به گزارش خبرنگار مهر، محمد علی پرغو دوشنبه در نشست علمی تخصصی «بررسی فرقه و فرقه گرائی در تاریخ معاصر ایران» در دانشگاه تبریز گفت: توان پاسخگویی متولیان دین به خواسته ها و ابهامات مردم در کنار برخی عناصر فرهنگی و اجتماعی می تواند مانع گرایش افراد به فرقه های انحرافی شود.
وی غلبه فرهنگ احساسی و ضعف عقلانیت و تجزیه ارزش های اجتماعی در جامعه را از عوامل گرایش به فرقه ها دانست و افزود: ضعف عقلانیت نتیجه ضعف آموزش و تربیت های عقلانی و کمرنگ شدن ارزش های اجتماعی نیز محصول استفاده نادرست از رسانه، هنر، ورزش و ارایه الگوهای جذاب نامطلوب در این عرصه هاست.
پرغو با اشاره به پیروی فرقه ها از ساختارهایی واحد با وجود ظهور در اشکال بسیار گوناگون و با اعتقادات کاملا متفاوت تصریح کرد: ایجاد رابطه مطلق سران فرق و پیروان آنها با استفاده از کنترل ذهنی زمینه ساز استفاده ابزاری از پیروان برای اجرای بدون چون و چرای فامین این فرقه های می شود.
رییس موسسه تاریخ و فرهنگ ایران در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: با توجه به بکارگیری شیوه های شستشوی مغزی پیشرفته از سوی فرقه ها برای سوء استفاده از ناآگاهی های افراد، روشنگری و آگاه سازی آحاد مختلف امری است که باید مورد توجه جدی متولیان مختلف بویژه در حوزه فرهنگ و مذهب قرار گیرد.
گفتنی است نشست علمی تخصصی «بررسی فرقه و فرقه گرائی در تاریخ معاصر ایران» با هدف بررسی فرقه گرایی، علل گرایش مردم به آن، راه های گرایش، استفاده از باورهای دینی در کشاندن آنها به سمت فرقه های مختلف با حضور کارشناسان و فعالان این حوزه در دانشگاه تبریز برگزار شد.
نظر شما