به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد قنبری با اشاره به اینکه در یک سال گذشته، برگزاری نمایشگاههای داخلی با افزایش 100 درصدی و از جهت حضور کشورهای خارجی با افزایش ۲۰۰ درصدی مواجه بوده است، گفت: کشورهای کانادا، آمریکا و آلمان قطبهای مهم نمایشگاهی جهان هستند و باید بتوان از ظرفیت نمایشگاهها به خوبی استفاده شود.
معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران ضمن تاکید بر استقبال از شکسته شدن سدها در برابر روابط اقتصادی ایران و کانادا و احیای روابط گذشته بعد از گذشت سالها با آمریکای شمالی افزود: اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به عنوان متولی بخش خصوصی که به دنبال برقراری و احیای روابط اقتصادی با کشورهای جهان به خصوص حوزه آمریکا است، می تواند راهی باز کند که بتوان با نگاهی بهتر وارد این قضیه شد و این رابطه تجاری را مستحکم کرد.
قنبری با تاکید بر اینکه به هرحال این وقفه چندین ساله در روابط تجاری باید برداشته شود، تصریح کرد: اکنون که قرار است به طور رسمی به عنوان نماینده بخش خصوصی ایران وارد این کشور شویم، بهتر است که ارتباط با شرکت ها با مطالعه بیشتری صورت گیرد.
وی اظهار داشت: با وجود برنامهریزیهای صورت گرفته جهت برگزاری همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری و تجارت در ایران در کنار نمایشگاه مرتبط با آن، با ارتباط خوبی که با اتاق کانادا برقرار شده می توان به شروعی خوب در برقراری روابط تجاری میان دو کشور امیدوار بود.
همچنین هومن حاجی پور با بیان اینکه در فضای کنونی کشور، اتاق بازرگانی به دنبال آن است که در رویدادهای بین المللی موثر برای بخش خصوصی مشارکت فعال داشته باشد، گفت: در این راستا، مذاکرات بسیار گستردهای با فعالان اقتصادی کشورهای تاثیرگذار جهانی شروع شده است،
مدیرکل امور تشکلهای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران افزود: بر همین اساس، در جریان اولین همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و تجارت در ایران و نمایشگاه جانبی آن که با حمایت اتاق بازرگانی ایران برگزار می شود، بخش خصوصی در واقع متولی برقراری رابطه با کشوری شده که پیش از این روابط اقتصادی و سیاسی خوبی با ایران نداشته است.
وی تصریح کرد: با توجه به ضرورت توجه به سرمایهگذاریها در پساتحریم و نظر به ظرفیت بسیار وسیعی که بازار این کشور برای جذب محصولات ایرانی دارد، اهمیت معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و تجارت در ایران دوچندان شده است.
حاجیپور با درخواست از مسئولان سازمان توسعه تجارت و شرکت نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران برای ارائه نظرات سازنده خود در برگزاری این نمایشگاه، افزود: این رویداد در ۳ بخش شامل برگزاری نمایشگاهی که به منظور ارائه توانمندی های تولیدی و صادراتی جمهوری اسلامی ایران در بخش های مختلف فناوری، معدن، صنایع غذایی و عمدتا معرفی اقتصاد فرهنگ و هنر ایران است، برگزار می شود؛ از سوی دیگر، سمفونی صلح نیز در با تقارن ۱۱ سپتامبر و با توجه به تاکید دولت و مقام معظم رهبری درخصوص صلح پایدار جهانی صورت می گیرد، نواخته خواهد شد.
به گفه وی، ایران قصد دارد تا با سمفونی صلح، برنامه زنده ای از حوزه فرهنگ و هنر ایرانی ارائه کنیم و بتوانیم تصویر صلح طلبی درستی از کشورمان به این کشورقاره آمریکای شمالی نشان دهیم .
در ادامه این نشست فراز، نماینده سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی گفت: درشرایط فعلی اقتصادی کشور وبا وجود دیپلماسی موجود در دولت تدبیر و امید و نوع نگرش و گفتمان در سطح بین المللی باید از اینگونه ابتکارات حمایت کرد .
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی در این زمینه تصمیم بسیار خوبی گرفته است، افزود: قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار وظیفه بهبود شاخص های کسب و کار کشور را به اتاق بازرگانی محول کرده و اقدام اخیر بخش خصوصی در برقراری روابط اقتصادی با کانادا نیز در همین راستا است.
همچنین محمدرضا طلایی، رییس مجمع تشکلهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران نیز گفت: در کانادا حدود ۶۰۰ هزار ایرانی اقامت دارند که می توان بعنوان پل ارتباطی مناسب برای توسعه روابط تجاری دو کشور استفاده کرد و ما پیش از این نیز در بحث صادرات نرم افزار برای ورود به بازار آمریکا از این پتانسیل استفاده کرده بودیم.
وی افزود: اکنون نیز درنظر داریم با برگزاری نمایشگاه مذکور، همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری و تجارت در ایران که در تابستان امسال در کانادا برگزار می شود، توانمندیهای ایران در حوزههای دانشبنیان، آیتی، صنایع دستی، سنگهای قیمتی، طلا و جواهر، خشکبار، فرش و گروه کالاهایی که مزیت نسبی دارند را معرفی کنیم.
طلایی با اشاره به اینکه اکنون این نمایشگاه در سایت رسمی نمایشگاه بین المللی تورنتو به ثبت رسیده است، اعلام کرد: پس از ثبت این نمایشگاه مذاکرات ما برای اعزام هیات تجاری به نمایشگاه الکترونیک و کامپیوتر آمریکا نیز آغاز شده است .
نظر شما