به گزارش خبرنگار، عبدالمحمد زاهدی ظهر یکشنبه در جلسه کمیته مبارزه قاچاق کالا و ارز استان کردستان اظهار داشت: کالایی که ورود آن به استان و کشور ممنوع است مثل اسلحه، مهمات، مشروبات الکلی و مواد مخدر باید به جد با آنها برخورد شود.
وی افزود: کالاهی نیز هستند که ورود آنها ممنوع نیست و تنها مشکل آنها ورود به صورت قاچاق است و باید در این راستا علاوه بر ارائه راهکار مناسب برخورد با دانه درشت ها مدنظر باشد.
استاندار کردستان بیان کرد: کالای غیر ممنوعه به لحاظ ورود به کشور ممنوع نیست تنها باید برای نحو ورود آن چاره ای اندیشید تا هم معیشت مردم مرزنشین و هم چرخه اقتصادی صدمه نبیند.
زاهدی یادآور شد: تشکیل کمیته ای تخصصی در این خصوص ضروری است و انتظار می رود با ارائه راهکار مناسب در این حوزه شاهد کاهش قاچاق اجناس غیر ممنوعه به استان باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: انتظار می رود در سال جاری با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته عملکرد مناسبی را در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته باشیم.
استاندار کردستان گفت: با توجه به گزارشات دستگاه های اجرایی مرتبط با بحث قاچاق در سال گذشته نسبت به سال ۹۳ خوشبختانه شاهد کشفیات و برخورد جدی و قانوی با قاچاقچیان بوده ایم و در عین حال با توجه به برنامه ریز های صورت گرفته هیچ گونه کشته ای را در مرزها در خصوص مبارزه با قاچاق نداشته ایم.
زاهدی اظهار داشت: بحث قاچاق بحث چند وجهی است و به همه موارد و حوزه های داخلی و خارجی کشور و استان تاثیر مستقیم دارد.
وی افزود: تا زمانی که به لحاظ کیفیت و قیمت نتوانیم با خارج رقابت داشته باشیم قاچاق کالا همچنان در استان های مرزی کشور ادامه دارد.
استاندار کردستان بیان کرد: همچنین تا وقتی که قیمت سوخت کشور از بازار همجوار کمتر است و عدم تامین نیاز داخلی کشور همجوار همچنان ادامه دارد قاچاق سوخت در استان های مرزی شکل می گیرد.
زاهدی یادآور شد: ورود برنامه ریزان اقتصادی منطقه، ارتقاء کیفیت کالا و تولیدات کلان و بحث پیشگیری و مقابله قاچاق کالا به صورت صادرات و واردات باید به صورت جد مد نظر باشد.
وی ادامه داد: در بحث خروج سوخت از کشور در سال ۹۳ گام های خوبی صورت گرفته است و تعریف سامانه قابل کنترل برای موضوع سوخت ضروری است.
استاندار کردستان گفت: با اجرای سامانه کنترل سوخت دیگر نیازی به کنترل ها و نظارت های شدید نیست چرا که به صورت سیستماتیک و قانونمند نظارت و کنترل الکتریکی صورت می گیرد.
زاهدی اظهار داشت: همچنین موضوع ساماندهی مرز یکی از برنامه های اساسی سال ۹۴ است و باید ورود و خروج کالاها از مرز قانونمند شوند تا از میزان قاچاق کالا کاسته شود.
وی افزود: ساماندهی و قانونمند کردن مبادلات مرزی به دلیل معیشت مردم مرزنشین ضروری است و در حال حاضر ساماندهی ها موقتی است ولی باید راهکار اساسی برای آن در دستور کار قرار گیرد.
استاندار کردستان در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این مطلب که نباید سرنوشت مردم مرزنشین را به مبادلات مرزی معطوف کنیم، بیان کرد: به دلیل بی ثباتی قیمت ها این امر می تواند در اقتصاد و معیشت مرزداران تاثیر بسزایی داشته باشد.
زاهدی یادآور شد: بحث خرده فروشی باید بر اساس دستور العمل ها اجرا شود و در اقلام خوراکی، بهداشتی و آرایشی باید دقت لازم را دات چرا که بر سلامت جامعه و مردم تاثیر مستقیمی دارد.
وی در پایان گفت: انتظار می رود با برنامه ریزی های صورت گرفته در آینده شاهد کاهش و کنترل قاچاق در استان مرزی کردستان باشیم.
نظر شما