به گزارش گروه دين و انديشه "مهر"، .در اين همايش دو روزه كه در سوم و چهارم آذرماه توسط نمايندگي فرهنگي ايران در تايلند برگزار شد، مقالاتي از طرف انديشمندان ايراني و تايلندي و برخي ديگر از كشورها ارائه شدند.
رحيم مشاعي ، رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هم طي سخناني با اشاره به نقش سازنده شيخ قمي، او را مؤسس نهاد شيخ الاسلام و مروج مذهب شيعي در سرزمين بودايي تايلند دانست.
همچنين معاون وزير آموزش و پرورش تايلند در سخناني به تشريح نقش شيخ احمد در ترويج فرهنگ و هنر ايراني و تأثير شگرف آن در رشد و شكوفايي آيوتا پرداخت.
دكتر چولپس پزنگ استاد و باستانشناس تايلندي با نمايش اسناد و مدارك تاريخي به تشريح خدمات فرهنگي و علمي شيخ احمد در حكومت سيام و تأثير گذاري او در عرصه هاي هنري، معماري، زبان و اجتماعي بويژه در دربار حاكمان وقت پرداخت.
به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در ادامه عماد افروغ رئيس كميسيون فرهنگي مجلس حضور مقتدرانه شيخ احمد قمي را عامل گسترش مذهب شيعه و ارتقاء جايگاه مسلمانان و نشر زبان فارسي دانست.
دكتر ول لوپ معاون استاندار بانكوك نيز شيخ احمد قمي را يكي از اسطوره هاي تاريخي و مشترك دو كشور دانست.
در حاشيه اين همايش آثار نقاشي ، كتب و اسناد كتابخانه ملي تايلند و تمبر مشترك ايران و تايلند به مناسبت چهارصدمين سال روابط فرهنگي دو كشور از سوي شركت پست تايلند تهيه و در معرض ديد علاقه مندان قرار گرفتند.
نظر شما