به گزارش خبرنگار كتاب مهر ، كامران شرفشاهي از نوادگان شرفشاه ، عارف بزرگ قرن هشتم هجري قمري بيش از ده سال است كه سرگرم جمع كردن اسناد و آثار يكي از همعصران حافظ است .
او كه تاكنون بيش از دو هزار مرجع و ماخذ را بررسي و فيش برداري كرده است هم اكنون سرگرم تدوين اين فهرست ها به منظور تدوين زندگي نامه اين شاعر و عارف است .
شرفشاه ، سيُدي از نوادگان پيامبر و از عرفاي خطه گيلان بود كه با خواجه شمس الدين مشهور به " حافظ " مراوداتي داشت در بسياري از تذكره هاي معتبر او را از هم عصران و هم نشينان حافظ شيرازي مي دانشه اند . بر اساس آنچه از اين تذكره ها بر مي آيد گويا او با حافظ مباحثاتي در زمينه مسائل عرفاني هم داشته است .
به گزارش مهر ، از آثار شرفشاه مي توان به ديوان كبير وي اشاره كرد كه بالغ بر 6000 قطعه شعر دو بيتي است . او به جز دو بيتي در سبك هاي مختلف ديگري نيز قطعاتي سروده بوده است .
به گفته كامران شرفشاهي ، نسخه اصلي و تنها نسخه باقي مانده از ديوان كبير او آكادمي در شهر بخارست پايتخت كشور روماني نگهداري مي شود كه از روي اين نسخه ميكرو فيلمي در سالهاي قبل تهيه شده و به ايران آمده است .
وي در ادامه افزود : در سالهاي ابتدايي دهه شصت يك بار اين ميكروفيلم ها به همان صورت كه ضبط شده بود به چاپ رسيد و در طول اين 35 سال ديگر تجديد چاپ نشده است .
به گزارش مهر ، سيد شرفشاه در شهر رضوان شهر امروزي ديده ازجهان بست و مزارش به عنوان مكاني براي تبرك جستن اهالي استان گيلان استفاده مي شود .
شرفشاهي قصد دارد به زودي شرح زندگي ، احوالات و آثار اين عارف قرن هشتم را بر اساس آنچه كه در تذكره هاي قدما برجاي مانده است مكتوب كند .
هم اكنون از اين شاعر و عارف بزرگ به عنوان بنيانگذار ادبيات در خطه گيلان ياد مي كنند و بسياري از اشعار او در فولكلور مردم اين خطه وجود دارد .
نظر شما