دكتر حميد رضا حاجي بابايي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري "مهر" با بيان اينكه دنيا پشت كار و عزم جمهوري اسلامي ايران را براي پيگيري حق دستيابي به فناوري هسته اي باور كرده است، اين پذيرش را به دليل روند منطقي و درست موضع گيري هاي جمهوري اسلامي ايران خواند.
وي به موضع گيري هاي هماهنگ و منسجم و مقتدرانه دولت و مجلس اشاره كرد و افزود: مصوبه مجلس شوراي اسلامي مبني بر قطع همكاري هاي داوطلبانه ايران با آژانس در صورت هرگونه تهديد ارجاع پرونده به شوراي امنيت، سياستي قاطعانه بود كه به اثبات حقانيت و ابراز پيگيري هاي ايران در دستيابي به حقوق خود در عرصه بين الملل منجر شد.
عضو كميسيون امنيت ملي مجلس با اشاره به نقش عقلانيت در گفتار و رفتار ايران در بحث هسته اي گفت: اروپايي ها از همان اول هم در ارجاع پرونده به شوراي امنيت ترديد داشتند چون شوراي امنيت تيغ دو دمي بود كه هم براي اروپا و آمريكا مشكل ايجاد مي كرد و هم براي ما محدوديت.
وي افزود: بنابراين اروپا در رابطه با پرونده هسته اي ما با توجه به شناختي كه از مواضع ايران پيدا كرد، عقلانيت به خرج داد و به جز اين، هيچ شيوه ديگري نمي توانست پاسخگو باشد.
حاجي بابايي با اشاره به موفقيت آميز بودن پافشاري ايران بر راه اندازي مجدد UCF اصفهان تحت بازرسي هاي كامل آژانس در پذيرش حقانيت ايران در برخورداري از اين تاسيسات در عرصه بين الملل تاكيد كرد: ما همچنان ضمن رعايت قوانين ان.پي.تي و گفتگوهاي عقلاني بايد بر مواضع مقتدرانه خود پافشاري كنيم و همان طور كه در مورد فرآوري اورانيوم در اصفهان حق خود را اثبات كرديم در مورد بقيه موارد معلق نيز اين اتفاق بيافتد تا جايي كه بتوانيم با رعايت اعتماد سازي و شفاف سازي به حقوق حقه كامل خود در چرخه سوخت نايل آييم.
عضو هيات رييسه مجلس در خصوص پيشنهادات مطرح براي تكميل چرخه سوخت ايران از جمله پيشنهاد غني سازي در خاك كشوري ديگر مانند روسيه تاكيد كرد: ما هيچ راهي را براي پذيرش غني سازي اورانيوم درخارج از خاك ايران نمي پذيريم.
وي با اشاره به اينكه عدم وابستگي ايران در سوخت هسته اي به كشورهاي خارجي ضرورت گفت: ما به همان دليلي كه بايد چرخه سوخت داشته باشيم به همان دليل نبايد بخشي مهم از اين چرخه در خارج از كشور باشد.
وي در ادامه به "مهر" توضيح داد: آنچه تاكنون ديده و احساس كرده ايم اين است كه كشورهاي خارجي در مواقع اضطراري و به بهانه هاي واهي در ارسال مواد مورد نياز ايران محدوديت ايجاد مي كنند و بر همين اساس نمي توانيم به آنها اعتماد كنيم.
وي در اين راستا به رفتار روسيه در رابطه با عدم ارسال سوخت خريداري شده براي نيروگاه اتمي بوشهر اشاره كرد و افزود: روسيه تحت تاثير فشارهاي سياسي تاكنون از ارسال اين سوخت خودداري كرده و اين دليل بارزي بر مخالفت ما براي عدم پذيرش غني سازي مشترك با اين كشور در خاك روسيه است.
حاجي بابايي در خاتمه تاكيد كرد: مذاكرات ايران و اروپا بايد بر اساس محور پيشنهاد رييس جمهور مبني بر مشاركت كشورها و شركتهاي خارجي در تاسيسات نطنز باشد و ايران همه تضمين هاي لازم را براي اعتماد سازي بين المللي انجام خواهد داد.
نظر شما