به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی طهماسبی بعد از ظهر دوشنبه به همراه رحیم سجادی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، رجب رحمانی نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی، نیاز علی ابراهیمی پاک رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از طرح هزار هکتاری ایستگاه تحقیقات انگور تاکستان بازدید کرد. طهماسبی همچنین کلنگ اجرای طرح داربستی کردن باغات انگور و آبیاری قطره ای در باغات سنتی نرجه را به زمین زد.
در این طرح که در دو مرحل اجرایی خواهد شد در فاز اول ۱ هزار هکتار از باغات به سیستم داربستی مجهز خواهد شد. بر همین اساس برای اجرای این طرح بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
علی طهماسبی در مراسم آغاز طرح آبیاری قطره ای و داربستی کردن ۱ هزار هکتار از باغات شهر نرجه گفت: با اجرای این طرح و افزایش بهره وری و تولید در باغات، زمینه صرفه جویی در هزینه تولید و آب نیز فراهم می شود.
این مسئول بیان کرد: اینکه کشاورزان این شهر با تجمیع فعالیت های خود و تشکیل تعاونی در حال تمرین یک کار گروهی هستند یک اتفاق مبارک است که می تواند نتایجی خوبی دربرداشته باشد.
وی افزود: اجرای این طرح موجب بالا رفتن کیفیت تولید و بهداشت و سلامت محصولات می شود که این مسئله می تواند زمینه حضور ما را در بازارهای صادرات ارتقا دهد.
کشمش تولید شده در قزوین قابل عرضه در بازارهای اروپایی است
طهماسبی اظهار کرد: کشمش تولیدی در باغات استان قزوین قابل عرضه در بازارهای اروپایی است و با مکانیزه کرده فعالیت های خود و استفاده از روش های مدرن می توانید سهم بیشتری از این بازار را به خود اختصاص دهید.
وی تصریح کرد: سالانه ۱۴۰ هزار تن کشمش از این استان صادر می شود که برای رقابت با ترکیه باید شاخص های بهداشتی را جدی بگیرید و کیفیت محصولات را بالا ببرید.
طهماسبی یادآور شد: اگر محصولات کشاورزی در یک چرخه مناسب تولید نشود و به آفت آلوده شود دیگر مشتری نخواهد داشت و آسیب جدی خواهید دید.
این مسئول ادامه داد: اگر امروز کشمش تولیدی شما ۱۰ تا ۱۵ کیلو در هر واحد افت دارد ناشی از بی توجهی به روش های مدرن است.
تولید فنی در الویت کشاورزی قرار گیرد
وی افزود: باید تولید فنی در الویت برنامه کشاورزی باشد و استاندار سازی فعالیت ها بر اساس اصول فنی مبنای کار قرار گیرد.
طهماسبی ادامه داد: باید ضد عفونی کردن کشمش با دستگاه های دید را تجربه کنید تا در بازار صادرات حضور موفقی داشته باشید.
معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر از مرکز تحقیقات استفاده کنید قادر خواهید بود تولیدات خود را تا ۲ برابر افزایش دهید که این موضوع در نهایت به سود اقتصادی مناسب منتهی خواهد شد.
طهماسبی از اجرای طرح داربستی کردن باغات نرجه به میزان یک هزار هکتار استقبال کرد و گفت: با این کار ۱۷ حلقه چاه از مسیر استفاده خارج می شوند و صرفه جویی قابل توجهی در بخش آب منطقه صورت خواهد گرفت.
نیاز علی ابراهیمی پاک رئیس جهاد کشاورزی استان قزوین نیز گفت: اگر کشاورزی شهر نرجه برای اجرای کامل طرح بهینه سازی تولید انگور آمادگی داشته باشد، اعتبارات لازم را تامین می کنیم.
وی افزود: در اجرای این طرح آبیاری قطره ای، احداث سردخانه، بارگاه و داربستی کردن به صورت یکجا دیده شود که در این صورت از تسهیلات دولتی برخوردار خواهد شد.
طهماسبی و سجادی همچنین از مرکز بزرگ ایستگاه تحقیقات انگور تاکستان دیدن کردند و در جریان فعالیت های تحقیقاتی این مرکز قرار گرفتند.
نظر شما