۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۱۳

رئیس دانشگاه الزیتونیه تونس:

انحرافات جوامع اسلامی نتیجه جهل و ناآگاهی دینی است

انحرافات جوامع اسلامی نتیجه جهل و ناآگاهی دینی است

سنندج - رئیس دانشگاه الزیتونیه تونس گفت: بخش اصلی انحرافات کنونی در کشورهای اسلامی نتیجه جهل و ناآگاهی نسبت به امور دینی است.

به گزارش خبرنگار، دکتر هشام قریسه ظهر یکشنبه در کارگاه هم اندیشی در جمع اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد و طلاب علوم دینی اظهار داشت: وجود جریان های سیاسی دانشمندان اسلامی را از هم دور کرده و مانع وحدت آنها شده است.

وی افزود: برگزاری نشست سیره امام شافعی سال آینده در سنندج گامی بسیار ارزنده است و برگزاری این نشست ها سبب شناخت بیشتر از سیره بزرگان علمی و آشنایی با علم اخلاق و رفتار آنها می شود.

رئیس دانشگاه الزیتونیه تونس با اشاره به علل گرایش برخی گروه ها به فرقه تکفیری پس از انقلاب تونس بیان کرد: دلیل اصلی این اتفاق این بود که علما از وظیفه خود کوتاهی نکردند بلکه به حاشیه رانده شدند و متاسفانه بعد از انقلاب تونس حاکمیت در این کشور بدست جریان های سکولار و مروجان اندیشه های ضد دینی افتاد.

قریسه یادآور شد: امروز همه گروه های سیاسی تونس به این نتیجه رسیده اند که باید یک کشور آزاد داشته باشند و این امر تنها در سایه اتحاد، برادری و تکیه به آموزه های دینی امکان پذیر است.

وی ادامه داد: انحرافات جوامع اسلامی ناشی از جهل و ناآگاهی به دین است و عدم شناخت از دین سبب بروز انحراف و تندروی در جامعه می شود.

رئیس دانشگاه الزیتونیه تونس گفت: شناخت درست از اسلام و وجود مودت و الفت میان مسلمانان رمز اتحاد میان مذاهب مختلف اسلامی و از بین رفتن دشمنان است.

قریسه اظهار داشت: شناخت نادرست از اسلام و تکفیر کردن سبب بروز اندیشه های تندگرایانه و رادیکالی شده است و مقابله با آن نیازمند مدیریت صحیح و برنامه ریزی جهان اسلام است.

وی افزود: همچنین رفع مشکلات موجود در جامعه اسلامی مرهون شناخت و آگاهی دینی مسلمانان است و جهل و نادانی به مسایل دینی عامل اصلی تفرقه در جوامع اسلامی است.

رئیس دانشگاه الزیتونیه تونس بیان کرد: نشر اندیشه های دینی و اسلامی توام با دلایل علمی سبب محقق ساختن اسلام در جهان اسلام می شود.

قریسه یادآور شد: تجارب بیانگر آن است که انحراف زمانی رخ می دهد که افرادی خودسرانه و بدون مطالعه و تحقیق در امور دینی به تفسیر قرآن و حدیث بپردازند و احکامی استنتاج کنند که در مکاتب اسلامی نبوده است.

وی ادامه داد: علمای اسلامی از مکاتب، مدارس، تالیفات و تحقیقاتی برخوردارند و تکیه بر آنها با تسط و دانش ضروری است و این در حالی است که تکفیری ها فاقد کتاب، تالیفات و اندیشه معینی هستند و تسلت آنها بر مسلمانان غیر ممکن است.

رئیس دانشگاه الزیتونیه تونس در بخش پایانی سخنان خود گفت: نظام جمهوری اسلامی نمونه بارز همزیستی اسلامی است و بستر ها برای تحصیل و تحقیق در معارف اسلامی در سطح کشور وجود دارد.

قریسه اظهار داشت: تنها راه مقابله با دشمنان اسلام و کج روان اتحاد و برادری است و انتظار می رود تمامی مسئولان و آحاد جامعه در این زمینه گام های ارزنده ای را بردارند.

کد خبر 2566925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha