۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۲۵

بررسی پدیده حاشیه نشینی در استانهای کشور - ۱۷ / کرمان

بررسی پدیده حاشیه نشینی در استانهای کشور - ۱۷ / کرمان

کرمان-حاشیه نشینی و زندگی درجزیره های فقر ضمن مخدوش کردن چهره کرمان معضلات فراوانی را به همراه داردکه با تلاش مسئولین و تخریب بسیاری از این سکونت گاه ها گام های اساسی برای دفع این آفت برداشته شده است.

این گزارش از سلسله گزارشهای «پرونده ویژه بررسی پدیده حاشیه نشینی در استانهای کشور» منتشر شده است. «پرونده ویژه» مجموعه گزارشهای تولیدی دفاتر سرپرستی استانهای خبرگزاری مهر، در یک موضوع مشترک است.

به گزارش خبرنگار مهر، حاشیه نشینی آفتی است که سالیان دراز تیشه به ریشه شهرهای بزرگ و مراکز استان ها زده است که معضلات و آسیب های فراوانی را به همراه دارد.

حاشیه نشینی بستر بروز جرائم بوده و جزیره های فقر را در حاشیه شهرها با چهره ای نامناسب به وجود آورده است. حاشیه نشنینی در اثر عدم توزیع متوازن امکانات، خشکالی های پی در پی، عدم اشتغال مناسب در روستا و در نتیجه مهاجرت افراد به حاشیه شهرها به وجود می آید.

ساکنین مناطق حاشیه نشین در شرایط بسیار بدتر از زمان قبل از مهاجرت خود در سکونت گاه های غیررسمی زندگی می کنند و از کمترین خدمات و امکانات برخوردار هستند.

کرمان نیز از جمله استان هایی است که حاشیه نشینی در آن رخ نموده و چهره شهرهای بزرگ از جمله مرکز این استان را مخدوش کرده است. اما طی سال گذشته اقدام در خصوص مقابله با این معضل در کرمان آغاز و نتایج خوبی حاصل شد.

هرچند هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد اما آغاز این حرکت نوید بخش روزی است که این آفت برای همیشه از کرمان رخت بربندد.

تخریب اراضی تصرف شده در حاشیه شهر کرمان

ساماندهی حاشیه نشینان مستضعف

استاندار کرمان در آخرین اظهار نظر خود در این خصوص از ادامه قاطع این اقدامات در سال جاری خبر داد و گفت: افراد مستضعفی که فریب افراد فریب کار را خورده اند ساماندهی می شوند.

علیرضا رزم حسینی همچنین از شناسایی ۲۰ زمین خوار بزرگ در کرمان خبر داد و افزود: این افراد غیر بومی بوده و از سایر استان ها به کرمان آمده و اقدام به زمین خواری کرده اند.

آزادسازی ۲۳۰۰۰ هکتار از اراضی دولت

یدالله موحد رئیس کل دادگستری استان کرمان در گفتگو با مهر با اشاره به برخورد قانونی با حاشیه نشینان و زمین خوارن ابراز داشت: طی سال گذشته حرکت های خوبی در این زمینه در استان کرمان صورت گرفت.

وی از تشکیل هزار و ۲۳۷ پرونده در زمینه زمین خواری در کرمان طی سال گذشته خبر داد و افزود: با بررسی این تعداد پرونده چهار هزار و ۳۰ هکتار از اراضی دولت آزادسازی شد.

موحد با تاکید بر لزوم آگاه سازی جامعه در خصوص آسیب های ناشی از این معضل و همچنین اقدامات انجام شده گفت: با وجود اقدامات صورت گرفته هنوز تا وضعیت مطلوب و ریشه کنی حاشیه نشینی فاصله داریم و باید با جدیت به این راه ادامه داد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه تاکنون ۲۳ هزار هکتار از اراضی تصرف شده دولتی از چنگ زمین خوران آزادسازی شده است،  یادآور شد: حاشیه نشینی معضلات و آسیب های فراوانی را به همراه دارد و باید اقدامات پیشگیرانه از بروز این معضل مورد توجه ویژه مسئولین قرار گیرد.

تخریب اراضی تصرف شده در حاشیه شهر کرمان

به دنبال ریشه کنی کامل حاشیه نشینی در کرمان هستیم

فرماندار کرمان نیز در گفتگو با مهر یکی از مشکلات مرکز استان کرمان را بحث حاشیه نشینی دانست و گفت: یکی از دلایل حاشیه نشینی عدم ایجاد کار و اقتصاد مناسب و خشکسالی در مناطق روستایی است.

محمدعلی توحیدی ابراز داشت: مردم روستاها در اثر شرایط سخت به امید زندگی بهتر به شهرها پناه آورده و با کمترین امکانات و خدمات در حاشیه شهرها سکنی می گزینند.

وی با تاکید بر لزوم پیشگیری از حاشیه نشینی تصریح کرد: برای این منظور باید زمینه اشتغال، رفاه اجتماعی و معیشتی در روستاها بالا رود.

این مسئول گفت: با عزم جدی استاندار کرمان؛ در سال ۹۳ اقدامات خوبی در این خصوص انجام و بعد از شناسایی ۳۱ نقطه شهر کرمان اقدام در این زمینه آغاز شد.

وی از شناسایی هزار و ۵۳۹ هکتار اراضی که به ۱۰ منطقه تقسیم شده بودند در حاشیه شهر کرمان خبر و ادامه داد: در شهرک الله آباد با وسعت ۵۵ هکتار ۳۹۲ قطعه، امیرآباد با ۱۵ هکتار وسعت ۲۴۰ قطعه، ده یاسایی با شش هکتار ۹۰ قطعه، اراضی مستوره، حسن آباد، طاهرآباد و محمدآباد با ۳۳۲ هکتار ۴۰۰ قطعه، رضاآباد و مومن آباد با وسعت ۶۰ هکتار ۱۱۰ قطعه و در شهرک گلها ۱۸۰ هکتار زمین آزادسازی شد.

تخریب اراضی تصرف شده در حاشیه شهر کرمان

آزادسازی ۸۰۰ هکتار اراضی دولتی در شهر کرمان

توحیدی از رفع تصرف هزار و ۱۹۱ هکتار اراضی در استان کرمان خبر داد و افزود: از این میزان ۸۰۰ هکتار از اراضی مربوط به شهر کرمان بوده است.

وی ابراز داشت: مبارزه با حاشیه نشینی با جدیت در کرمان ادامه دارد و هدف ما ریشه کنی این معضل در منطقه است.

فرماندار کرمان با اشاره به اینکه اراضی دولتی بعد از آزادسازی تحویل نماینده قانونی می شود، تصریح کرد: اراضی کشاورزی که کاربری آنها تغییر داده شده بود در اختیار مالکان است با این تفاوت که باید در چارچوب کاربری قانونی در آن زمین کار کنند.

توحیدی یادآور شد: در حال حاضر شاهد هستیم اراضی کشاورزی بعد از آزادسازی کم کم در حال بازگشت به کاربری اولیه خود هستند و مالکان فعالیت کشاورزی را در آنها آغاز کرده اند.

کرمان کمترین تراکم جمعیتی را دارد

وی با اشاره به وسعت ۱۳ هزار هکتاری شهر کرمان ابراز داشت: این شهر دارای جمعیت ۵۰۰ هزار نفری بوده و تراکم جمعیتی در هر هکتار ۴۲ نفر است که کمترین تراکم جمعیتی را داراست.

فرماندار کرمان با اشاره به اینکه حاشیه نشینی باعث خالی شدن متن شهر می شود یادآور شد: نمی توان اجازه گسترش بیش از اندازه شهر را دارد و مدیریت استان به جد به مقابله با حاشیه نشینی ادامه می دهد.

وی با اشاره به اینکه در طرح تفصیلی زمین های مسکونی، آموزشی و... کاملا مشخص شده اند، گفت: افرادی که قصد خریداری زمین مسکونی دارند باید توجه کنند که زمین مورد نظرشان در محدوده‌ قانونی شهر باشد.

گزارش: اسما محمودی

کد خبر 2562100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha