۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۱۲

گزارش مهر؛

قطارهای فرسوده روی ریل‌های قدیمی کرمان می‌تازند

قطارهای فرسوده روی ریل‌های قدیمی کرمان می‌تازند

کرمان – سیستم حمل و نقل ریلی کرمان جزو نخستین خط ریل‌هایی بود که در کشور احداث شد و امروز پس از گذشت سال‌ها قطارهای فرسوده و بی‌کیفیت همچنان بر روی همان ریل‌های حرکت می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان که عنوان بزرگ ترین استان کشور را یدک می کشد هنوز نتوانسته در برخی شاخص ها در حد استان های کوچک هم جوارش گام بردارد هر چند خطوط ریلی کشور در کرمان در سال ها قبل از انقلاب شکل گرفت اما فعالیت سیستم حمل و نقل ریلی در این استان همچنان برپایه همان زیر ساخت ها گذاشته شده است و به خصوص در خط ریلی بین استان کرمان و یزد خطوط ریلی بسیار قدیمی است و به بیش از ۴۰ سال می رسد و به همین دلیل سرعت قطار در این بخش از خطوط ریلی به حداقل می رسد و البته کیفیت پایین واگن های این مسیر و همچنین شرایط اقلیمی موجب می شود واگن ها پر از گرد و غبار شوند.

قیمت بالای بلیت قطار در استان کرمان که طی دهه گذشته با وجود مخالفت مردم و مسئولان محلی رشدی با شیب زیاد یافت بر نارضایتی های مسافران خطوط ریلی افزوده است.قیمت بالای بلیت قطار در استان کرمان که طی دهه گذشته با وجود مخالفت مردم و مسئولان محلی رشدی با شیب زیاد یافت نیز بر نارضایتی های مسافران خطوط ریلی افزوده است.

پس از راه اندازی معادن بزرگ زغالسنگ شمال استان کرمان و معادن سنگ آهن در این استان مسئولان وقت کشور خطوط ریلی را برای جابجایی سنگ های معدنی و خام فروشی منابع کرمان و انتقال آنها به سایر استان ها به کار گرفتند و در واقع این امر پایه گذار ایجاد خطوط ریلی در کرمان بود.

در حالی که طی سال های اخیر بسیاری از استان های کشور اقدام به توسعه خطوط ریلی کرده اند و طبعا خطوط ریلی با تکنولوژی جدید و را بنا گذاشته اند اما در کرمان اقدامات در حد نگهداری خطوط باقیمانده است.

قدمت بالای خطوط ریلی و همچنین استهلاک قابل توجه زیر ساختها در کرمان از یک سو و از سوی دیگر بی توجهی به نو سازی واگن های مسافربری در خطوط ریلی کرمان وقتی موجب تعجب بیشتر می شود که استان کرمان خطوط ریلی گسترده ای دارد که به استانهای خراسان جنوبی، رضوی، تهران، هرمزگان، اصفهان و یزد و قم ارتباط مستقیم دارد و سالانه هزاران مسافر و هزاران تن انواع کالاها از شرق و جنوب کشور را به استانهای مرکزی کشور منتقل می کند.

اما تاکنون توجه متناسب با این خدمات و داشته ها به مردم کرمان داده نشده است و این روند نیز همچنان ادامه دارد.

مسافران نوروزی در ایستگاه های قطار

سال هاست مردم کرمان در حالی شاهد افزایش نرخ قیمت گذاری بلیت های قطار هستند که هر سال نیز از کیفیت خدمات کاسته می شود.

کیفیت واگن ها و خطوط ریلی افزایش یابد

محمد رضا پور ابراهیمی، نمایمده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با مهر اظهارداشت: یکی از پایه های توسعه ای در هر استانی زیر ساخت های بخش حمل و نقل است و طی سال های گذشته در استان کرمان کارهای قابل توجهی در راستای دو بانده کرمان جاده ها صورت گرفته است همچنان ارتباط ریلی بین استان کرمان و زاهدان نیز در سال های اخیر مهیا شده است.

وی تصریح کرد: نوسازی و بهبود امکانات و زیر ساختها در راستای افزایش رضایت مندی و بهبود خدمات یکی از اهدافی است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد و در این زمینه پیگیری های لازم از سوی مراجع ذی صلاح صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: سابقه خدمات ریلی در بخش حمل و نقل مسافران و بار در استان کرمان قابل توجه است و خدمات نیز متناسب با همین مسئله باید افزایش یابد نه اینکه به مرور و با استفاده از داشته های استان شاهد استهلاک بیشتر باشیم.

پور ابراهمی افزود: اقداماتی از جمله احداث ایستگاه جدید راه آهن کرمان و بهبود شرایط ریلی و همچنین احداث خطوط ریلی بین کرمان و زاهدان انجام شده است اما باید کیفیت خطوط در استان کرمان به خصوص در مسیر کرمان به یزد افزایش یابد.

رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس گفت: یکی از درخواست های مردم کرمان بهبود کیفیت واگن ها است که این امر باید مورد توجه باشد.

کیفیت خدمات بسیار پایین است

محمد ایرانمنش یکی از مسافران حمل و نقل ریلی استان کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: واگن های قطار کرمان به استان های مجاور به خصوص به استان کرمان به یزد و خراسان جنوبی و رضوی از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است.

وی ادامه داد: در برخی موارد حتی اتصالات بین واگن ها آنقدر خطرناک است که احتمال بروز صدمات بسیار جدی به خصوص برای کودکان را به همراه دارد و عدم استفاده از ملحفه یک بار مصرف و کیفیت بسیار پایین غذا و خدمات بسیار قابل توجه است.

وی افزود: در حالی قیمت یک پرس غذا مثلا جوجه کباب در رستورانها در بهترین شرایط حداکثر هفت هزار تومان است اما همین غذا در قطار با نرخ دو برابر به مسافران ارائه می شود کیفیت نیز بسیار پایین است.

مطالبه گری مسئولان از میزان مطالبه گری مردم کمتر است

زهرا صولتی یکی دیگر از مسافرانی که از خدمات خطوط ریلی کرمان استفاده می کند در گفتگو با مهر اظهارداشت: هر چند قیمت بلیت قطار در مسیرهای مختلف بسیار افزایش داشته است اما کیفیت هر روز کمتر می شود و با وجود نارضایتی مسافران چاره ای برای این مشکل نشده و به نظر می رسد در حالی که در زمینه ارتقای کیفیت در استانهای دیگر اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است اما بی کیفیت ترین واگن ها به استان کرمان داده می شود و دلیل آن نیز در کنار عدم مطالبه گری مردم عدم مطالبه گری مسئولان استان کرمان است.

وی افزود: خطوط ریلی بین کرمان و زاهدان در حالی احداث شده که بروز طوفان های متعدد شن در برخی از مسیرهای ریلی این استان موجب بروز مشکلات قابل توجه شده است.

وی گفت: همچنین در برخی موارد قطاری که به مردم کرمان خدمات رسانی می کرد با وجود کیفیت بسیار پایینش باید در مسیر زهدان به تهران نیز خدمات رسانی کند و در اینجا این سوال مطرح است که نقش مدیران کرمانی برای بهبود وضعت ریلی در کرمان چیست و چرا در این خصوص هیچ اقدامی صورت نگرفته است و برنامه مسئولان استان کرمان در این زمینه چیست؟

یکی از گلایه هایی که از سوی مردم به ما منتقل می شود همین کیفیت پایین ریل ها و واگن ها استنماینده مردم زرند و کوهبنان، نماینده ای است که حوزه انتخابیه اش بیشترین حجم ریل های قدیمی استان کرمان را در خود جای داده است و در واقع احداث خطوط ریلی در کرمان در ابتدا برای انتقال سنگ زغال همین مناطق به استان های دیگر بوده است.

حسین امیری هم از قدمت بالای خطوط ریلی استان کرمان می گوید و به خبرنگار مهر توضیح می دهد که در این خصوص رایزنی های زیادی صورت گرفته است و امیدواریم این رایزنی ها به تعویض خطوط ریلی استان ختم شود.

وی ادامه داد: یکی از گلایه هایی که از سوی مردم به ما منتقل می شود همین کیفیت پایین ریلها و واگن ها است هر چند که مسئولان می گویند این واگن های برای عبور از کویر طراحی شده اند اما قدمت بالای واگن ها گاه موجب گلایه مسافران می شود.

امیری ادامه داد: امنیت بالای خطوط ریلی به نسبت حمل و نقل جاده ای و ارزانتر بودن نسبت به حمل و نقل هوایی یکی از دلایل اصلی اقبال مردم به این نوع حمل و نقل است.

در حال حاضر اینگونه به نظر می رسد که حرکت این واگن های های فرسوده بر روی ریلها مهمترین هدف مسئولان است و در حالی که قطارهای سریع السیر و گاه با امکانات خیره کننده در سایر استان ها راه اندازی می شود کیفیت بخشی حلقه مفقوده ای است که شرکت های حمل نقل فعال در بخش خدمات توجهی به آن ندارند.

گزارش: اسما محمودی

کد خبر 2566555

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha