به گزارش خبرنگار مهر، فراخوان حمایت از طرح های فناوری حوزه سلامت در محورهای تجهیزات پزشکی، واکسن و فراورده های بیولوژیکی، مواد و تجهیزات آزمایشگاهی (IVD)، تجهیزات توان بخشی، گیاهان دارویی و طب سنتی، سلول درمانی و طب ترمیمی، فناوری اطلاعات و رباتیک پزشکی، تولید مواد اولیه داروئی، مواد اولیه آرایشی و بهداشتی، غذا، سموم حلالها و مواد شیمیائی و دندانپزشکی اعلام شده است.
هدف حمایت از کسب ، توسعه وانتقال دانش فنی و تحقق فرایند نوآوری در بخش های ساخت و تولید فناوری های سلامت ازطریق همگرایی بین بخش علمی و صنعتی و بهره گیری از دانش ملی برای تبدیل علم به ثروت در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی نقشه جامع علمی کشور و همچنین سند چشم انداز ۱۴۰۴ است.
این کار از طریق کمک به توسعه فناوریهای دانش بنیان به منظور بهره مندی از نتایج آن، کمک به توانمند سازی علمی و فنی بخش خصوصی کشور و کمک و حمایت از طرح های فناورانه ونوآورانه محصول محور مشترک دانشگاه وصنعت منطبق بر نیازهای نظام سلامت کشور صورت می گیرد.
طرحها باید منجر به کسب، و یا توسعه دانش فنی در داخل کشور شود. ماهیت علمی داشته و از فناوری های متوسط و پیشرفته استفاده کند و قلمرو بکارگیری و بهره مندی از نتایج آن در مقیاس ملی و فرا ملی باشد. منجر به تولید محصول قابل استفاده در نظام سلامت شود. اجرای طرح با همکاری کامل بین صنعت و دانشگاه باشد (با اولویت تاسیس شرکت های دانش بنیان). قابلیت اخذ استاندارهای لازم ملی و بین المللی را دارا باشد.
همچنین طرح ها باید دارای فناوری و یا نوآوری جدی در مقایسه با محصولات موجود در بازار داخل کشور باشد. در صورت انتقال تکنولوژی در بازه زمانی مشخص منجر به انتقال دانش فنی شود. پاسخگوی نیازهای فناورانه برنامههای میان مدت و درازمدت رشد و توسعه کشور باشد. طرح های ارائه شده حتی الامکان دارای ثبت اختراع و یا پتنت باشد. مجری در خصوص طرح ارائه شده حتی الامکان دارای مقاله چاپ شده در مراجع معتبر باشد. طرح های ارائه شده حتی الامکان موفق به کسب جایزه از جشنواره های معتبر داخلی و بین المللی شده باشد.
در خصوص تولید مواد اولیه کسب دانش فنی تولید مواد اولیه در مقیاس صنعتی مدنظر است. جهت تولید صنعتی مواد اولیه، محل تولید را مشخص نموده و در صورت نیاز به همکاری شرکتهای تولیدی قرارداد با شرکت مربوطه الزامی است. قرارداد تولید شکل نهایی دارو (Finish Product) با شرکت تولید کننده الزامی است.
متقاضیان می توانند با مراجعه به سایت دفتر توسعه فناوری سلامت در وبگاه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به آدرس دفتر توسعه فناوری های سلامت/منوی مراکز و گروهها/www.Hbi.ir اولویت ها و کاربرگ های مربوطه را دریافت کرده و فرم های آن را تکمیل کنند.
طرح ها بر اساس فلوچارت مندرج در بخش گروه فناوری های تخصصی سایت دفتر توسعه فناوری سلامت بررسی می شود .
نحوه حمایت از طرح ها شامل معرفی مجری به معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری جهت استفاده از تسهیلات و معرفی به صندوق های غیر دولتی حمایت از پژوهش و فناوری سلامت جهت استفاده از تسهیلات است.
نظر شما