اين افشاگري پس از آن صورت مي گيرد كه اخيراً نشريه "المنار" چاپ بيت المقدس نيز از برگزاري نشست هاي سري در اربيل عراق خبر داد كه افسران عالي رتبه اسرائيلي، آمريكايي و تركيه اي و فرمانده نيروهاي پيشمرگ كرد درآن شركت داشته اند و يكي از محورهاي مورد بحث آن مسئله تشكيل "دولت كردستان" بوده است.
حال دراينجا اين نكته مطرح مي شود كه آيا اسرائيل به تدريج درصدد عملياتي كردن اهداف و استراتژي هاي پنهان و آشكار خود در عراق بر آمده است؟ آيا تشكيل كردستان و تجزيه عراق تنها هدف راهبردي تل آويو است ؟
عراق در زمان صدام ديكتاتور سابق گرچه خطري عمده براي اسرائيل نبود ولي سياستي كه بغداد در پيش گرفته بود بسياري از اهداف تل آويو را در زمينه هاي مختلف محدود مي كرد براي همين منظور بسياري از تحليلگران يكي از دلايل آغاز جنگ عليه عراق را همسان كردن منطقه و هماهنگي در خاورميانه در راستاي منافع اسرائيل مي دانند.
عراق و اسرائيل ، زمينه هاي آغاز درگيري:
مصر به عنوان يكي ازمخالفين عمده رژيم صهيونيستي و پرچمدارجنگ شش روزه اعراب و اسرائيل، در سال 1978 گفتگو هاي صلح خود را با اين رژيم با ميانجيگري آمريكا دركمپ ديويد انجام داد و ازاين پس حزب بعث عراق كه در سه جنگ اعراب و اسرائيل شركت داشت ، دراقدامي نمايشي براي مطرح كردن خود به عنوان رهبر اين مبارزه در جهان عرب خودنمائي كرد.
حزب بعث عراق بارها با اظهاراتي تند اسرائيل را تهديد به حمله كرد و همين امر بهانه اي را به دست اسرائيل داد تا 1981 در سال درست سه سال پس از توافق صلح كمپ ديويد، نيروگاه هسته اي "اوسيراك" عراق را هدف قرار دهد كه درپي اين مساله سران صهيونيسم بين الملل، عراق را نه به عنوان دشمني شكست ناپذير بلكه به عنوان مزاحمي زخم خورده براي برخي طرحهاي بزرگ در خاورميانه قلمداد كرده و طرح جنگ عليه عراق در سال 1982 در كنگره جهاني صهيونيسم تهيه گرديد.
اسرائيل اهداف تجزيه عراق را پي گيري مي كند و آمريكا نيز درراستاي تحقق اهداف صهيونيسم جهاني و با وجود مخالفت مردم جهان، به عراق حمله كرده و اين كشور را اشغال نمود.
طرح تجزيه عراق در مجله "كيونيم" ارگان روابط عمومي كنگره جهاني صهيونيسم در مقاله اي تحت عنوان " استراتژي براي اسرائيل" توسط " اوردينون" از مقامات عالي رتبه وزارت خارجه اسرائيل پيشنهاد گرديد.در اين مقاله كه در سال 1980 به زبان عربي نوشته شده است، تاكيد شده كه تجزيه خاك عراق بهتر از تجزيه خاك سوريه به منافع اسرائيل خدمت خواهد كرد.تجزيه عراق بايد براساس قوميتهاي نژادي نظيراعراب، كرد وتركمن و گرايش هاي مذهبي نظير شيعه وسني باشد و براساس طرح عراق به سه قسمت دولت كرد در شمال ، دولت سني در مركز، و دولت شيعه در جنوب تقسيم و خاك اين كشور تجزيه شود.
عراق بعد از جنگ دوم خليج فارس كه در سال 1991 به وقوع پيوست به صورت غيررسمي به سه بخش عمده تقسيم شد.
بعد از آنكه رژيم صدام ، كويت را اشغال نمود، "حييم هرزوك" رئيس جمهور وقت رژيم اسرائيل و همچنين لابي اسرائيل در آمريكا از واشنگتن درخواست نمودند كه عراق را بمباران اتمي كند.
اسرائيل علاوه بر درخواست علني از آمريكا، از طريق موساد جنگ رواني عليه عراق را آغاز كرد،چنانچه "ويكتور اوسترافسكي" (Victor Ostrovsky) جاسوس سابق موساد مي گويد كه لابي اسرائيل بعد از پايان جنگ ايران و عراق سياست آغاز جنگ آمريكا عليه عراق را به مورد اجرا گذارد.
جاسوس موساد همچنين مي گويد كه اسرائيل در جنگ رواني خود عليه عراق از مسئله پرتاب موشكهاي عراقي عليه اهداف غيرنظامي ايران نيز سوء استفاده نموده و به جنايتكار بودن رژيم صدام تاكيد ورزيد.
از نظر اسرائيل حمله آمريكا به عراق منافع زيادي براي اين رژيم دربرداشت. چنانچه اسرائيل و لابي يهوديان آمريكا در نهايت آمريكا را وارد جنگ با عراق كردند.
حال با توجه به مطالب فوق اهداف اسرائيل از حمله آمريكا به عراق چه بودند:
اهداف اسرائيل:
اسرائيل با آغاز جنگ چندين هدف را دنبال مي كرد كه هر كدام از آنها كاملاً مرتبط با ديگر اهداف به شمار مي رفتند و اين اهداف عبارتند از:
1- تجزيه و تضعيف عراق؛ گام اول، تشكيل كردستان بزرگ
2- اسكان آوارگان فلسطيني در نقطه اي از عراق
3- خريد زمين توسط ملاكان يهودي
1) تجزيه و تضعيف عراق ؛گام اول، تشكيل كردستان بزرگ
بهترين سناريويي كه اسرائيل انتظار دارد در پيامد حمله آمريكا به عراق حاصل شود، تجزيه اين كشور است. در اين صورت خيال اسرائيلي ها براي هميشه از طرف عراق آسوده خواهد شد. اما اين سناريو در ابتدا بنا به دلايل مختلف كمتر به نظر امكان پذير مي رسيد و علت آن هم اين بود كه تجزيه عراق مساوي با تشكيل دولت مستقل كردها در شمال اين كشوراست كه بدون شك با منافع تركيه كه هم پيمان استراتژيك اسرائيل است در تضاد خواهد بود.
به نظر مي رسد با اوضاع و احوال كنوني تل آويو به اين مسئله پي برده است كه عملي شدن اين آرزو دور از دسترس نخواهد بود و اين مسئله را مي توان در اظهارات اخير مسعود بارزاني رئيس جديد حكومت محلي كردستان و رهبر حزب دمكرات اين منطقه مشاهده كرد كه تاكيد كرد "رابطه با اسرائيل جرم نيست".
اسرائيل با رايزني با نظاميان تركيه و آمريكا به توافقي قابل قبول براي حضور در كردستان را براي خود بدست آورده است و در صدد است تا با جدا كردن اين منطقه بتواند پايگاهي محكم را براي خود بنا كند؛ همچنين تل آويو سعي دارد تا با دست اندازي به اين منطقه ، سوريه و ايران را به عنوان دو دشمن خود تحت فشار قرار دهد.
اسرائيل در صدد است تا با تغيير معادلات بازي به آنكارا چنين القاع نمايد كه همپيماني اين كشور با تل آويو حتي در صورت بروز مشكلي براي شمال عراق تماميت ارضي آن را تهديد نخواهد كرد ضمن اينكه چنين مسئله اي براي سياست همگرايي تركيه با غرب نيز مي تواند مفيد تر باشد.
2) اسكان آوارگان فلسطيني در نقطه اي از عراق
يكي ديگر از اهداف رژيم اسرائيل در عراق، اسكان آوارگان فلسطيني در نقطه اي از خاك اين كشور بود كه از گزينه شمال و مناطق كرد نشين به عنون منطقه اي مورد نظر نام برده مي شود.
در همين راستا در اوائل تير ماه سال جاري منابع امنيتي عراق خبر دادند كه اسرائيلي ها از طرح تجزيه عراق استقبال كرده اند ودر اين راستا توطئه چيني مي كنند و طرحي در دست تهيه دارند تا بخشي از فلسطينيان را در عراق اسكان دهند.
گرچه اين مسئله به علت مشكلاتي كه بين كردها با اعراب در عراق وجود داشت و تنفري كه از اين حيث اين دو نسبت به هم داشتند با مشكلاتي روبرو بود با توجه به اينكه اسكان آوارگان - كه براي روند سازش امري بسيار مهم تلقي مي شود- در اولويت اهداف اسرائيل در عراق جايگاه اول و اصلي را نداشته و ندارد ، اين مسئله به اسرائيل اين امكان را خواهد داد تا موضوع را در فرايندي توام با سكوت تعقيب كند.
3) خريد زمين توسط ملاكان يهودي
يكي از اهداف اسرائيل از حمله آمريكا به عراق خريد زمين هاي اين كشور بود.
پس از حمله آمريكا و سقوط صدام گزارشهايي مبني بر ورود دلالاني كه به زبان عبري سخن مي گفتند و در پي خريد زمين بودند منتشر گرديد.
همچنين در همين راستا گروههائي نيز براي سرقت آثار باستاني وارد عراق شدند، و"ابراهيم الشيباني " رئيس مركز آثار خطي و غير خطي اسلامي در كويت در اوائل مرداد سال جاري از اقدامات هدفمند رژيم صهيوينستي در اين منطقه خبر داد.
الشيباني گفت: هزاران اسرائيلي به عراق رخنه كرده اند و به دزديدن آثار باستاني دوره بابليان و آشوريان و انتقال آن به تل آويو اقدام مي كنند كه اين مساله در چارچوب برنامه هدفمند از سوي رژيم صهيونيستي صورت مي گيرد.
در همين چارچوب، ناظران عراقي صحبت از نيروهايي مي كردند كه به «زبان عبري» سخن ميگويند و همراه با نيروهاي آمريكا در بغداد حضور دارند.
"شيخ محمد خلف" امام جماعت سني دربغداد نيروهاي اشغالگر آمريكايي را متهم كرد كه درهاي كشور عراق را به روي اسرائيليها باز كرده اند.
يك رهبران شيعيان عراق فتوايي صادر كرده است كه در آن هر يهودي كه در عراق اقدام به خريد زمين و ملك نمايد، به اعدام محكوم مي شود، آيت الله كاظم حسيني در فتواي خود گفت كه فروش ملك به يهوديان براي مسلمانان ممنوع است، يك نماينده آيت الله حائري در شهر مقدس نجف نيز اعلام داشت كه بسياري از عراقيها اين فتوا را پذيرفته اند و اين بعد از آن بود كه خارجيان يهودي، درمدت شش هفته بطور مكرر سعي كرده بودند با مسلمانان تماس حاصل نمايند.
در اين فتوا آمده است كه «از اين به بعد هر يهودي كه تلاش نمايد زمين يا خانه اي در عراق خريداري نمايد، كشته خواهد شد و فروش زمين و منزل به يهوديان در عراق ممنوع است .» منشي آيتالله حائري، شيخ ابوعلي آل آزايي در تماس تلفني از شهر قم در ايران اين فتوا را تاييد كرد. "مصطفي ال يعقوبي" روحاني اهل نجف، گفت كه بيشترين ميزان براي خريد ملك در منطقه ذوالكفل (Kefl) ميان نجف و كربلا بوده است.
نتيجه گيري:
با ملاحظه تحركات اخير اسرائيل در عراق به راحتي مي توان به اين نتيجه دست يافت كه صهيونيست ها سعي كرده اند با بكار گيري توان امنيتي ، اطلاعاتي و تكنولوژيكي خود در وضعيت كنوني حداقل به بخشي از اهداف از پيش تعيين شده خود دست يابند.
در همين رابطه اوائل تير ماه سال جاري منابع امنيتي عراق فاش كردند كه اسرائيل در شعله ور كردن ناآرامي ها و آشوب ها و اقدامات تروريستي در عراق نقش مستقيمي دارد كه هدف اين رژيم ايجاد فتنه طائفه اي و دودستگي ميان قشرهاي ملت عراق است.
به گفته اين منابع، نيروهاي امنيتي اسرائيل با همكاري عوامل امنيتي دو كشورعرب، ازطريق خاك اردن اين عملياتها را طراحي و هدايت مي كنند و عمده اهداف اين عمليات متوجه شيعيان و همچنين ايجاد نفاق و دودستگي ميان شيعه و سني در عراق است .
همچنين در 19 همان ماه نيز يك مقام ارشد عراقي فاش ساخت كه رژيم تل آويو در پس پرده حمله به ديپلمات هاي خارجي در بغداد قرار دارد و با نقاب القاعده و زرقاوي به شكار ديپلمات هاي مقيم عراق پرداخته است.
وي گفت: روز به روز دست داشتن اسرائيل و هدايت عمليات خرابكاري و تروريستي در عراق توسط اين رژيم آشكارتر مي شود.
به گفته وي، اسرائيلي ها با نفوذ در دستگاه هاي بالاتر دولتي عراق كه در زمان اياد علاوي نخست وزير سابق و بوسيله حازم شعلان وزير دفاع و فلاح نقيب وزير كشور وي صورت گرفت، عناصر بعثي و بويژه ماموران ناشناخته استخبارات عراق را در پست هاي حساس امنيتي و اطلاعاتي و مالي به كار گماردند.
گفته مي شود كه رژيم صهيونيستي درصدد است تا با تماس با طيف هايي از قدرت ، ديدگاه هژموني خود را بر بخش هاي حساس جامعه عراق بگستراند و اين مساله را مي توان در وزارت خانه هاي حساس اين كشور مشاهده كرد.
امروزه يهوديان اسرائيل به بهانه كسب و تملك مجدد اموال از دست رفته خود در زمان صدام وارد اين كشور شده و اهداف و نيت هاي خود را عملي اجرائي مي كنند كه به نظر مي رسد با اوج گيري ناآرامي ها عوامل اسرائيل در كسب جايگاه مورد نظر خود به موفقيتهائي دست خواهد يافت.
نظر شما