به گزارش خبرنگار مهر، ششم اردیبهشت ماه سالروز رحلت عالم ربانی ماموستا حسام الدین مجتهدی امام جمعه سابق سنندج و نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی است که سال گذشته و بعد از ۹ دهه عمر بابرکت به دیار باقی شتافت.
ماموستا حسام الدین مجتهدی که در خانواده ای روحانی پرورش یافته بود تا آخرین روز عمر با برکت خود در خدمت به دین مبین اسلام و آموزه های دینی بود و در این راه همواره برای وحدت و همدلی بیشتر در جامعه تلاش می کرد.
امام جمعه سابق سنندج ماموستا حسام الدین مجتهدی در سال ۱۳۰۳ در کردستان متولد شد. وی در سال ۸۳ به عنوان امام جمعه اهل سنت شهر سنندج منصوب شد. ماموستا مجتهدی از سال ۱۳۹۰ نیز به عنوان منتخب مردم کردستان در دور چهارم مجلس خبرگان رهبری حضور داشت.
وی فرزند "ملا صدیق مجتهدی"، از علمای شافعی ایران و از خاندانی صاحب فضل و کرامت بود. خانوادهٔ ماموستا مجتهدی حدود ۴۰۰ سال است که به عنوان خاندانی عالم، صالح، فقیه، عارف و صاحب فضل در این منطقه حضور داشتهاند.
ماموستا حسام الدین مجتهدی، از سن کودکی به تحصیل علوم اسلامی و فنون حوزوی مشغول شد و در سن ۲۳ سالگی مراتب علمی و مدارج تحصیلی تا اخذ مقام افتاء و اجتهاد را طی کرد و پس از آن ضمن تحقیق، شخصاً اداره حوزه علمیه حضرت مجتهد را به عهده گرفت.
ماموستا مجتهدی طی چند سال اخیر علاوه بر امامت جمعه سنندج در سایر مسئولیت های دیگر نیز فعالیت می کرد که از آن جمله می توان به رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان سنندج، عضو شورای عالی مجمع تقریب مذاهب، امام جمعه اهل سنت شهر سنندج از سال ۱۳۸۳ و نماینده مجلس خبرگان رهبری در دور چهارم اشاره کرد.
ماموستا مجتهدی در فقه شافعی استاد کامل و صاحبنظر بود
جلال جلالی زاده نماینده سابق مردم در مجلس شورای اسلامی در خصوص جایگاه و شخصیت ماموستا مجتهدی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: ماموستا مجتهدی، به عنوان خاتم الفضلای خانواده مجتهدی در علوم دینی به ویژه فقه شافعی بسیار مسلط و صاحب نظر بود و در این حوزه در بین سایر علمای اسلام دارای جایگاه ویژه ای بود.
وی بیان کرد: ماموستا مجتهدی به دلیل تسط در زبان های دیگر دارای توانمندی های خاصی بود و به همین دلیل این عالم دینی همواره در سخنرانی های خود سعی می گرد که با زبان مردم صحبت کند.
وی ماموستا حسام الدینی مجتهدی را عالم دینی در سطح بین الملل عنوان کرد و گفت: ماموستا مجتهدی در دوران زندگی با برکت خود شاگردان زیادی را تربیت کرد و خدماتی شایان را به دین مبین اسلام ارائه کرد و به همین دلیل امروز باید به بهترین شکل ممکن از مقام و منزلت وی تجلیل و تقدیر شود.
دشمن شناسی، ویژگی بارز ماموستا مجتهدی
حجت الاسلام سیدمحمد حسینیشاهرودی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان نیز با اشاره به جایگاه و منزلت ماموستا مجتهدی در حوزه های مختلف عنوان کرد: امام جمعه فقید سنندج یکی از علمای برجسته جهان اسلام بود.
وی ادامه داد: ماموستا حسامالدین مجتهدی انسانی مهربان و مردمدار و دارای روحی لطیف بود که والاترین دغدغه او حمایت از نظام و حل مشکلات مردم شریف کردستان بود.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان افزود: دشمن شناسی و داشتن محبت وافر به دوستان از جمله ویژگیهای بارز شخصیتی ماموستا مجتهدی بود و کمتر کسی بود که با ایشان معاشرت کند و شیفته سجایای اخلاقی آن عالم روحانی نشود.
وحدت و همدلی شعار اصلی ماموستا مجتهدی بود
امام جمعه سقز نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به لزوم حرکت علمای اهل سنت در مسیر وحدت همانند ماموستا مجتهدی گفت: پیگیری شیوه عملکرد ماموستا مجتهدی در کردستان توسط علما میتواند در تقویت هرچه بیشتر وحدت در جامعه اسلامی موثر واقع شود.
ماموستا عبدالرحمن حسینزاده افزود: مواضع وحدت بخش و به دور از هرگونه منفعت طلبی شخصی ماموستا حسام الدین مجتهدی از وی شخصیت تأثیرگذار در میان مردم ساخته بود و علمای اسلام باید از این شیوه درس بگیرند.
وی با اشاره به نقش و منزلت ماموستا مجتهدی در بین مردم بیان کرد: تواضع و فروتنی یکی از ویژگی های برجسته ماموستا مجتهدی بود و این عالم فاضل همواره با مردم ارتباط داشت و آنها را تکریم می کرد.
اعتدال و میانه روی مهمترین ویژگی ماموستا مجتهدی
ماموستا اقبال بهمنی یکی از شاگران ماموستا مجتهدی امام جمعه فقید سنندج نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جایگاه و شان این عالم فاضلگفت: ماموستا مجتهدی از یک خانواده عالم و مورد احترام برای همه شافعی مذهبان جهان و جامعه روحانیون ایران اسلامی بود و به همین دلیل باید همواره نام و یاد وی گرامی داشته شود.
وی یادآور شد: ماموستا مجتهدی عالمی با تقواء و اهل عرفان بود که با اعتدال و ویژگی های خاصی خود، دل همه دسته ها و گروه های مذهبی را بدست آورده بود و به همین دلیل این عالم فرزانه و عارف سنندجی صفات برجسته ای داشتند، در مسایل دینی بسیار دقت می کردند و با اعتدال عمل می کردند.
ماموستا بهمنی بر تکریم و تجلیل از جایگاه ماموستا مجتهدی به عنوان یک نیاز ضروری در جامعه یاد کرد و افزود: باید ماموستا مجتهدی به یک الگو در جامعه تبدیل شود و از مقام و منزلت وی تجلیل شود.
ماموستا مجتهدی در حوزه اخلاق هم سرآمد و برتر بود
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری نیز با اشاره به شان ماموستا مجتهدی به خبرنگار مهر، گفت: ماموستا مجتهدی هم از لحاظ علمی و هم نظر اخلاقی سرامد بود و این دو ویژگی وی را در میان علمای اهل سنت شاخص کرده بود.
وی با اشاره به اعتماد ویژه مردم به ماموستا مجتهدی امام جمعه فقید سنندج گفت: وی عالمی کامل و مجاهدی واقعی بود که خدمات زیادی به جهان اسلامی کرد.
وی امام جمعه فقید سنندج را نمادی از وحدت میان پیروان اهل سنت و اهل تشییع معرفی کرد و گفت: جای این عالم برجسته کردستانی به راحتی جبران نمی شود و به همین دلیل لازم است که به بهترین شکل ممکن از منزلت وی تجلیل شود.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرنگان رهبری با بیان اینکه ماموستا مجتهدی برای نظام و ملت ایران انسان دلسوزی بود، گفت: ماموستا مجتهدی پشتیبان بزرگی برای اسلام و مردم بود و در راستای ایجاد وحدت در میان مسلمانان تلاش های فراوانی کرد.
ماموستا مجتهدی از اواسط فروردین ماه ۱۳۹۳، به دلیل شرایط نامساعد جسمی در بیمارستان بعثت سنندج بستری شد و پس از وخامت حال وی به تهران و بیمارستان طالقانی منتقل گردید.
امام جمعه اهل سنت سنندج سرانجام در ششم اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ و در سن ۹۳ سالگی درگذشت. وی در ۷ اردیبهشتماه ۱۳۹۳ تشیع و در تپه شیخ محمدباقر سنندج و در کنار سایر بزرگان علم و فضل و عرفان کردستان به خاک سپرده شد.
نظر شما