پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۲۲

استاندار مرکزی:

عوامل تهدید کننده حیات تالاب میقان باید حذف شوند

عوامل تهدید کننده حیات تالاب میقان باید حذف شوند

اراک- استاندار مرکزی گفت: عواملی که حیات تالاب میقان را به خطر اندازند، باید حذف شوند و از آنجا که تالاب میقان در فاصله پنج کیلومتری اراک واقع شده، توجه به حفظ آن برای مهار آلودگی های محیط ضروری است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری مرکزی، زمانی قمی روز گذشته در بازدید از تالاب میقان بر حفاظت از این تالاب تاکید کرد و افزود: حفاظت از محیط زیست و تلاش در جهت کاهش آلودگی هوای کلان شهر اراک، از برنامه های اولویت دار دولت در استان است.

وی اظهار داشت: بهره برداری غیر اصولی احتمالی سولفات سدیم از سوی شرکت املاح معدنی ایران، که در حاشیه تالاب میقان قرار دارد بررسی می شود و در صورت اثبات این امر، از همه ظرفیت های قانونی برای برخورد با آن بهره گرفته می شود.

زمانی قمی گفت: تالاب میقان اراک که میزبان ۱۵درصد از گونه های پرندگان و ۷۳ گونه گیاهی است نباید رو به نابودی برود و این مهم نیازمند همدلی و همزبانی دستگاه های دولتی و مردم منطقه است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: این تالاب تاثیر مستقیم بر آب و هوا و اقلیم منطقه دارد، بنابراین حیات این تالاب باید تحت هر شرایطی باید حفظ شود چرا که خشک شدن این تالاب، ریزگردهای محلی را به دنبال داشته و زندگی شهروندان اراکی را به خطر می اندازد.

وی گفت: تالاب کویری میقان اراک یکی از زیستگاه های مهم پرندگان مهاجر و جزو ۱۰ تالاب شناخته شده کشور است که در سال های گذشته به دلایل مختلف، حیات این تالاب با چالش های جدی مواجه شده است.

تالاب کویری میقان اراک در مجموع ۲۵ هزار هکتار وسعت دارد و سطح آبگیر آن ۱۰ تا ۱۲ هکتار برآورد شده که فصلی است و از منابع مقطعی منطقه تغذیه می شود. با گرم شدن هوا، هر ساله شدت تبخیر آب از دریاچه تالاب میقان به گونه ای است که تا اواخر خرداد خشک شده و با کوچک ترین وزش باد، به کانون ریزگرد و غبار آلودگی شهر اراک تبدیل می شود.

گفتنی است سالانه ۱۰ تا ۱۵ هزار قطعه پرنده مهاجر در فصل پاییز، به تالاب کویری میقان اراک مهاجرت می کنند و یکی از گونه های شاخص این پرندگان که تحت حفاظت بین المللی نیز هست، درنای خاکستری است.

کد خبر 2581279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha