به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی محمد رکنی بیان کرد: این قرآن مشتمل بر۳۰ جزء است که به دستور ابوجعفر محمد ابن عبدوسی بین سال های ۴۶۴ تا ۴۶۶ قمری مقارن با اواخر حکمرانی «آلب ارسلان» و اوایل حکومت «سلطان ملکشاه سلجوقی» در بغداد کتابت شده که رقم کاتب و تاریخ کتابت در میان جزء های پنجگانه آن دیده می شود .
وی اظهار داشت: تعداد اوراق این قرآن ارزشمند ۲هزار و ۳۳۱برگ، طول آن ۲۶ و عرض آن ۲۰.۵سانتی متر است و در صفحات آن اقلامی از هنرخوشنویسی صدراسلام ازجمله انواع خط کوفی، رقاع و رقاع آمیخته به ثلث دیده می شود که این ویژگی به زیبایی این مصحف افزوده است.
رکنی افزود: هر یک از ۳۰ جزء دارای دو صفحه تذهیب مقابل یکدیگر است که طرح و نقش هر جزء یا جزء دیگر متفاوت می باشد و تزئینات آن نیز شامل تذهیب، ترصیع و کمند کشی است که اعراب گذار d، تنوين و کلمه وقف به رنگ قرمز، علامت تشدید، مدّ و حمزه به رنگ قهوه ای، علامت سكون دايره كوچك لاجوردی و فواصل آيات دواير زرين و بعضاً بيان عدد آيه به خط كوفی تزئينی می باشد .
وی تصریح کرد: واقف این اثرخطی «علی ابن ابوالفضل بن علی حاجی بقرایی» بوده که هم اکنون نیز این اثر درموزه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری می شود.
وی ادامه داد این اثر منقول فرهنگی تاریخی با پیشنهاد این اداره کل مشارکت سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکزاسناد آستان قدس رضوی و تصویب شورای سیاستگزاری ثبت در ردیف آثار ملی قرار گرفت.
نظر شما