به گزارش خبرنگار مهر، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین ظهر چهارشنبه درجلسه شورای اداری شهرستان قزوین که در فرمانداری برگزار شد گفت: متاسفانه هنوز در حوزه فرهنگ اجتماعی فعالیت های منسجم و هدفمندی نداریم و خروجی جلسات آن قابل توجه نیست و چون عملکردها کمتر ارزیابی می شود علت مشکلات معلوم نیست.
کاشی بیان کرد: دستگاههای فرهنگی و اجتماعی هم کمتر سراغ ارزیابی فعالیتها می روند و تنها کمبود اعتبار دلیل عدم موفقیت برنامه ها عنوان می شود که منطقی نیست و در صورت آسیب شناسی می توان به نتایج بهتری رسید.
مدیرکل امور احتماعی و فرهنگی استانداری قزوین تصریح کرد: روزانه هشت نفر در اثر اعتیاد در کشور فوت می کنند و ساعتی ۱۵ طلاق ثبت می شود که در سال گذشته ۱۶۳ هزار طلاق صورت گرفت و تشکیل ۱۳ میلیون پرونده قضایی با ۲۲ میلیون خانواده بسیار نگران کننده است.
کاشی گفت: سالانه بیش از ۳۵۰ هزار نفر در اثر سوانح جاده ای مجروح و ۱۸ تا ۲۰ هزار نفر کشته می شوند و هزاران میلیارد تومان خسارت مادی به کشور وارد می شود که از کنار آن بی تفاوت عبور می کنیم.
وی یادآور شد: وجود بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار زن سرپرست خانوار که از مشکلات اعتیاد و طلاق و سایر عوامل ناشی شده آسییب های جدی در جامعه ایجاد کرده که باید برای آن تدبیر شود.
کاشی تصریح کرد: نرخ طلاق در استان قزوین ۴.۷ درصد است که نشان می دهد بی توجهی به حوزه فرهنگ اجتماعی جدی است و چرخ توسعه لنگ می زند.
این مسئول اضافه کرد: آمارها نشان می دهد آسیب های اجتماعی پس از انقلاب اسلامی همچنان روند افزایش داشته و اگر موازی کاریهای ادامه یابد و مشکلات را ریشه یابی و آسیب شناسی نکنیم قادر به حل مسائل نخواهیم بود.
کاشی گفت: سال گذشته با مشخص شدن اولویت ها مصوب شد در برنامه میان مدت فرهنگی ۱۵ برنامه با اولویت در دستور کار قرار گیرد که بهبود نسبی فرهنگ ترافیک، فرهنگ آپارتمان نشینی، کاهش اسراف در مصرف، کاهش میزان جرائم، طلاق و مصرف مواد مخدر، افزایش سرانه مطالعه، بالا رفتن ازدواج، بهبود نسبی وضعیت عفاف و حجاب، کاهش استفاده از ماهواره، ارتقاء نسبی سواد رسانه ای، فرهنگ کار و نرخ باروری از اهداف پیش بینی شده در این طرح است.
وی بیان کرد: این برنامه بر اساس اسناد بالادستی، نوشته شده و سیاست های کلی نظام، رویکرد و سیاست های رئیس جمهور، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با در نظر گرفتن مسائل اولویت دار در آن لحاظ شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین تصریح کرد: مهمترین نتایج این برنامه به کاهش آسیب های اجتماعی، افزایش نشاط، ترویج سبک زندگی، توسعه کمی و کیفی مشارکت های اجتماعی، ارتقاء آگاهی عمومی و ایجاد حساسیت در خانواده، آموزش توانمند سازی جوانان در آستانه ازدواج و زنان سرپرست خانواده کمک خواهد کرد.
کاشی تصریح کرد: باید آسیب های اجتماعی را به عنوان گفتمان رایج تیدیل کنیم و از شورای اداری انتظار داریم این مسائل را جدی بگیرند و برای تحقق برنامه های فرهنگی تلاش کنند.
در این نشست حجت الاسلام سید ضیاء حسینی امام جمعه الموت هم گفت: غلبه بر هوای نفسانی و اتکاء به عقل و ایمان راه نجات انسان است.
وی افزود: از مسئولان انتظار داریم عزم خود را برای خدمت به مردم جزم کنند و در فرصتی که دارند گره گشای مشکلات باشند.
نظر شما