به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسن مقتدایی پیش از ظهر امروز در جمع مدیران کارخانه کشت و صنعت میرزا کوچک خان در اهواز عنوان کرد: پس از جنگ هشت ساله، فعالیت های گسترده ای در بخش های کشاورزی و صنعتی به منظور توسعه خوزستان صورت گرفت.
وی افزود: اما متاسفانه به دلیل حجم بالای پروژه ها در برخی مواقع فعالیت های توسعه ای در تعارض با خط قرمزهای زیست محیطی قرار می گرفت.
مقتدایی تصریح کرد: در زمان جنگ تحمیلی، خوزستان به دلیل بمباران مراکز صنعتی اش دچار خسارت های فراوانی شد و این آسیب دیدگی منجر به فاصله گرفتن استان از رشد و توسعه اقتصادی شد.
استاندار خوزستان اظهار کرد: جنگ هشت ساله منجر به ۲۰ سال عقب افتادگی استان شد اما خوشبختانه به رغم این مسئله، حجم سرمایه گذاری در این منطقه بالا است.
وی با بیان اینکه همزمان با دوران بازسازی خسارت های جنگ، برنامه های توسعه ای استان آغاز شد، گفت: خوشبختانه در این زمان، هشت بندر و سدهای بسیاری در حال فعالیت هستند. در خصوص کشت و صنعت ها نیز اراده محکمی صورت گرفت و در همین راستا، ۱۰۰هزار هکتار از ارضی استان زیر سطح کشت قرار گرفت.
استاندار خوزستان گفت: در صورتی که به بخش کشاورزی استان توجه ویژه ای صورت بگیرد می توان نیاز غذایی کل کشور را تامین کرد. برای تحقق این مسئله نیازمند طرحی جامع هستیم.
وی با اشاره به لزوم بازنگری در اجرای طرح های توسعه ای که به محیط زیست آسیب می رسانند، تصریح کرد: در صورتی که به این تعارضات رسیدگی نشود؛ خسارات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
مقتدایی گفت: به رغم همه فعالیت های توسعه ای صورت گرفته در پتروشیمی های منطقه بندر امام به دلیل مشکلات زیست محیطی که در منطقه ایجاد کرده، کام همه ساکنان محلی را تلخ کرده است.
وی با بیان اینکه آغاز به کار تصفیه خانه کشت و صنعت میرزا کوچک خان یکی از فعالیت های بسیار موثر در راستای حمایت از محیط زیست است، عنوان کرد: در صورتی که در یک واحد تولیدی به خدمات جانبی توجه نشود اما سودآوری فراوانی کسب شود، در این واحد کم فروشی و یا گران فروشی صورت گرفته است. به طور حتم فعالیت این واحد تولیدی پس از گذشت مدتی، موجی از نارضایتی ساکنان منطقه را در پی خواهد داشت.
استاندار خوزستان با اشاره به فعالیت های کارخانه الکل سازی رازی گفت: باید به این کارخانه فرصت داد تا بتواند مشکلات موجود در خصوص ایجاد بوی نامطبوع در شهرهای اطراف خود را مرتفع کند.
مقتدایی اظهار کرد: توسعه ای عقلانی است که تصمیم گیری در خصوص آن در محیطی منطقی و جمعی صورت بگیرد در غیر این صورت پس از مدتی پروژه و یا طرح متوقف و یا تخریب می شود.
وی با بیان اینکه توسعه نباید برای منافع شخصی صورت بگیرد، تصریح کرد: نفت، پتروشیمی و شیلات در خوزستان مهمان هستند در صورتی که کشت و صنعت ها ماندگارند.
نظر شما