به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، سردار رويانيان در جمع خبرنگاران ، افزود : اين در حالي ست كه اين استانها 82 درصد كشته ها و 84 درصد مجروحان حوادث رانندگي را در خود جاي داده اند.
وي وضعيت 7 استان كشور را به لحاظ حوادث رانندگي مرگ و مير جاده اي بحراني دانست و افزود: بر اين اساس استان هاي تهران، كرمان، خراسان رضوي، فارس، اصفهان، مازندران و گيلان بحراني و همچنين وضعيت استان هاي قزوين ، مركزي ، لرستان، گلستان، خوزستان و آذربايجان شرقي نيمه بحراني است.
رويانيان به ترتيب ساير استان هايي كه به لحاظ تصادفات و تلفات جاده اي در كشور در مقام هاي بعدي قرار دارند را شامل استان هاي سمنان، زنجان، هرمزگان و يزد دانست .
فرمانده پليس راه كشور در ادامه با اشاره به جلسه رييس جمهوري و وزراي بهداشت ، راه ، مديرعامل بيمه مركزي و پليس راه در 17 آبان ماه سال جاري ، گفت: رييس جمهوري در اين جلسه مصوب كرده است 20 ميليارد تومان اعتبار براي تقويت پليس راه كشور و بهبود اضطراري جاده هاي كشور در نظر گرفته شود.
وي تاكيد كرد: در صورتي كه اقدامات پليس و اورژانس اجرايي نشود امسال كشته هاي تصادفات با 15 درصد رشد نسبت به سال 83 به 18 درصد خواهد رسيد كه اين امر زنگ خطري است.
رويانيان به مهم ترين چالش هاي اشاره شده در جلسه مشترك با رييس جمهوري پرداخت و گفت: بر اين اساس افزايش تصادفات ، امداد و نجات و انتقال مجروحان و موضوع مداوا و درمان مصدومان مورد بررسي قرار گرفت.
وي تاكيد كرد: متاسفانه 91 درصد مجروحان توسط خود مردم ، پليس و اقوام آنها به بيمارستان ها منتقل مي شوند و تنها 9 درصد توسط اورژانس جابجا مي شوند.
فرمانده پليس راه كشور، به اقدامات اضطراري اعلام شده از سوي رييس جمهوري اشاره كرد و گفت: بر اين اساس مقرر شد اقدامات اضطراري در مدت زمان باقي مانده از سال جاري انجام شود كه به موجب آن پليس راه بايد در هر 30 كيلومتر از جاده هاي كشور دو تيم گشتي مستقر كند. همچنين 140 ايستگاه امدادي نيز قرار است كه در كنار پاسگاه هاي پليس راه ايجاد شود.
به گفته وي ، وزارت راه مكلف شد هرچه سريعتر نسبت به رفع نقاط حادثه خيز در جاده هاي كشور اقدام كند و بيمه مركزي نيز 20 ميليارد تومان بايد به اين امر اختصاص دهد كه متاسفانه تاكنون اين مبلغ پرداخت نشده است . اين در حالي است كه بيمه سالانه يك هزار ميليارد تومان خسارت تصادفات به خودروها پرداخت مي كند.
15 آذر ؛ آغاز طرح زمستاني پليس راه
فرمانده پليس راه كشور در ادامه گفت : طرح زمستاني پليس راه از 15 آذرماه در گردنه ها و محورهاي برف گير كشور آغاز شده و تا 15 اسفند ماه ادامه دارد. بر اين اساس 60 پايگاه زمستاني پليس راه در محورها ايجاد مي شود.
رويانيان در ادامه به صدور 460 هزار كارت هوشمند براي ناوگان حمل و نقل عمومي كشور اشاره كرد و گفت: بر اين اساس هم رانندگان و هم خودروهاي عمومي كارت هوشمند دريافت مي كنند كه در اين كارت تخلفات راننده ثبت مي شود و پليس راه مي تواند در هر لحظه اين تخلفات را در رايانه خود مشاهده كند.
به گفته وي ، 155 هزار عدد از اين كارت ها به بخش بار و مابقي در ناوگان مسافربري توزيع مي شود .
فرمانده پليس راه كشور با اشاره به اين كه 68 هزار و 685 كيلومتر راه اصلي ، آزاد راه و بزرگراه و 100 هزار كيلومتر راه روستايي در كشور داريم، گفت: رشد توليد وسايط نقليه در سال 17 درصد و راهسازي دو درصد است.
وقوع يك چهلم مرگ و مير تصادفات جهان در ايران
همچنين روزانه 7/19 ميليون سفر در جادهها انجام مي شود. از سويي ديگر در سال 83 ، بيش از 26 هزار و 245 نفر در حوادث رانندگي مجروح شدند.
وي با اشاره به اين كه حوادث رانندگي ششمين عامل مرگ و مير در جهان است ، گفت: در حالي كه جمعيت كشور ما يك صدم جمعيت دنيا است ولي يك چهلم مرگ و مير تصادفات جهان در ايران رخ مي دهد.
سردار رويانيان با اشاره به اين كه ميزان رشد تصادفات فوتي در كشور طي شش ماهه اول سال جاري صفر درصد و تصادفات جرحي 8/9 درصد منفي بوده است، گفت: اين در حالي است كه رشد تصادفات خسارتي در اين مدت 29 درصد گزارش شده است.
وي با اشاره به اين كه 69 درصد كشته هاي تصادفات در جادهها و 31 درصد در شهرها رخ ميدهد، گفت: اين در حاليست كه 29 درصد مجروحان مربوط به تصادفات جاده ها و 77 درصد در شهرها هستند .
به گفته وي كشته هاي ناوگان مسافربري 15 درصد ، كشته هاي در صحنه تصادفات 28 درصد، و مجروحان نيز 21 درصد در سال جاري كاهش يافته است.
فرمانده پليس راه كشور با اشاره به اينكه 24 درصد تصادفات در جاده هاي كشور طي نيمه اول سال جاري مربوط به موتورسيكلت ها ، 5/13 درصد كاميونها، 7 درصد عابر پياده و 4 درصد ناوگان مسافربري بوده است گفت: 50 درصد مابقي تصادفات مربوط به خودروهاي سواري وانت بوده است.
سردار رويانيان مهمترين تخلفات انجام شده در جادههاي كشور را تخطي از سرعت مطمئنه، انحراف به چپ، عدم رعايت حق تقدم و عدم رعايت فاصله ايمن عنوان كرد و گفت: 65 درصد تصادفات در روز و 35 درصد در شب و همچنين 62 درصد و 38 درصد تصادفات در جاده هاي فرعي رخ داده است.
فرمانده پليس راه كشور با اشاره به اين كه ميانگين رشد كشته هاي تصادفات در سالهاي اخير 3/11 درصد بوده است، گفت: در مرداد ماه و شهريور ماه عليرغم افزايش شمار خودروها و رانندگان و افزايش 10 درصدي سفرها انتظار داشتيم كه 741 نفر بيشتر كشته داشته باشيم، ولي 491 نفر در كشته ها كاهش داشته ايم؛ به شكلي كه تنها 4 هزار و 151 نفر در جادههاي كشور كشته شده اند.
نظر شما