به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست ، شوراي اروپا در حال بررسي اظهارات مربوط به اين پرونده است .
فرانكو فراتيني كميسر قضايي اتحاديه اروپا گفت :" به تعليق در آوردن حق راي در اتحاديه اروپا مطابق قوانين اين اتحاديه است كه بر اساس آن، اعضاي اين اتحاديه داراي حق آزادي و دموكراسي ، رعايت حقوق بشر ، آزادي هاي اساسي و رعايت قانون هستند و كساني كه اين قوانين را نقض كنند، مجازات مي شوند.
اين در حالي است كه آمريكا از اتحاديه اروپا خواسته است تا زمان بيشتري را در اختيارآن قرار دهد تا بتواند به گزارش رسانه ها مبني بر برپايي زندانهاي سيا در برخي از كشورهاي اروپاي شرقي و حمل مظنونان تروريستي با هواپيماهاي سري پاسخ دهد.
فراتيني گفت :" آمريكايي ها از من خواسته اند تا زمان بيشتري به آنها بدهم تا اين وضعيت را مورد ارزيابي قرار دهند .در حال حاضر هيچ پاسخي در اين زمينه وجود ندارد."
سازمان جاسوسي آمريكا موسوم به "سيا " از هر گونه ارائه نظر در تحقيقات اروپايي امتناع كرده است.
اظهارات مبني بر اين كه سيا مظنونين اصلي القاعده را دركشورهاي ارو پاي شرقي مخفي كرده است ، اولين بار در تاريخ 2 نوامبر گزارش شد. يك روز پس از آن ناظر حقوق بشر گفت كه مداركي در دست دارد كه نشان مي دهد سيا، تروريستهاي دستگير شده در افغانستان را به لهستان و روماني منتقل كرده است.
در پي اين افشاگري همچنين گزارشهايي مبني بروجود زندانهاي مخفي آمريكا در ساير كشورهاي اروپايي و همچنين استفاده از خاك برخي از اين كشورها براي انتقال اين زندانيان منتشر گرديد تا جايي كه شوراي اروپا تيمي را مامور تحقيق در اين خصوص كرد.
والتر اشتاين ماير وزير امور خارجه آلمان نيز نگراني خود را از اخبار مربوط به پرواز هواپيماهاي "سيا" در آلمان ابراز كرد.
به نوشته مطبوعات غرب، سازمان اطلاعات مركزي آمريكا موسوم به "سيا" از چندين كشور اروپايي از جمله سوئد، مجارستان ، اسپانيا، نروژ، ايتاليا،روماني و لهستان براي انتقال مظنونان به ارتباط با تروريسم استفاده كرده است و آنها را به شيوه هاي غير قانوني بازداشت و مورد شكنجه قرارمي دهد.
انگليس نيز به عنوان رئيس دوره اي اتحاديه اروپا اعلام كرده است بنام اتحاديه از آمريكا خواهد خواست درباره اطلاعات مربوط به بازداشتگاه هاي آمريكايي در اروپاي شرقي توضيح دهد.
هلند نيز پيش از اين به آمريكا هشدار داد در صورتي كه آمريكا اطلاعات مربوط به احتمال وجود زندان هاي سري "سيا" در اروپاي شرقي را مخفي كند، امكان بازنگري اين كشور در مشاركت در عمليات نظامي به فرماندهي آمريكا وجود خواهد داشت.
نخست وزير لهستان نيز تاكيد كرده است كه تحقيقات در حال حاضر درباره شايعات مربوط به پرواز هواپيماهاي آمريكايي بر فراز لهستان يا توقف آن در اين كشور در حال انجام است.
هواپيماهاي ديگري كه توسط سيا مورد استفاده قرار گرفته اند عبارتند از هواپيماهاي كشورهاي اسپانيا، قبرس، ايرلند، و آلمان.
محققان در زمينه اظهارات مربوط به اين پرونده به اطريش، دانمارك ، ايسلند، و نروژ اعزام شده اند.
نظر شما