پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۷:۵۱

حجت الاسلام تهرانی:

متون آموزشی حوزه باید اصلاح شود/ نقاط ضعف و قوت متون سطح یک

متون آموزشی حوزه باید اصلاح شود/ نقاط ضعف و قوت متون سطح یک

مخبر کمیسیون آموزش حوزه علمیه قم با تاکید بر لزوم اصلاح متون آموزشی حوزه گفت: متون آموزشی حوزه‌های علمیه باید از سبک‌ها و روش‌های نوین آموزشی برخوردار باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسین تهرانی روز پنج‌شنبه در اجلاس اساتید مدارس علمیه که در سالن همایش های مرکز فقهی ائمه اطهار برگزار شد، اظهار کرد: در راستای برگزاری این اجلاسیه کمیسیون های مختلفی تشکیل شد. کمیسیون آموزشی یکی از این کمیسیون‌هاست که تعدادی از اساتید مدارس و معاونت آموزش حوزه علمیه قم طی جلساتی به بررسی مشکلات و ارائه راهکارها پرداختند.

وی ادامه داد: در این کمیسیون ویژگی‌ها و مشکلات متون آموزشی سطح یک بررسی شد و به دنبال ارائه راهکارهای اصلاحی آن بودیم. ما در جلسات کمیسیون به نتیجه رسیدیم که یکی از مهم ترین مزایای متون موجود دقت و قوت در متون تراث است.

مخبر کمیسیون آموزش حوزه علمیه قم تصریح کرد: تناسب متون عمیق و دقیق سلف با ایجاد نیاز و انگیزه برای مباحثه، تدوین متون به وسیله شخصیت های علمی و برجسته، لحاظ نکات اخلاقی و رعایت انصاف در متون علمی، تکرار مطالب مفید در ضمن متون مختلف و... از دیگر ارزش‌ها و مزایای متون موجود در سطح یک است.

حجت‌الاسلام تهرانی با اشاره به بررسی مشکلات موجود در متون سطح یک، ابراز کرد: عدم رعایت ترتیب منطقی در برخی موارد، عدم ذکر تمام مراحل تفکر در برخی موارد، عدم توجه به نیازهای واقعی طلاب در برخی موارد، عدم تناسب محدوده متون با زمان آموزش، فقدان تمرین در موارد لازم، یکسان بودن متون برای طلاب با سنین و مقاطع مختلف و ... از مشکلات متون دروس سطح یک است.

مخبر کمیسیون آموزش حوزه علمیه قم یادآور شد: باید به سلایق مختلف در حوزه توجه شود و در طراحی متون از تجربیات صاحبنظران استفاده شود و از شتاب زدگی پرهیز کرد که گاهی نتیجه عکس می دهد.

وی با بیان اینکه متون آموزشی باید توسط اساتید خبره، مجرب و خلاق اصلاح شود، عنوان کرد: باید در مباحث مختلف اساتید با همدیگر تبادل نظر داشته باشند و به سن و سابقه تحصیلی طلاب در تدوین متون توجه شود.

حجت الاسلام تهرانی اظهار کرد: متون باید از سبک ها و روش های نوین آموزش برخوردار باشد و از مطالب تکراری و غیر مفید پرهیز شود؛ بلکه به مسائل علمی و کاربردی بیشتر توجه شود.

مخبر کمیسیون آموزش حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه باید به آموزش های پژوهش محور برای طلاب سطح یک توجه شود، افزود: مسئولان مربوطه در راستای شکوفایی حوزه علمیه و طلاب نظرات اساتید را مورد توجه قرار دهند و در این مسیر گام های ارزشمندی برداریم.

کد خبر 2572032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha