۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۰۵

مروتی:

نبود آموزش پیمانکاران ساختمانی از مشکلات مناسب سازی محیطی است

نبود آموزش پیمانکاران ساختمانی از مشکلات مناسب سازی محیطی است

گرگان- معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری گلستان عدم آموزش پیمانکاران در بحث ساخت و ساز را یکی از مشکلات نامناسب بودن مبلمان شهری دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا مروتی ظهر دوشنبه در جلسه ستاد مناسب سازی مبلمان شهری با بیان این نکته که مجموعه راه شهرسازی با همکاری بهزیستی در بخش آموزش پیمانکاران باید به صورت جدی وارد شوند، افزود: ارزش گذاری و نظارت از سوی نظام مهندسی بر ساخت ساختمان ها از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری گلستان ادامه داد: سازمان نظام مهندسی مسئول است تا در هنگام ساخت و ساز به مقوله مناسب سازی برای معلولان به سازندگان تذکر دهد.

مروتی از اقدامات شهرداری گرگان، گنبد، آزادشهر و کلاله در بخش مناسب سازی محیطی قدردانی کرد و افزود: لزوم توجه به این موضوع باید برای مسئولان تمام شهرستان ها مد نظر قرار گیرد.

معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری گلستان خواستار توجه به مناسب سازی ساختمان های عمومی برای معلولین شد و گفت: ۴۷ هزار معلول در استان داریم که برای فعالیت اجتماعی آنها باید اقدام کرد.

این مسئول گلستانی ادامه داد: ۱۳۰ هزار سالمند نیاز به حمایت بهزیستی در استان هستند که به آنها هم باید در مناسب سازی ساختمان عمومی و مبلمان شهری توجه کرد.

وی ادامه داد: جامعه معلولین، سالمندان و جانباز انقلاب اسلامی بخش اعظمی از جامعه را تشکیل می دهند از این رو نیاز است برای آسایش و آرامش خاطر این افراد مناسب سازی محیط را در دستور کار قرار داد.

مروتی با بیان این نکته که بر اساس آمار سازمان ملل، ۱۰ درصد از جمعیت جهان را معلولین تشکل می دهند، افزود: اگر به این تعداد، جمعیت سالمندان را اضافه کنیم بالای ۳۰ درصد از جمعیت جهان را توان خواهان تشکیل می دهند.

وی با اعلام این مطلب که معلولیت تنها مادرزادی نبوده بلکه با وقوع حادثه ای در کمین افراد است، افزود: باید با این دید به موضوع نگاه کرد که هر آن ممکن است این شرایط برای ما هم ایجاد شود از این رو توجه به مناسب سازی ضروری به نظر می رسد.

معاون هماهنگی و امور عمرانی استانداری گلستان با تاکید بر این نکته که این موضوع باید در دستور شهرداری، فرمانداری و راه و شهرسازی قرار بگیرد، گفت: این بخش از کار را به عنوان وظیفه اجرایی دستگاه های مرتبط باید مد نظر قرار دهند.

وی ادامه داد: شاید مناسب سازی محیط به عنوان وظیفه قانونی در دستور کار این ادارات در اولویت دوم و سوم قرارداشت اما اکنون باید به صورت جدی و متفاوت به این موضوع نگاه شود.

مروتی، جامعه را دارای افراد پویا و توانمند دانست و گفت: نباید به دلیل مشکلات دست و پا گیر مانند عدم ناسب سازی مبلمان شهری بخش اعظمی از نخبگان جامعه مثل معلولان منزوی بمانند.

وی خواستار یکپارچه سازی عملکرد دستگاه های اجرایی در راستای مناسب سازی مبلمان محیطی شد و افزود: نیاز است به این موضوع به صورت ویژه و با نگاه خاص توجه شود.

شهرداری گرگان هرساله اعتباری برای مناسب سازی تخصیص می دهد

در ادامه این نشست معاون عمرانی شهرداری گرگان با بیان این نکته که هر ساله اعتباری برای مناسب سازی مبلمان شهری در نظر می گیریم، گفت: در طول سال یک تا دو قرداد با پیمانکاران در راستای مناسب سازی محیط امضا می کنیم.

محسن احمدی ادامه داد: پیاده رو ها باید به نحوی از عاری از عوارض عمودی باشند تا نه تنها افراد توان خواه بلکه عامه مردم بتوانند از آن بهره ببرند.

وی با بیان این نکته از بهسازی ۸۵ هزار متر مربع پیاده رو در سال گذشته خبر داد و گفت: با ایجاد رمپ در بسیاری از مسیرهای پیاده رو تلاش شده تا دسترسی معلولان تسهیل یابد.

احمدی از تجهیز پل های هوایی به پله برقی، رمپ و آسانسور برای استفاده تمام اقشار جامعه خبر داد و گفت: شهرداری گرگان تلاش کرده تا جای ممکن شرایط را برای این افراد مهیا کند.

کد خبر 2578171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha