به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، محسن رضايي كه پيش از ظهر امروز در همايش كانون هاي تفكر و دولت نهم سخن مي گفت، افزود: امروز دنيا بيش از خود ما، از تفكر ايراني استفاده مي كند و حتي در برخي موارد بسياري از نوآوري ها از ايران بيرون مي رود و پس از تبديل شدن به صنعت، دوباره آن را به خودمان باز مي گردانند.
رضايي كانون هاي تفكر را پلي ميان توليد فكر و اداره جامعه و صنعت دانست و افزود: كانون هاي تفكر بايد با افراد متفكر و خلاق مرتبط باشند كه اين هدفي ارزشمند و مورد نياز جامعه فعلي ماست.
وي با تاكيد بر حمايت مجمع تشخيص مصلحت نظام از كانون هاي تفكر و استفاده از آن در سياستگذاري كلان كشور، تصريح كرد: ما مخالف صدور صنعت و افكار به خارج ايران نيستيم و معتقديم با استفاده از تفكر خود، مي توانيم تمام مشكلات را حل كنيم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام، كارآمدي را عصاي موسي و ناكارآمدي را بزرگترين تهديد امروز ايران دانست و گفت: امروز بمب اتم و ارجاع به شوراي امنيت، ايران را تهديد نمي كند، بلكه تهديد اصلي، ناكارآمدي است و آنچه مي تواند ايران را به جايگاه اصلي خود در جهان صعود دهد، كارآمدي است.
رضايي جغرافياي ايران را بسيار مناسب ارزيابي كرد و افزود: هر استان ايران، استعدادي 40 برابر دبي دارد و با توجه به اين استعداد ايران، ما مي توانيم به يك كانون تمدن منطقه اي در جهان تبديل شويم.
رضايي سه شاخصه اساسي كارآمدي را هم راستايي، اثر بخشي و بهره وري دانست و تصريح كرد: موتور چشم انداز 20 ساله، كشور را به حركت وادار مي كند و از دولتمردان مي خواهد در جهت رسيدن كشور، به نقطه مورد نظر، تلاش كنند.
دبير مجمع تشخيص مصلحت گفت: دولتمردان نبايد مردم را فريب دهند و براي جلب آراي مردم، فضاي عمومي جامعه را آلوده نكنند.
وي مهمترين كار كانون هاي تفكر را به نتيجه رساندن راه نيمه تمام امام (ره) دانست و افزود: در گذشته در ايران دوبارش تمدني اسلام و غرب روي داد كه ما بعد از چند قرن توانستيم اسلام و ايران را تلفيق و ايران اسلامي به وجود آوريم.
رضايي با اشاره به آسيب هايي كه بارش تمدن غرب به ايران وارد آورد، تصريح كرد: هنر امام (ره) اين بود كه آزادي و دموكراسي و مقولات مهم سياسي را اسلاميزه كرد و با اين كار يك مدل مدرن اسلامي در جهان به وجود آورد چالش ها را در عرصه سياسي جبران كرد.
وي با بيان اين كه ابداع و نوآوري در اقتصاد، اجتماع و فرهنگ هنوز در كشورمان به وجود نيامده است گفت: به همين علت، دعوا بر سر قدرت همچنان وجود دارد و اكنون آمريكائي ها به دنبال ايجاد جمهوري اسلامي آمريكائي در عراق و افغانستان هستند، اما خود ما هنوز اقتصاد و فرهنگ همانند سياست، به اين مرحله نرسيده ايم.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: عده اي منتظر نمانند تا دولت احمدي نژاد سقوط كند، چون اداره كشور با پول نفت، چندان هم مشكل نيست، اما مساله اكنون اداره حكومت نيست، بلكه راه نيمه تمام امام (ره) است كه بايد در اداره جامعه خود را نشان دهد.
رضايي تصريح كرد: امروز كشور نياز به تئوري دارد ولي عليرغم علاقه اي كه به آيت الله مصباح و ساير دوستان دارم، بايد بگويم متاسفانه فيلسوفان ما نيز وارد مسائل سياسي شده اند و فلسفه را رها كرده اند و از ساخت نظريات بنيادي غافل شده اند.
وي افزود: از سروش گرفته تا مصباح، هيچ كدام، نظريه اجتماعي براي اداره كشور ندارند و به همين دليل بايد عده اي خارج از تعلقات سياسي، براي رفع مشكلات جامعه چاره اي بينديشند.
رضايي گفت: عده اي طرفدار عدالت، توسعه آزادي و يا امنيت در كشور شده اند و سرنوشت مردم مانند توپ فوتبال در بين نخبگان در حال گردش است. در حالي كه دعواي نخبگان بايد به سوي نجات جامعه و برطرف كردن دغدغه هاي اصلي كشور هدايت شود.
وي كشور را نيازمند يك نظريه اجتماعي دانست و افزود: از زماني كه نظريه امام خميني (ره) مبني بر مردمي كردن امور، به جريان افتاد، كارهاي بزرگي در طول تاريخ معاصر در ايران صورت گرفت اما از زمان مشروطه تاكنون پارادوكس عدالت و توسعه هنوز حل نشده است.
رضايي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين كه آزادي و امنيت تقريبا در ايران حل شده است، گفت: اگر جمهوري اسلامي نباشد از يك طرف تندتر از بني صدر، از ناحيه ليبرال ها و غربگراها بر سر كار مي آيد و از آن طرف، تندتر از احمدي نژاد در جبهه انقلاب بر سر كار خواهد آمد، اما حسن جمهوري اسلامي اين است كه اعتدال را ايجاد كرد و نبايد اين سيستم به هم بخورد.
وي افزود: مثال ما مربوط به حق و باطل است كه جريان باطل از بني صدر شروع شد و تا رجوي و ديگران ادامه يافت و جريان حق از انقلاب و خاتمي و هاشمي شروع شده تا به احمدي نژاد رسيد.
رضايي تاكيد كرد: افراطي گري هم در جبهه حق و هم در جبهه باطل وجود دارد.
دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين كه امروز نياز به تفكري جديد به نام اقتصاد اجتماعي داريم، گفت: به جاي توزيع عادلانه ثروت، فرصت ها بايد عادلانه توزيع شود.
وي دو محور اصلي فعاليت كانون هاي تفكر را تحقيقات بنيادين و مسائل كاربردي دانست و افزود: كانون هاي تفكر اگر خودشان نيز توليد فكر نكنند، اما مي توانند فكرهاي توليد شده را سازماندهي و بسته بندي مناسب كرده و براي پيشرفت كشور به كار گيرند.
نظر شما