۹ آذر ۱۳۸۴، ۱۶:۵۵

در حاشيه نشست " ماجراي هسته اي از فن آوري تا شوراي امنيت" مطرح شد:

مولايي: مبناي حقوقي مذاكره با اروپا روشن نيست / شيرزاد: UCF اصفهان محكوم به خاموش شدن است! / لاجوردي : تنوع در توليد انرژي يك رويكرد استراتژيك است

مولايي: مبناي حقوقي مذاكره با اروپا روشن نيست / شيرزاد: UCF اصفهان محكوم به خاموش شدن است! / لاجوردي : تنوع در توليد انرژي يك رويكرد استراتژيك است

در پايان نشست روز سه شنبه " ماجراي هسته اي ، از فن آوري تا شوراي امنيت" جلسه پرسش و پاسخي با حضور شركت كنندگان در اين ميزگرد، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سياسي " مهر" در اين جلسه پرسش  و پاسخ، دكتر يوسف مولايي ، استاد حقوق بين الملل دانشگاه تهران در پاسخ به سئوالي در خصوص نحوه مذاكره ايران و اروپا و نقش سه كشور اروپايي گفت: نقش اين سه كشور ( انگليس،آلمان، فرانسه) كاملا مبهم است و اصولا مذاكره اين سه كشور با ايران، يك پديده عجيب و خاص و بي سابقه در حقوق بين الملل است. معلوم نيست آنها با چه عنواني با ما مذاكره مي كنند.

دكتر لاجوردي، از مديران بخش اموربين الملل سازمان انرژي اتمي نيز در پاسخ به سئوالي در خصوص موفقيت تيم مذاكره كننده براي فعال نگاه داشتن كارخانه UCF اصفهان گفت: اين مساله حاصل تعامل و در نظر داشتن منافع ملي بود و پيشرفت و پيروزي ايران در روند مذاكرات محسوب مي شود.

از احمد شيرزاد ديگر شركت كننده در اين جلسه در مورد كارخانه UCF اصفهان  سئوال شد،  وي پاسخ داد: حلقه بعد و قبل UCF در توليد سوخت هسته اي در ايران وجود ندارد و الان كارخانه UCF اصفهان كاري براي انجام دادن ندارد و محكوم به خاموش شدن شده است ، چون مواد اوليه ندارد.

وي در خصوص اينكه توليدات معدن ساغند يزد در كجا فرآوري مي شود و چرا آژانس از افزايش توليد فرآورده هاي اورانيومي در اصفهان خبر داده توضيحي نداد.

از وي سئوال شد آيا  اتكاء به روسيه در موضوع هسته اي ، عاقلانه و مقرون به صرفه است؟ وي پاسخ داد: روسيه نقطه تاريك پرونده هسته اي ايران است و روسها در پرونده هسته اي ، بيشترين استفاده را بردند، امروزه 2000 كارشناس روسي ؛ پانزده سال است كه در بوشهر هستند ولي فقط اسكلت بتوني نيروگاه را ساخته اند!

سئوال بعدي از دكتر پذيرنده كارشناس قديمي مسائل هسته اي بود. پذيرنده در خصوص طرح روسيه براي غني سازي اورانيوم در خاك روسيه گفت:ارسال گاز UF6(محصول نهايي كارخانه يو.سي.اف اصفهان)  به روسيه براي غني سازي بسيار خطرناك است و با شرايط حمل و نقل كشور ما داراي پيامدهاي وخيمي است.

پذيرنده افزود: در صورت قبول طرح روسيه ما بايد سالانه 20 تا سي تن سوخت مصرف شده به روسيه بدهيم كه اين خود محل تامل است.

لاجوردي ، عضو ارشد سازمان انرژي اتمي هم در پاسخ به سخنان قبلي شيرزاد كه گفته بود، توليد برق هسته اي در ايران به صرفه نيست، گفت: بله اين درست است كه در شرايط فعلي برق هسته اي هزارمگاواتي اقتصادي نيست، اما مگر قرار است در اين نقطه درجا بزنيم؟ ضمن اينكه تنوع در سبد انرژي يك مساله مهم و استراتژيك است  و نيروگاههاي گازي و سيكل تركيبي ، جاي انرژي هسته اي را نمي گيرد و  انرژي هسته اي مادر صنعت آينده است.

شيرزاد در پاسخ به لاجوردي گفت: من در اين مورد آماده مناظره و بحث آزاد علمي هستم. بايد معلوم شود كه چند كارشناس متخصص در تصميمات هسته اي كشور نقش داشته اند؟

وي گفت: معضل هسته اي ايران، فقط يك راه حل دارد و آن است كه يك عده بنشينند و بررسي كنند كه روش فعلي چقدر به نفع ايران است؟

در پايان جلسه پرسش و پاسخ، لاجوري ضمن تكذيب سخنان شيرزاد گفت: من گواهي مي دهم كه سازمان انرژي اتمي در تصميم گيري هايش با بسياري از كارشناسان و به خصوص كارشناسان وزارت نيرو، مشاوره كرده است.

کد خبر 259770

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha