۲۷ فروردین ۱۳۹۴، ۱۵:۲۱

با حضور علما و روحانیان/

یادواره آیت الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی در مشهد برگزار شد

یادواره آیت الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی در مشهد برگزار شد

مشهد- یادواره آیت الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی روز پنجشنبه با حضور جمعی از مدرسان و علما و طلاب حوزه های علمیه و روحانیان در مشهد مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عضو جامعه مدرسان حوزه علمیه قم ظهر پنجشنبه در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت مرحوم آیت الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی در تالار اجتماعات سازمان تبلیغات اسلامی مشهد برگزار شد بیان کرد: مردم دینشان را از کتاب ها نگرفته اند بلکه از منش و رفتار خاندان های معتبر جامعه دریافت می کنند.

آیت الله رضا استادی در دومین همایش تفسیر و تفسیرنگاری حوزه های علمیه خراسان در سده اخیر و یادواره آیت الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی اظهار کرد: نسل متدین مشهد از صد سال پیش تحت تأثیر خاندان هایی مانند خانواده آیت الله میردامادی  بوده و مردم به شکل واقعی دین را در تمام عرصه های زندگی این بزرگان لمس کرده اند.

وی برگزاری این گونه همایش ها را برای یادگیری راه زندگی دانست و افزود: همه افرادی که در جهت تبلیغ دین تلاش می کنند باید توجه داشته باشند که مردم دینشان را از کتاب ها نگرفته اند بلکه از منش و رفتار این گونه افراد دریافت کرده اند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: مرحوم میردامادی سال ها در میان مردم مشهد زندگی کرده و در کنار آن ها در مسجد صدیقی ها به اقامه نماز پرداخته است.

وی با بیان این که آیت الله میردامادی از ابتدا در مسیر آموزش اخلاق سیر می کرد گفت: مرحوم میردامادی در نوجوانی از محضر درس آیت الله سیدمرتضی کشمیری بهره برده است چرا که آین عالم وارسته در سنین نوجوانی مرحوم میردامادی مرحوم شد.

آیت الله استادی یکی از آثار مرحوم میردامادی را تفسیر خلاصه البیان معرفی کرد و گفت: مرحوم میردامادی در جهت معنویت درجات بالایی داشت و به محض ورود به مشهد در جایگاه علمای بزرگ آن عصر قرار گرفت.

وی ادامه داد: وقتی مرحوم میردامادی وانند علمای ردیف اول مشهد در قضیه مسجد گوهرشاد وارد می شود به دستور دولت تبعید شده و تا سال ۱۳۲۰ از مشهد دور بود.

توجه به گذشتگان گامی در هویت سازی است

 رئیس دفتر تبلیغات اسلامی قم نیز در این مراسم بیان کرد: توجه به تاریخ به معنی در تاریخ ماندن نیست بلکه گامی در هویت سازی و فرهنگ سازی است.

حجت الاسلام احمد واعظی با بیان این که نگاه به گذشتگان و آثار عالمان و دین پژوهان گذشته هویت و فرهنگ را رقم می زند گفت: برگزاری یادواره پژوهشگران قرآنی گذشته، توجه به میراث علمی گذشتگان و شخصیت های برجسته در تاریخ باعث افزایش تمایل به علم آموزی می شود.

وی ادامه داد: برگزاری این گونه یادواره ها باعث احیاء آثار گذشتگان می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید هاشم میردامادی نجف آبادی از جمله مبارزانی بود که نام ایشان در میان دستگیرشدگان، زندانیان و تبعید رفته‌های پس از حادثه خونین مسجد گوهرشاد (تیر ۱۳۱۴) به چشم می‌خورد.

سیدهاشم پس از واقعه مسجد گوهر شاد به تهران منتقل و در آنجا زندانی شد و تبعیدگاه او را در شهر سمنان تعیین شد.

وی چند سال در آنجا ماند و مدتی هم در شهرری در جوار حضرت عبدالعظیم(ع) به حال تبعید زندگی کرد و در هر دو شهر تفسیر قرآن می‌گفت.

 آیت‌الله میردامادی در سال ۱۳۲۰ شمسی به مشهد بازگشت و خدمات علمی و اجتماعی خود را پی گرفت.

تنها کتاب طبع شده از آیت‌الله سیدهاشم نجف‌آبادی خلاصه البیان فی التفسیر القرآن به زبان فارسی است که جلد اول این تفسیر چهار جلدی در سال ۱۳۳۹ شمسی توسط انتشارات آخوندی چاپ شد.

کد خبر 2535666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha