پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۴۲

تلفیق عنکبوت و گرافن برای تولید یکی از مستحکم ترین مواد جهان

تلفیق عنکبوت و گرافن برای تولید یکی از مستحکم ترین مواد جهان

گروه از محققان تلاش می کنند تا با تلفیق گرافن به عنوان یکی از مستحکم ترین مواد ساخت دست بشر و عنکبوت، ماده ای با ضریب استحکام ماورای تصور تولید کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، گرافن یا همان ورقه های کربنی که تنها یک اتم ضخامت دارند به عنوان یکی از قدرتمندترین مواد مصنوعی ساخت دست بشر به شمار می آید. در عین حال تار عنکبوت نیز در زمره مستحکم ترین مواد طبیعی جهان به حساب می آید. حالا نیکولا پانگو و همکارانش از دانشگاه ترنتو ایتالیا تلاش می کنند تا این دو را با یکدیگر تلفیق کرده و ماده ای با ویژگی های بسیار خاص تولید کنند.

آنها به سراغ ۵ عنکبوت از خانواده Pholcidae رفته و آنها را با مخلوط آب و ذرات گرافن که بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نانومتر ضخامت دارند اسپری کردند. آنها همچنین ۱۰ عنکبوت دیگر را با مخلوط نانولوله های کربنی و آب اسپری کرده و در نهایت به مقایسه شبکه تار عنکبوت تولید شده توسط این دو دسته پرداختند.

محققان متوجه شدند در بهترین حالت ممکن شبکه ای از تارها توسط این حشرات تولید می شود که تا ۳.۵ برابر مستحکم تر از تار عنکبوت طبیعی است!

حالا این محققان امیدوارند تا از این فناوری جدید برای توسعه ساختارهای جدیدی استفاده کنند که استحکام آنها با موادی که تاکنون تولید شده است قابل قیاس نیست. از جمله کاربردهای مورد نظر محققان در این پروژه، تولید نسل جدیدی از مواد برای ساخت بدنه فضاپیماها عنوان شده است.

کد خبر 2575874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha