به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" كوئيچيرو ماتسورا، دبير كل يونسكو، در سومين اجلاس معرفي ميراثهاي معنوي اعلام كرد: تهيه لباس از پوست درخت از اوگاندا، نمايش راماياناي هندي، تئاتر كابوكي ژاپنيها، محوطه فرهنگي بدو در پتراي اردن، رقص ژروسارما از زيمباوه، محوطه فرهنگي گونگ در مركز ويتنام، رقص كوكولو از جمهوري دومينيكن، حماسه دارانگن از فيليپين، بالماسكه ماكيشي زامبيا و رقص آييني سماع درويشان تركيه از ميراثهاي معنوي ثبت شده اين دوره هستند.
تركيه به واسطه وجود مقبره مولوي كه در قونيه قرار دارد سالانه هزاران گردشگر را جهت بازديد به اين مكان و مراسم سماع و ديگر جاذبههاي اين شهر به خود جذب مي كند.
يكي از جلوه هاي بي نظير مراسم سماع كه در نوع خود طرفداران زيادي در تركيه دارد مراسم معنوي رقص سماع عشق معنوي انسان و برگشت بنده به حق و رسيدن انسان به ملكوت است. رقاص سماع در سر يك كلاه (به نشانه سنگ قبر) و بر تن يك عبا (به نشانه كفن) دارد كه با در آوردن خرقه حقيقت واقعي (باطن) جلوه مي كند.
موقع رقصيدن، با دستاني باز، دست راست به مانند اينكه دعا مي كند براي به دست آوردن كرم الهي باز مي شود و چشمان با نگاه كردن به دست چپ كه رو به پايين است، لطفي را كه از حق گرفته است با مردم تقسيم مي كند.
به اعتقاد درويشان فرقه مولويه، رقاص رقص سماع از راست به چپ چرخيده و با 72 دور چرخش به 72 ملت دنيا تمام آفريده ها سلام و با مهر و عشق و عطوفت آغوش باز مي كند. آنها معتقدند كه انسان براي دوست داشتن و مورد مهر قرار گرفتن آفريده شده است؛ حضرت مولوي گفت كه تمام عشقها پلي است به عشق الهي.
نظر شما