۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۲۴

وقتی صدف درآمدزا می‌شود/ نباید به اکوتوریسم دریا آسیب برسد

وقتی صدف درآمدزا می‌شود/ نباید به اکوتوریسم دریا آسیب برسد

به گفته کارآفرین برگزیده جزیره هنگام، همه زنان این جزیره در کار صدف هستند و ماهی ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان درآمد دارند. مهم‌تر این‌که زنان هنگامی آموخته‌اند به اکوتوریسم دریا آسیب نرسانند.

افشین هنگامی، راهنمای گردشگری گفتگو با خبرنگار مهر گفت: من سال ۱۳۸۳، گردشگری جزیره هنگام را پایه‌گذاری کردم. آن زمان خودم، خانواده‌ام، راننده و قایقران از حضور گردشگران سود می‌برد و منتفع می‌شد. کم کم به تهران آمدم و عضو انجمن راهنمایان گردشگری شدم و از تجربیات همکاران خود بهره بردم و از فعالان عرصه گردشگری یاد گرفتم که رونق جوامع محلی در گرو توریسم و توسعه پایدار است.

این کارآفرین برگزیده در جزیره هنگام، از جزایر خلیج فارس، گفته‌های خود  را این‌گونه ادامه می‌دهد: سال ۱۳۸۷ با خانم‌های هنگامی، نشستی داشتم و قرار شد بازارچه‌ای راه‌اندازی کنیم و دوشادوش یکدیگر برای توسعه گردشگری در جزیره هنگام بکوشیم.

هنگامی، صنایع دستی و فروش آن را یکی از منابع درآمدزایی دانست و افزود: بی‌گمان، گردشگرانی که به استان هرمزگان، از جمله جزیره هنگام می‌آیند دلشان می‌‌خواهد، آنچه ویژه این منطقه است را به عنوان سوغات با خود به همراه ببرند. از این‌رو توجه به فرآورده‌های دستی هر منطقه هم موجب رونق گردشگری و هم درامد دزایی برای مردم آن خطه می‌شود.

به گفته این فعال حوزه گردشگری، سال ۱۳۸۹ در جزیره قشم، یک تعاونی صنایع دستی راه‌اندازی می‌شود که حوزه فعالیت آن در جزیره هنگام است. سال ۹۱ هم برای نخستین بار، کلاس آموزش صنایع دستی در هرمزگان برگزار شد تا علاقه‌مندان تراش صدف و سنگ‌های قیمتی را یاد بگیرند.

صدف

هنگامی در پاسخ به این‌که چند دستگام تراش صدف در جزیره هنگام وجود دارد و چند درصد زنان به این کار مشغول‌اند گفت: امروز همه زنان هنگام در کار رشته کردن و تراش صدف هستند. ما یک دستگاه تراش صدف، به‌طور مشارکتی گرفته‌ایم تا همه زنان جزیره از آن استفاده کنند. قیمت گوشواری‌ای که تراش می‌خورد و از صدف‌های مرواریدساز ساخته می‌شود، به بالای ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد و درآمد زنان به طور میانگین، ماهی ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است.

او در پاسخ به این‌که زنان هنگام، صدف مورد نیاز خود را چگونه تهیه می‌کنند گفت: صدف‌های بزرگ را قایقرانان و ماهیگیران از دریا با خود به ساحل می‌آورند و به زن‌ها می‌فروشند اما در ماه، دوبار جزر و مد طولانی داریم. وقتی ماه می‌تابد و جزرومد طولانی است، زنان به ساحل می‌روند و صدف‌هایی که هدیه دریاست را جمع‌آوری می‌‌کنند و می‌شویند و به رشته می‌کشند.

به گفته هنگامی، صدف‌های ریز و صورتی رنگی هست که زنان از ساحل ناز با خود می‌آورند. این صدف‌ها کوچک‌ترین حلزون‌های خلیج فارس با رنگ طبیعی هستند که به گوشواره و گردنبند و دستبند تبدیل می‌شوند یا تراش داده شده و به قیمت بیشتری به فروش می‌رسند. از بعضی صدف‌ها هم برای تزیین جعبه دستمال کاغذی و قاب عکس چوبی و... استفاده می‌شود. آنچه اهمیت دارد این‌که زنان هنگامی آموخته‌اند به‌گونه‌ای صدف‌ها را گردآوری و رشته کنند که به اکوتوریسم دریا آسیبی نرسد.

 

 

کد خبر 2565547

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha