستورانهای سنتی مجاز به ارائه قلیان نیستند و به طور کلی کشیدن قلیان وعرضه آن در اماکن عمومی ممنوع است.

ایجاد پارکهای سلامت با همکاری شهرداری

وی با توجه به عرضه قلیان در پارک ها و فضاهای تفریحی افزود: برای برخورد با موضوع ارائه قلیان در پارکها با معاونت سلامت و شهرداری اصفهان برای ایجاد پارکهای سلامت در حال گفتگو و تعامل هستیم.

مدیر بهداشت محیط  معاونت بهداشت استان اصفهان تاکید کرد: اجرای این برنامه همکاری نیروی انتظامی و شهرداری را می طلبد و امیدواریم با همکاری این دو ارگان و ایجاد زیر ساختهای لازم همانند نصب تابلوها توسط شهرداری در پارک های انتخابی، ایجاد پارک سلامت در راس برنامه های ما در این زمینه قرار گیرد.

قلیان

بازرسی از اماکن عمومی به منظور برخورد با ارائه قلیان

وی در ارتباط با بازرسی از اماکن عمومی متخلف نیز بیان داشت: شهرهای اطراف اصفهان اقدامات موثری در این زمینه انجام داده اند و امسال با هماهنگی نیروی انتظامی و تعزیرات حکومتی و با محوریت اتاق اصناف قرار است کمیته مشترکی از ارگانها مرتبط برای بازرسی و برخورد قانونی با متخلفان در شهر اصفهان انجام شود.

گزارش: فاطمه کازرونی

کد خبر 2530333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha