به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر كامران باقري لنكراني افزود: بحث بيماري هاي غيرواگير با توجه به شيوع آسم و ديگر بيماري هاي دستگاه تنفسي در جهان مطرح شده و در اين زمينه مطالعات ابتدايي در كشور آغاز شده است. كارهاي غربال گري از طريق نظام شبكه و بيمه روستايي نيز در حال انجام است.
بسته هاي آموزشي در خصوص عفونت هاي فوقاني دستگاه تنفسي آسم و سل در اختيار پزشكان قرار گرفته است |
وزير بهداشت خاطرنشان كرد: امسال براي نخستين بار برنامه فلوشيپ مراقبت هاي ويژه در دو دانشگاه كشور راه اندازي شده است.
وي با اشاره به دومين كنگره بين المللي بيماري هاي ريوي ياد آور شد: بيماري سل از صدها سال پيش در كشور ما شناخته شده است و حكيم زكرياي رازي اين بيماري را در نوشته هاي خود توضيح داده است و هنوز هم مي توان از آن مكتوبات استفاده كرد.
وي با اشاره به تعداد مبتلايان به سل در كشور گفت: بيش از 8 ميليون نفر در جهان هر سال به سل مبتلا مي شوند كه از اين ميان 3 ميليون نفر مي ميرند و عليرغم پيشرفت هاي خوب بهداشتي خطر اين بيماري جهان را تهديد مي كند.
وي اضافه كرد: بيشترين خطر اين بيماري همزماني با ايدز، مشكلات حاشيه نشيني، فقر و زندانيان است. همچنين مقاومت روزافزون اين بيماري به داروها از مهمترين معضلات مبارزه با سل است.
درمان كامل 90 درصد بيماران مبتلا به سل از موفقيت هاي كشور در خصوص مبارزه با اين بيماري است |
لنكراني جذب پزشكان خصوصي، آزمايشگاه هاي خصوصي و ارائه خدمات پيشگيري را از جمله ديگر اقدامات نظام راهبردي مبارزه با سل ذكر كرد.
23 ميليون روستايي تحت پوشش بيمه روستايي قرار مي گيرند و در صورت اجراي مناسب اين خدمات تا سطح سوم يعني مراقبت هاي ويژه ادامه خواهد داشت |
وي خاطرنشان كرد: خوشبختانه پژوهش هاي ايراني بر اساس آخرين يافته هاي علمي جهان است اما هنوز راه نرفته بسيار داريم و اين مسئوليت پژوهشگران را زياد مي كند.
لنكراني با اشاره به اجرايي شدن طرح بيمه روستايي تاكيد كرد: 23 ميليون روستايي تحت پوشش اين طرح قرار مي گيرند و در صورت اجراي مناسب اين خدمات تا سطح سوم يعني مراقبت هاي ويژه ادامه خواهد داشت.
نظر شما