۷ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۳۱

با همکاری خانه فرهنگ ایران در راولپندی برگزار شد؛

سمینار «نقش زن مسلمان در ایجادجامعه بدون خشونت» در پاكستان

سمینار «نقش زن مسلمان در ایجادجامعه بدون خشونت» در پاكستان

سمینار «نقش زن مسلمان در ایجاد جامعه بدون خشونت» با همکاری خانه فرهنگ ایران در راولپندی و دانشگاه فاطمه جناح پاکستان، در تالار کنفرانس اين دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دراین همايش، رخصانه حسن، مسئول مرکز تحقیقات زنان دانشگاه فاطمه جناح، ریحانه نزعت اعوان، ريیس دبیرستان‌های صدیق پبلک، نفیسه بلندیان، کارشناس دینی و فرهنگی از ایران، افتخار النساء حسن، رییس سابق دانشگاه فاطمه جناح پاکستان، فضه‌سادات حسینی، کارشناس معارف اسلامی و حقوق خانواده از ایران و ثمینه امین قادر، رییس دانشگاه فاطمه جناح پاکستان، به ارايه مطالب خود پرداختند.

رقصانه حسن، مسئول مرکز تحقیقات دانشگاه فاطمه جناح پاکستان در آغاز اين همايش يك‌روزه، گفت: من بالاتر از این که کردار زن در تشکیل جامعه عاری از ظلم را مورد بحث قرار دهم، کردار زن را در اصلاح و تشکیل یک جامعه مناسب، موضوع قرار داده‌ام و تأكيد می كنم كه اصلاح یک جامعه سالم بدون زن ممکن نیست.

در ادامه ریحانه نزعت اعوان، ريیس دبیرستانهای صدیق پبلک، اشعاري را در توصيف در مقام زن قرائت كرد و کردار یک مادر مسلمان را موضوع سخن قرار داد. وي با اشاره به سوره نحل گفت: نزد من بهترین کردار زن در شکل مادر است. یک محقق کانادایی می‌گوید که کار عظیم زن این است که او انسان را وجود می‌دهد.

وي افزود: در جهان هر شخصیتی كه می‌بینید؛ حتی سروران بهشت امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع)، یا خواجه هجمیری، بوعلی سینا یا حضرت امام خمینی (ره)، همه این بزرگان نشانه‌ای از تربیت يك مادر هستند.

نزعت اعوان ادامه داد: امام خمینی (ره) می‌فرمایند كه «اگر شما (زنان) به جامعه یک بچه تربیت شده تحویل بدهید، این بزرگ‌ترین جهاد شما خواهد بود که یک جامعه را حفظ خواهد كرد».

وی همچنين حضرت زهرا (س) را برای جامعه اسلامی بهترين الگو ناميد و گفت: ما باید برای نقش مثبت در تعمیر جامعه، بايد از سیرت آن حضرت استفاده کنیم.

نفیسه بلندیان، کارشناس دینی و فرهنگی از ایران، سخنران ديگر اين همايش در سخنان خود گفت: قرآن می‌گوید که خدا انسان را در زمین خلیفه خود قرار داد و بعضی از فرشتگان سؤال کردند که این روی زمین فساد خواهد کرد ولی خدا گفت؛ آنچه را من می‌دانم شما نمی‌دانید. چون خدا می‌دانست که او مادر که بهترین معلم است را خواهد آفريد و او می‌تواند این انسان را از این پستی به کمال ببرد.

وی در ادامه گفت: امروزه شاید در رسانه‌ها ديده باشيد که نوجوانان به نام اسلام خودساخته، قتل وکشتار بی‌گناهان را راه ‌انداخته‌اند و آن هم با شعار الله اکبر؛ این قتل و کشتار توسط نوجوانان، به بازي كودكانه‌اي مي‌ماند؛ چون زن امروز، از وظیفه خودش غافل شده است.

بلنديان افزود: برای زنان اسلامی، شخصیت حضرت زهرا (س) بهترین الگوست. حضرت عايشه می‌فرمایند که «حضرت زهرا (س) در همه امور با پیامبر گرامی (ص) مشابهت داشت». حضرت زهرا (س) در قرآن کوثر خطاب شده است که معنی آن آب پاک و طاهر است که از نسل ایشان دوازده چشمه طاهر و مطهر جاری شده‌اند که آخرین آنها امام مهدی (عج) است.

در ادامه افتخار النساء حسن، رییس سابق دانشگاه فاطمه جناح پاكستان، به تشريح نامنیت و ناامنی جامعه پرداخت و گفت: امنیت، اعطاي حقوق و ناامنی سلب حقوق است که برای این حقوق، سازمان‌های حقوقی جهان تشکیل شده‌اند؛ ولی از این همه بزرگ‌ترین و منصفانه‌ترین سازمان‌های حقوقی، سازمان حقوقی پیامبر گرامی (ص) بوده است که هم به حقوق مرد پرداخته است و هم به حقوق زن.

وی افزود: این ناامنی موجود در جوامع به خاطر عدم تحمل در جامعه است. از روزیکه ما به جای تربیت و اخلاق‌سازی به تفنگ‌سازی و بمب‌سازی پرداخته‌ایم، ناامنی روزبه‌روز زیاد شده است.

پس از آن فضه‌سادات حسینی، کارشناس معارف اسلامی و حقوق خانواده از ایران در سخنان خود، اظهار كرد: در مورد خانواده صحبت می‌کنم که یک عضو مهم جامعه است که اگر امنیت داشت، همه جامعه امنیت خواهد داشت و اگر با ناامنی روبرو شود، همه جامعه دچار مشکلات خواهد شد.

وی افزود: عضو این خانواده در شكل زن، یا مادر یا خواهر یا دختر خواهد بود و در شكل مرد، پدر یا برادر یا پسر، خواهد بود. زن در مذهب ما، مانند گل است که مرد از او خوشبوست.

وی تأکید کرد: به راه انداختن قتل و کشتار توسط گروه‌هایی به نام اسلام، نتيجه این است که ما از وظايف خود منحرف شده‌ایم و نقش مثبتی را در اصلاح جامعه ایفا نمی‌کنیم.

کد خبر 2563049

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha