ناصرشفق، تهيهكننده سينما، در گفتگو با ستاد خبري همايش "زيباييشناسي دين"، ضمن بيان اين مطلب افزود: "هنر متعالي، جلوه رحماني خداوند است و جلوههاي زيبايي دين در آفرينش سينمايي مستتر است. يعني سينمايي كه بخواهد آفرينش داشته باشد، بدون خاستگاه جلوه ديني و انساني راه به جايي نخواهد برد."
تهيهكننده فيلم "رامي" يادآور شد: "همه فيلمهاي ماندگار تاريخ سينما به نوعي به تكامل و تعامل انديشه بشري و جلوه رحماني دين توجه لازم را كرده اند. چنين نگاهي هم در چارچوب مكتب يا ايدئولوژي خاصي نبوده است."
شفق درباره سينماي ديني ايران عنوان كرد: "سينماي ايران به مدد جلوه قدسي انقلاب و نفس گرم حضرت امام (ره) دچار يك دگرگوني جدي شد. اين تحول در دهه 60 كه سينماي نوين ايران شكل گرفت، جلوههاي بيشتر و قويتري داشت و به دليل نزديكي به فضايي كه در اثر اين تحول اخلاقي و اجتماعي شكل گرفته بود، به جلوههاي معناگرايي و ديني سينما نزديكتر بود. منتها در گذر زمان به دليل سياستگزاريهاي نادرست و مهيا نشدن امكانات و تكنولوژيهاي لازم براي اين شرايط، دچار نوسانات و نقصانهايي شديم."
تهيهكننده فيلم "تقاطع" همچنين گفت: "اگرچه در اين سالها هم فيلمهاي خاص معنوي توليد شدند كه از پتانسيل قوي و زيادي برخوردار بودند، ولي جهت نهايي سينماي ايران به دليل سرمايهگذاري نكردن درست، به طرف سينماي ديني نيست."
شفق با بيان اين كه به جلوههاي ديني سينما آن طور كه بايد و شايد توجه نشده است ادامه داد: "انديشه در عبور از ميدان تكنولوژي تغيير شكل ميدهد و هر آنكه در عرصه استفاده از تكنولوژي قدرتمندتر باشد، برنده ميشود؛ حتي اگر حقيقت چيز ديگري باشد. در حال حاضر هم حقيقت در فرهنگ ديني ماست، ولي در مقابل تكنولوژي مدرن دنيا، خودمان را مسلح نكرده ايم."
وي درباره همايش "زيباييشناسي دين" گفت: "برگزاري چنين همايشهايي فرصتي ارزنده براي انديشمندان عرصه فرهنگ و هنر است تا بتوانند زاويه نگاه به عرصه هنر را تصحيح كنند. مشخصا برپايي همايش "زيباييشناسي دين" هم از ساخت فيلم و سريال مهمتراست و ميتواند سرآغازي باشد براي پيوند انديشه انقلاب با انديشههاي زندگي روزمره نسل آتي كه خودشان را با جلوههاي زيباييشناسانه تصوير و دين همراه و ممزوج كنند."
همايش "زيباييشناسي دين" به همت مركز مطالعات و تحقيقات هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، پنجم و ششم دي ماه در تهران برگزار ميشود.
نظر شما