به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" در طي سالهاي قرن نوزدهم، قسمتهايي از قديمي ترين انجيل جهان از يكي از ديرهاي صحرايي در مصر توسط اروپايي ها و روسها كشف شد. اين انجيل به چند بخش تقسيم شده است.
جان تاك، رئيس كلكسيونهاي كتابخانه ملي بريتانيا در لندن معتقد است كه كودكس سند بسيار مهم و نگاره يگانه اي براي مسيحيت است و يكپارچه سازي اين دست نوشته، حتي به صورت ديجيتالي، در دنياي علم رخداد بسيار پر اهميتي است.
تا به حال تنها افراد معدودي اجازه داشته اند كه اين دست نوشته را لمس كنند. دانشمندان بايد به غير از مسائل ديگر، تعيين كنند كه انجيل فعلي با تفسيرهاي مختلف چقدر با كودكس متفاوت است. قسمتي از اين پروژه شامل بررسي نوشته هاي مسيحي است كه حداكثر تا 450 سال بعد از مرگ عيسي مسيح نوشته شده است.
اسكات مك كندريك، رئيس بخش دست نوشتههاي قرون وسطي و پيش از آن در كتابخانه ملي بريتانيا در لندن مي گويد اين دست نوشته ها چنان ظريف و آسيب پذيرند كه در 19 سال گذشته تنها چهار دانشمند اجازه يافته اند تا آنها را كه در لندن نگهداري مي شوند بررسي كنند.
به اين ترتيب محققان و مردم معمولي مي توانند متن ديجيتالي را با تمام جزئيات بررسي كنند. اشارات تاريخي و توضيحات هم به پيوست متن است تا هركسي كه متن را مي بيند متوجه شود كه تغييرات آن چطور صورت گرفته و از همه مهم تر اين كه چرا در آن تغييرات به وجود آمده است.
نظر شما