به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر از وين، بيانيه هيات نمايندگي مصر را "رمزي عزالدين رمزي" سفير نماينده دائم مصر در سازمان هاي بين المللي مستقر در وين و در آژانس قرائت كرد كه متن كامل آن به اين شرح است:
آقاي رئيس :
دوست دارم در ابتدا از گزارش متعادلي كه مديركل (محمدالبرادعي) درباره اجراي توافق تضمين هاي خاص به ايران صادر شدم، استقبال كنم كه با واقعگرايي تحولات مختلفي را كه پس از صدور قطعنامه شوراي حكام در دو ماه پيش صورت گرفت، نشان داده است.
در اين گزارش به روشني و به وضوح به همكاري ايران در پاسخگويي به درخواست آژانس در خصوص مسائل باقي مانده اشاره شده است كما اينكه به نشان دادن ابعادي كه همچنان به شفافيت بيشتري نياز دارد تا آژانس بتواند تاكيد كند كه برنامه هسته اي ايران براي اهداف نظامي بكار گرفته نمي شود، تمايل خود را نشان داده است.
مصر بارها تمايل خود را به اينكه مسائل مرتبط بايد با تبعيت از خواسته هاي نظام پادماني و در چارچوب آژانس بين المللي انرژي اتمي به عنوان دستگاه بين المللي مختص آن بررسي شود، بر اساس آنچه دولت هاي عضو به آن مكلف شده اند، نشان داده است .
كما اينكه بر اهميت حفظ توافق ديدگاه ها و ضرورت در پيش گرفتن شيوه گفتگو و ارتباط به هنگام بررسي موضوع تضمين ها به منظور تحقق اهداف جامعه بين المللي در زمينه عدم گسترش با رعايت و حفظ حقوق دولت هاي پايبند به معيارها و مقررات اساسي نظام تضمين هاي جهاني در بكارگيري و توسعه انرژي هسته اي براي اهداف صلح آميز ، تاكيد كرده ايم.
اين تحولات ثابت كرده است كه عدول از اين مسئله و متنشج كردن اوضاع و پيشبرد آن به سمت اتخاذ تصميماتي كه با توافق همراه نيست، بحران هايي را ايجاد مي كند كه ممكن است به ايجاد تشكيك دردرستي نيت ها و فايده همكاري با آژانس منجر شود. بويژه وقتي كه برنامه هاي هسته اي پيشرفته موجود در منطقه معيني(اشاره به اسرائيل) با معيارهاي دوگانه و ملاحظات سياسي متفاوت بررسي شود.
آقاي رئيس !
درستكاري و صداقت آژانس و كارآمدي نظام تضمين ها در عمل به جدي بودن تلاش هايي بستگي دارد كه جامعه بين الملل براي تحقق جهاني كردن معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي مبذول مي دارد واينكه نظام تضمين ها در سطح جهاني و پيشبرد اجراي اين نظام بر تمام برنامه هاي هسته اي پيشرفته بدون هرگونه تبعيض اعمال شود.
براي ما اصرار به تبديل تعهدات داوطلبانه به وظايف قانوني به هنگام تعامل با دولت هايي كه در عمل به معاهده منع گسترش پايبند بوده اند، قابل قبول يا فهم نيست.
و نيز نمي توانيم قبول كنيم كه احكام توافقنامه تضمين هاي فراگير(درباره ايران) اجرا شود در حالي كه برنامه هاي بسيار پيشرفته دولت ديگر(رژيم صهيونيستي) در همان منطقه را ناديده مي گيرد و اين در حالي است كه قطعنامه هاي كنگره عمومي آژانس و مجمع ملي سازمان ملل و شوراي امنيت درباره ترغيب آن(اسرائيل) به پيوستن به معاهده عدم گسترش واجراي نظام تضمين هاي فراگير بر تاسسيات آن تاكيد كرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر از وين نماينده مصر در ادامه بيانيه خود افزود:
موضع ثابت مصر در خصوص گسترش سلاح هاي هسته اي در خاورميانه اين است كه با وجود هر دولتي داراي توانمندي هاي هسته اي در منطقه مخالف است -و اين موضع درباره ايران هم جاري است- كما اينكه اين موضع در درجه اول بر اسرائيل هم تسري پيدا مي كند؛ كه همچنان اصرار دارد خارج از معاهده منع گسترش و خارج از نظام تضمين ها و خارج از هرگونه چارچوب قانوني براي نظارت بر فعاليت هاي هسته اي اش فوق العاده پيشرفته باقي بماند.
آقاي رئيس !
مصراز دوچندان شدن تلا شهاي بين المللي در دو هفته گذشته به منظور از سرگيري مذاكرات ميان سه كشور اروپايي و ايران و طرح هاي ابتكاري از سوي كشورهاي ميانجي گر بي طرف مانند روسيه و نيز تروئيكاي "نم" كه در پاسخ به نياز مبرم به دستيابي به توافق ديدگاه ها صورت گرفت، ابراز رضايت مي كند. دراين چارچوب هم ايران و هم كشورهاي اتحاديه اروپايي را به نشان دادن انعطاف لازم به منظور از سرگيري اين مذاكرات بر اساس قابل قبول كه تحقق برنامه هسته اي ايران را به صورت نهايي با حفظ حق آن در استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي تا زماني كه به خواسته هاي نظام تضمين هاعمل كند، تضمين كند.
وزير امور خارجه مصر طي دو ماه گذشته با وزيران و نمايندگان تمامي دولتهاي در گير(در اين مسئله) ديداركرده است و صراحتا ضرورت ادامه گفت و گوها بر اساس مباني اساسنامه آژانس و متن توافقات تضميني مربوطه را به اطلاع آنها رسانده است. توافقاتي كه در برگيرنده اثبات ماهيت صلح آميز برنامه هسته اي ايران و همچنين حفظ حقوق دولتهايي است كه به نظام تضمينهاي همه جانبه در توسعه توانايي ها هسته يي در زمينه هاي صلح آميز پايبند هستند.
از سرگيري گفتگوها و مذاكرات بر اساس احترام متقابل ، تنها جايگزين واقعي براي تحقق اهداف آژانس است. اين امر مي طلبد كه ايران براي پاسخگويي به پيشنهادهاي مطرح شده از خود انعطاف لازم را نشان دهد تا در نهايت اين پرونده بسته شود و در ازاي آن به اين كشور اجازه داده شود تا به تمامي فعاليتهاي مربوط به توسعه توانايي هايش در زمينه استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي بپردازد.
از اروپاييان نيز انتظار مي رود با اين وضعيت به شيوه اخلاقي و به دور از پيش شرطهاي سابق تعامل كنند و جايگزينهايي را ارائه دهند كه در برگيرنده همه ديدگاهها و نظرات باشد.
هدف جامعه بين الملل نيز بايد در نهايت به اين امر منجر شود كه ايران را براي ادامه همكاري سازنده با آژانس تشويق كند نه اينكه با ارجاع پرونده به شوراي امنيت قبل از بكارگيري همه ابزارهاي ممكن ديپلماتيك، اين كشور را به سوي شك و ترديد نسبت به تلاشهاي آژانس سوق دهد.
به گزارش خبرگزاري مهر از وين نماينده مصر در آژانس انتهاي بيانيه خود را چنين قرادت كرد:
مصر از ابتدا تلاشهاي سه كشور اروپايي براي پيگيري تحقق معاهده عدم گسترش سلاح هاي هسته اي در خاورميانه را ستايش كرده و آن را عنصر مكمل و كارآمد براي تلاشهاي شوراي حكام برمي شمرد و به همين مناسبت اعلاميه مشترك صادره در سال 2003 تهران از سوي اين كشورها و ايران را ياد آور مي شويم كه در برگيرنده اشاره آشكاري به پايبندي به منطقه عاري از سلاح هسته اي در منطقه خاورميانه بود.
همچنين مجددا متذكر مي شويم كه تلاشهاي جامعه بين المللي درمورد تضمين عدم گسترش سلاح هسته اي در خاورميانه هرگز بدون تحقق اين امر در سراسر جهان و تعميم اجراي نظام تضمينهاي آژانس بر تمامي كشورهاي جهان بدون استثنا و در راس آن اسرائيل، تكيمل نخواهد شد.
شانه خالي كردن جامعه بين المللي از بر عهده گرفتن اين مسئوليت در واقع صداقت اين تلاشها را دچار شك و ترديد مي كند و پايه هايي را كه معاهده عدم گسترش سلاحهاي هسته اي بر روي آن بنا شده است،سست مي كند. لذا مصر از سه كشور اروپايي وديگر كشورهاي هسته اي و همچنين آژانس بين المللي انرژي اتمي خواستار انجام تلاشهاي لازم براي اجراي قطعنامه هاي اجلاس عمومي آژانس ، مجمع عمومي، شوراي امنيت و كنفرانس بازنگري معاهده عدم گسترش سلاح هسته اي مربوط به ايجاد منطقه عاري از سلاح هسته اي در خاورميانه با جديت و اصراري است كه در مورد اجراي اين تضمينها در مورد كره شمالي و ايران انجام مي دهند.
اميدوارم نتيجه اي كه از بررسي شوراي حكام درباره اين بند آماده خواهيد كرد به ارتباط بين پيشرفتهاي موضوع ايران و بين عاري شدن منطقه خاورميانه از سلاح هسته اي اشاره شود و همچنين به پايبندي دولتهاي منطقه به اجراي قطعنامه هاي بين المللي مربوط به ايجاد منطقه عاري از سلاح هسته اي در خاورميانه تاكيد شود.
در پايان دوست دارم اطمينان و اعتماد كامل خودمان را در مورد توانمندي ها و ابزار ، بي طرفي آژانس و مدير كل و همچنين توانايي هاي منحصر به فرد آنها را ابراز دارم.
همچنين از مدير كل آژانس خواستار ادامه پيگيري ، نظارت دولتهاي عضو (آژانس) در مورد هرگونه تحولات به عنوان تمهيدي جهت بسته شدن اين پرونده در نزديكترين وقت ممكن پس از انجام تدابير لازم هستم.
نظر شما