۹ آذر ۱۳۸۴، ۱۶:۳۷

/ گزارش مهر از دهلي نو /

رسانه هاي هند : آمريكا براي كنترل اوضاع در عراق دست به دامن ايران خواهد شد

رسانه هاي هند : آمريكا براي كنترل اوضاع در عراق دست به دامن ايران خواهد شد

مطبوعات هند همچنان حساسيت خود به امور ايران و از جمله موضوع راي هند در نشست شوراي حكام را در محورهاي اصلي خبري خود دارند ، اما در تازه ترين مطالب منتشره نشريات اين كشور يادآور شده اند كه آمريكا براي كنترل اوضاع در عراق دست به دامن ايران خواهد شد.

به گزارش خبرگزاري مهر از دهلي نو ، روزنامه هاي تايمز آو اينديا و  استيتسمن در خبري به نقل از خبرگزاري پي.تي.آي از نيويورك نوشتند: آمريكا، به رغم مخالفت با برنامه هسته اي ايران، در نظر دارد جوياي كمك اين كشور براي مهارنا آرامي در عراق شود. اين بار اول است كه آمريكا چنين درخواستي را رسما ارائه خواهد كرد. واشنگتن در نظر دارد برنامه عقب نشيني از عراق را تهيه كند. بوش، رئيس جمهور آمريكا، به سفيرخود در بغداد، زلماي خليلزاد، اجازه داده است تا در اين خصوص با ايران مذاكره سياسي نمايد.

همچنين روزنامه هاي استيتسمن و تايمز آو اينديا در خبر ديگري از بارسلونا نوشتند: كشورهاي انگليس، فرانسه و آلمان با پيشنهاد انجام مذاكرات با ايران موافقت نموده اندو در اين خصوص نامه اي به ايران ارسال شده است.

از سوي ديگر هفته نامه اردو زبان “ نئي دنيا“ در شماره اخير خود، در مقاله اي كه تحت عنوان “ براي منموهان سينگ، پيروي هند از آمريكا گران تمام شد“ چاپ كرده ، آورده است: راي هند در حمايت از قطعنامه ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل كه در نشست سپتامبر شوراي حكام آژانس در وين مطرح شده بود، چهره دولت منموهان سينگ را براي سراسر جهان بي نقاب كرده و سياست خارجي كشور را نيز تحت تاثير قرار داد. تا آن هنگام صداي هند در نهاد هاي جهاني از اهميت خاصي برخوردار بود، اما امروز وضعيت  اين است كه اين كشور نمي تواند موضع خود را توجيه كند.

اين در حالي است كه دبيركل حزب سي.پي. ام. ، پراكاش كارات، به دولت هند هشدار داده است كه از اين به بعد در نشست هاي آژانس در وين از دادن راي عليه ايران خودداري نمايد.

همچنين روزنامه تريبيون در گزارشي نوشت : بخش هواپيمايي غيرنظامي ايران روز يكشنبه گذشته از صدور مجوز عبور خاك ايران به پروازي به شماره جي ام 556 هواپيمايي اسلواكي از امريتسر (پنجاب) به برگموس ( ميلان ) خودداري ورزيد و آن هواپيما ناچار شد كه به امريتسر برگردد و اين امر موجب ناراحتي شديد 131 نفر مسافر شد. جي.پي.سينگ، سخنگوي هواپيمايي سلوواك اير، ديروز در امريتسر گفت: احتمالاً اين بار اول بود كه چنين وضعيت نامناسبي به وجود آمد،  زيرا آنها مجوز معتبر را در اختيار داشتند ولي بدليل مشكل در برقراري ارتباط،  مقامات ايران از صدور مجوز عبور خاك آن كشور به آن هواپيما خودداري ورزيدند و آن هواپيما به امريتسر بازگشت.  وي افزود با توجه به اينكه روز يكشنبه هم در هند و هم در ايران تعطيل بود، آنها نتوانستند از مقامات بالا مجوز را دريافت نمايند. هواپيماي ياد شده صبح بعد پس از گرفتن مجوز لازم از دو دولت به مقصد خود پرواز كرد.

کد خبر 259922

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha